ОмбудсМая вече не е омбудсман, ще си отвоюва София за столичани

Промените винаги са тръгвали от столицата и този път щяло да е така
Обновена: 3 сеп 2019 16:27 | 3 сеп 2019 16:27, Камелия Цветанова
194

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Омбудсманът Мая Манолова хвърли оставка и сега на ход са депутатите, които трябва да я приемат официално, така че тя да се впусне в битката за кметския стол в София.

Макар и по закон да не беше длъжна да напусне поста на национален обществена защитник, тя обяви, че решението й да се откаже от мястото е по-честната и достойна постъпка.

Още по темата

След като депозира оставката си в деловодството на НС, Манолова беше лаконична пред събралите се репортери и остави голяма част от въпросите им без отговори с уговорката, че утре ще представи и инициативния комитет, който ще издигне кандидатура й, и мотивите за оставката си, и целите, довели до решението й да се бори за столичен градоначалник.

Макар и да обяви, че ще е граждански кандидат, тя не отрече, че търси подкрепата на БСП, но в същото време не я и поиска директно.

А загадката дали Корнелия Нинова, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов ще я подкрепят, по думите й, може да бъде разрешена само от тях самите, не и от нея.

Манолова обаче протегна ръка към всички избиратели, независимо от политическите им убеждения.  

"Ще приема подкрепата на всички граждани на София независимо от техния цвят, не съм делила гражданите на леви или десни, София не е лява или дясна, София е на столичани", отсече тя.

"Ще си отвоюваме столицата на България обратно, защото всички погледи са насочени към София, това задължава мен и гражданите на София да стоим с изправени глави, защото промените винаги са тръгвали оттук и пак ще тръгнат оттук. Със страх не се управлява, с лъжа не се управлява", скочи Манолова.

Тя за пореден път обвини институциите, че са опитали да пречат на работата й като омбудсан, а напоследък дори от страх срещу високия й рейтинг. 

"Месеци, години реално бях пощенска кутия за мъката, несправедливостта и бедността на хората, години наред се опитвах да помагам, на мнозина успях, но все мисля за хората, на които не успях да помогна и това ме кара да се чувствам зле, това ме кара да не спя и няма да е честно, ако реша, че успехът на едни каузи и щастието на едни хора може да компенсира нещастието и загубите на други. От началото срещах присмех от институциите и властта, с които се сблъсквах - коя е тази и какво зависи от нея, после ме търпяха, накрая решиха да ми пречат и съм сигурна, че ако и вие сте в ситуация някой да не помага на хората, само защото сте известна и одобрявана, няма как да сте доволна, така е и с мен", сподели Манолова.

Тя се оплака, че е е стигнало дори дотам, тези, които са й пречили, да дискредитират нея и семейството й.

"Но не съм свикнала да живея с наведена глава, няма да ме спрат", закани се Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падне ли София , Пада Бойко!
122
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова е човек победител - през 2013 почти свали клoaкaтa ГPOБ
121
2
 
11
 
! Отговори
Зайко Байко преди 4 години
От фризьорския салон не се решават никакви проблими.
120
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много сте прoсти:Не разбрахте ли, че Мая е човек на Боко. Кой я гласува за омбудсман бре кауньi?
119
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 127С такива начело като Манолова ли ще си отвоюваш държавата?!
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да си отвоюваме държавата от Лойко и престъпната му клика
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберите мобилизираха по форумите всичките си *** и цвилят ли цвилят. Явно страха е голям. Вече им преседна, когато рейтинга на Манолова скочи до небесата, заради уважението на хората към това, което прави. Сега ги чака следващата неприятна изненада.
116
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешно ми става когато селяните започнат да се оплакват, че София видите ли ги ограбвала.Абе байно:1. Ти знаеш ли, че близо 1/3 от цялото ДДС и ДОД се генерира в София и ОТТАМ СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ И ЗА ТЕБЕ ПРЕЗ БЮДЖЕТА.2. Ти колко данък сгради и така смет плащаш за селския коптор годишно, 20-30 лв нали. А знаеш ли аз колко плащам?!3. Ти за да си паркираш каручката пред коптора плащаш ли? Не нали, а аз плащам.Селянинът все някой друг му е виновен и все някой трябва да му плаща.
115
6
 
6
 
! Отговори
Чичко доктор преди 4 години
Герберската треска е по страшна и от чуматаДа се искорени
114
6
 
15
 
! Отговори
Мая не става преди 4 години
Манолова иска да набута колкото се може повече даунчето и аутистчета да се интегрират сред нормалните деца в детски градини и училища. Тази е вредна за София с безумните си идеи. Самите глупости, които натвори с мамите на децата с увреждания показват колко е некадърна като юрист
113
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си отвоюваме столицата от мутрите.
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички ceляни мястото им е по ceлaта. Не в гpaдовете - а в ceлaта. Както е било преди кoмyнизмa.
111
2
 
10
 
! Отговори
До 112 преди 4 години
Ами престанете да нахлувате в София бе селин! На мен да не мислиш, че ми е приятно да живея сред твоите съселяни с дивашкото им поведение и некъпаните им тела (сега в жегите са ужасни селяните-смърдят!). Стойте си по селата, имате си къщи и земи.
110
3
 
8
 
! Отговори
тони преди 4 години
Пази Боже, сляпо да прогледа !
109
8
 
8
 
! Отговори
? преди 4 години
Червен кмет на София не сме имали от 1990г.Какво скоро и парад за 9ти септември ли да направим?Тази дама и а големи заслуги за........ Попълнете празните места,....... И ........ Или .......... Хм, май за нищо няма заслуги.
108
7
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Нашата сладурана е новият кмет на София !
107
3
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Софийските мутри, съсипаха туризма в общината ни.Не се наядоха ... ей ...
106
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека влезем в нейното положение.Адвокат,депутат,омбудсман..опитала е всичко,сега иска Всичко!Даже не я вълнува подкрепата от БСП, тя иска Властта! Алчна, устата, безцеремонна...Може би, Вие - Столичани,напълно си я заслужавате!
105
5
 
6
 
! Отговори
идва 9-ти септември преди 4 години
Герборан за бой се стяга,стиска кокала здраво,бойко по перваза бяга,ръси глупости само.
104
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Все ми е тая за Манолова или Фандъкова! София не е България, но столицата изсмука всички ресурси на държавата, даже и човешките, а нас в провинцията кучета ни яли!