Сигнали в HelpBook: Опасни контакти в педиатрия, боклуци и липсващи знаци

Ако видите нередност, проблем и искате да подадете сигнал - направете го в HelpBook.info
Обновена: 6 сеп 2019 07:47 | 6 сеп 2019 07:45,
11

Снимка: Helpbook

Стартираме днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info с такъв за пет годишно безхаберие от страна на ръководството на столична поликлиника относно необезопасени контакти.

„Здравейте, преди 5 години загрижено посочих тази опасна неизправност на служителката от регистратура на поликлиниката, с обещанието веднага да предаде на управителя си. Е, все още си предават. В коридора на педиатричния блок, който ежедневно е пълен с малки деца на височина 40 см. от пода, зеят ел. контакти със стопени от силен ток капачки, които разкриват широк отвор с директен достъп до клемата с напрежение, а на единия контакт пластмасовия капак изобщо липсва и предлага директен допир до тоководещите клеми за любопитни ръчички", обяснява потребителят.

Той подчертава, че проблемът вече съществува от пет години и е рисково за живота на децата.

"Тука сме царе на мерки и проверки ама Винаги След Това. Само след Голямата Беля. Превенцията е Нищо, в България Той Господ си ни пази нали?“, пита потребителят.

Преминаваме към проблемите на пернишкото село Дрен. В първият сигнал се описва недостатъчното количество сметосъбиращи съдове и в резултат на изключително рядкото им извозване селото се е превърнало в кочина. Около контейнерите се валят всякакви боклуци, а бездомните животни услужливо ги разнасят по улици и дворове.

В същото село, в резултат на гръмотевична буря през миналото лято, почти всички улични лампи са извън строя. Очевидно никой не си дава труда за тяхната поправка или замяна като в резултат на това районът тъне в мрак вече повече от година.

Сигнализираха ни и за занемарен главен път посока Кулата, при входа на гр. Кресна. От изпратения клип се вижда, че покрай мантинелите е обрасло с растителност, не е почистено от храсти и пътя е видимо стеснен. Според нашия потребител това е недопустимо за международен път, по който трафикът е един от най-натоварените целогодишно. Молбата е  АПИ да вземат мерки, а да не се оправдават с графици или финанси.

Завършваме днешния обзор с призив за възстановяване на пътен знак забраняващ паркирането на улица в ж.к. „Илинден“. След направата на пешеходна пътека, знакът мистериозно изчезнал, което спомогнало за масовото и безредно паркиране на кой където свари. В резултат на всичко това, ежедневно се образуват огромни задръствания и трафикът е силно затруднен.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
до 3 Ел. професора преди 4 години
В случая контакта е така защото неуки и прости хорица са включвали примерно ел. уред който не е предназначен за включване там/печка духалкаа/ примерно. А не да ми обясняваш във какво се измерва токО.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя контакт бих го приближил само във фарадеева клетка. Контактите в къщата на дядо ми от 70-те изглеждат по-добре от това чудо на снимката.
1
1
 
7
 
! Отговори
220V преди 4 години
Стопени от СИЛЕН ток! Е па колко да му е силата?