Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а да!..Освен да даде инструкции лично,Губернаторката идва да види с очите си що е това "България"..Защото неизбежно ще се спомене все някога и нашата страна,та да не мига..:-"България?..Какво беше това?"..Сега вече е спокойна.Стане ли дума,тя гордо ще каже:-"А,я!!..Булгариен,Бойко Бориссофф!"..
174
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюс това като изберете алтернатива, какво по дяволите ще получите,Всички сте пешки на царя който ще дойде.Борисов такъв, Борисов онакъв....дай да се разберем, вие очаквате като дойде ново правителство да ви спаси ли....хахахах
173
1
 
13
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
На последно място в Европа по доходи и инвестиции.На първо по престъпност и корупция.На 111 по свобода на словото.ЕГАТИ ПРОСПЕРИТЕТА ! НЕ ВЯРВАМ ДА ГО Е КАЗАЛА ЛЕЛКАТА ! СИГУРНО СИ ГО Е ИЗМИСЛИЛ НЯКОЙ ТИКВЕН ПРОПАГАНДАТОР !
172
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Василев=Антон Тодоров ! Ближи тикво!Ближи там където преди 3 години цвъка! И да ти е сладко.
171
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднокнижния Шишко пак се е развихрил.
170
1
 
13
 
! Отговори
Маджо преди 4 години
Момчето което ми носи кафетои пазеше Тато от вас,Той ли бе тогава?Той ли бе тогава?!!
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че не сме хомогенен японски етнос. Ние сме кръстопътен народ. Генетичен сбиреток. Почти никой не знае кой е прадядо му. Католиците знаят. От къде извира желанието на политиците населяващи предимно средните и по топли пояси на планетата, да бъдат неизлечимо алчни за власт и пари, да послъгват и присвояват материални ценности и статут, който не им принадлежи.И най-лошото, да съветват и ръководят човечеството как трябва да живее. Какъв непресъхващ стремеж да се превърнат в пророци и останат на власт до края на света.
168
0
 
15
 
! Отговори
2233 преди 4 години
Майката на 7 деца и говореща 6 езика се бъзика с неграмотния пожарникар ,ломотещ несвързано.-Махай се Боко!Вече си омръзнал на всички.Ясно е че си пътник.Цялата Шайка е за затвора.
167
1
 
9
 
! Отговори
Шнорхел преди 4 години
За изговорените хвалби!Като знак на благодарност наш Бойко си подарил пожарникарската каска!
166
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България просперира, а гзовете на Бойко миришат на рози.
165
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях в залата!
164
14
 
5
 
! Отговори
Права е ! преди 4 години
България има Най-голям БВП за всички времена 115млрд. лв. Най-ниска безработица за всички времена 4,2%Рекордни влогове на домакинствата в банките 53 млрд. лв.Трета най-ниска задлъжнялост в ЕС 23% от БВПБюджетен излишък ....
163
0
 
6
 
! Отговори
До 171 преди 4 години
Василев,Зад всеки индивидуален просперитет се крие къртовска работа, пот,сълзи,кръв и много болка, лишаване от много лично време, което експлоататора ограбва от експлоатираните.Така просперира и похваления.Това е положението пиле.Ако не ограбваш някого, да се скъсаш, нищо особено няма да направиш в повече от средното.
162
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевКаквото и да говориш Бойко командва, отстрани ли Цветанов, отстрани го...даже му се подигра.Да знам че е простоват, ама кажи ми какъв трябва да управлява България.Сега ще ми излезнеш с интелегентен, умен и т.н.Тоз дивия народ дето сме, как мислиш че някой интелегентен ще се справи.
161
0
 
5
 
! Отговори
зевзек преди 4 години
..."рози за новата шеФка /сорт грозде/-тя-просперирате". ... Явно енологията у нас постига невероятни иновативни постижения - вино от традиционен български сорт, подправен с българска роза ! ...congratulations !!!
160
0
 
6
 
! Отговори
до Василев преди 4 години
Не ти трябват немци и швейцарци - напрау отивай при афганистанците, да та праят модерен.
159
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее генерала !!!
158
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
кротко!..Дамата дойде да даде лично инструкции на местния дерибей.А че ще пръска "хвалебствия",това е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в така наречената "политика"..и това,което е написал колегата долу за истинския приятел и за врага ти,е ИСТИНА!!!Но,..за зомбитата това е неразбираемо..
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са тези, които казват, че просперирате е лично обръщение към Бойко не за страната.
156
2
 
3
 
! Отговори
До 180 преди 4 години
Василев, агенте, тебе сигурно доста са ти подобрили гените *** в USA.Харесало ти е, браво!