Йорданка Фандъкова: На София й е нужна последователност

Няма да се плаща на изпълнителите на ремонти при лошо свършена работа
Обновена: 7 сеп 2019 18:02 | 7 сеп 2019 17:50, Нели Христова
137
Йорданка Фандъкова: На София й е нужна последователност
Снимка: Facebook

На София са й нужни последователност и постоянство, за да се развива добре, това заяви пред телевизия "Европа" Йорданка Фандъкова, която отново се кандидатира за кмет. Това са и мотивите й да се включи отново в битката за Столицата.

"Работата изисква много последователност, постоянство, като не се отказваш пред трудностите, предизвикателствата и неудачите. Наложихме скорост за развитие на града и промяна на града, която изисква да продължим, за да може градът да се развива. Заварихме го в постоянни кризи. Голяма част от тях за радост вече са забравени. Скоростта, която наложихме, сега се струва, че като че ли е естествена, но не. Тя изисква много работа, конкретна визия и много конкретни задачи. Имам опита, но имам и енергията и новите идеи, за да продължи развитието на града“, добави още Фандъкова. Столичният кмет посочи и, че не приема битката за столицата като игра, а по-скоро като сериозно предизвикателство и сблъсък на идеи: „Аз участвам в състезание за развитие и промяна на града с много конкретни идеи и проекти. Предлага, много ясен график за работа с три основни задачи. Във времето приоритетите се променят, защото градът се развива. Докато сега работихме много активно за промяна на базовата структура в града, за екологията, образованието, днес вече можем да се обърнем активно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да акцентираме върху чистия въздух и разбира се технологиите и активното им включване в работата на Столична община, администрацията и работата на града като цяло, защото хората очакват прозрачна работа на администрацията. Това се постига най-добре чрез технологиите. Също така залагаме и на това, както и на големите стратегически проекти, които създават средата за развитието на икономиката в града“, коментира още столичният кмет.

 В отговор на въпроса защо е допуснала акумулация на напрежение във връзка със столичните ремонти точно в годината на кметски избори, Фандъкова обясни по какъв начин некачествената работа на фирмите-изпълнители на обществените поръчки не бива възнаградена:

„Това са санкциите, които съм налагала, най-големите в държавата. За „Граф Игнатиев“ само до този момент санкциите са над половин милион лева при положение, че цялостният проект не е финализиран. За градините „Кристал“ и „Свети Климент Охридски“ санкцията е близо 200 000 лева“, посочи столичният кмет. На въпроса защо трябва да се стига до санкции Фандъкова отвърна, че отговорът на този въпрос е в предложенията, които са подготвени за промяна в законите: „Защото докато в момента разполагаме с инструмента на санкциите, които безспорно респектират, но очевидно не вършат докрай работата. На никоя фирма или проектант не му е приятно да вземеш част от печалбата му като санкции и да го задължиш след това да отстранява за своя сметка, ако има неудачи. Това, което искам, и с главния архитект сме подготвили такова искане за промяна, е да се носи професионална отговорност от всички нива: проектант, надзор и изпълнител. Това означава да могат да се прекратяват права на фирми и компании или студиа."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
2
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
Тодор Живков беше последователен 34 години.
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последователност ? Десет години и още десет ли. Ами тва е мотото на всички кметове от ГЕРБ - да са вечни, все нещо да довършат защото ако се смени власта , а това е неминуемо рано или по късно ще стане и се търси как са се харчели паричките, фирмичките, корупцията.
107
0
 
7
 
! Отговори
3-ТО РПУ ОБЕЛЯ преди 4 години
Едно време мислех че евреина СОФИЯНСКИ ще е вечен кмет на Суффието..Ама човека беше само 10 годинки - от 1995 г. когато смени Янчулев -- до 21 септ. 2005 г.А днешнаата Данка Фандъчкова вече 13 години !!! пази схемите на ШАЙКАТА...ЕЕЕ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ МАХАШ ЗАВИНАГИ, ФАНДЪЧКЕ .Боко те посочи още тогава, защото си блага, миличка, добричка, ама ЗАД ТЕБЕ--КАКВИ СХЕМИ И НЕЩА СА СТАВАЛИИ-- СЛЕДСТВВИЕТО ЩЕ ИМА МНОГО РАБОТА С ТЕБЕ .
106
0
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 4 години
Снимката на статията от преди 20 години
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУ ФАНДАКОВА
104
0
 
11
 
! Отговори
Патиланчо преди 4 години
Колко години са нужни на герберката, след като 10 като несменяема,но много нагла мрънкаща,лъжлива и крадлива, не стигат? Да не мисли,че живущите в кв.Гоце Делчев,където е училището на което беше директор, са забравили, колко години протестираха срещу незаконния й строеж в двора на 73 училище върху спортната площадка на децата и въпреки огромното беззаконие огромния блок на ул.Костенски водопад изникна, защото безскруполната жена стана първо общински съветник от герб и след това вечен кмет,който
103
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз за никоя от двете няма да гласувам.
102
6
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Че кой твърди Манолова да е??!
101
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като казвате, че Фандъкова е некомпетентна, кабете и Манолова в какво точно е компетентна?
100
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не, не й е нужна последователност в некомпетентността, Йорданке?! Отивай да си ремонтираш Самоков!
99
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ремонт на ремонта на ремонта на ремонта и тн! Ето това се казва ПОСЛЕДОВАТЕЛНОст!
98
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуваш за същите, получаваш същото. Скапан транспорт с високи цени на билетите, разкопана столица, презастрояване, кал и прахоляк по улиците, още нови зони за платено паркиране без изграждане на паркинги, нови по-високи данъци, тромава и почти не работеща общинска администрация. За гетата, горенето на гуми и отпадъци в печките, за цялата тази смрад няма да пиша, защото просто нямам думи.
97
3
 
29
 
! Отговори
Фани преди 4 години
Последователно и постоянно да бърка в джоба на софиянци и обраното от тях да изсипва в джоба на мутрата-от-Банкя. Това се казва предизборна програма!
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХмВпрочем,при влизане в един нов квартал ми направиха впечатление тесните улички на фона на 10-15 етажните сгради---------Определено не си ходил в София, защото тук нови квартали с 10-15 етажни сгради няма.
95
27
 
10
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
94
3
 
31
 
! Отговори
София преди 4 години
Се нуждае от голямо чистене на гербаджийските обори. Това, че Фандъшка е миловидната фасада на мафията е известно даже и на самата нея
93
7
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
София се нуждае от технократ с нормална ценностна система. Не мисля че фандъка и Мая Манолова са подходящи за целта.Но софиянци толкова си могат. Ако не издигнат нещо по читаво София няма голям шанс .
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските политици искат да говорят.Дайте им думата
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие софиянци внимавайте щото от Варна имат опит.Имам предвид че до избирането на Портних, бяхме много изолирани от държавата.Естествено вие е сте столицата и едва ли биха си позволили това, просто казвам.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нужна е последователност, но Фъндъкова късно го осъзнава явно.