Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии

Тя защити позицията на кабинета за бюджетния излишък
7 сеп 2019 11:16, Елка Василева
134
Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии
Цвета Караянчева и Румен Радев. Снимка: БТА

„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, които той говори в продължение на 2 години и половина. В началото, когато го видях в парламента, се зарадвах, че може би нещо се е променило в отношенията на президента към институциите, но виждам, че няма нищо такова. Той отново сложи разделителни линии”. Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод речта на президента Румен Радев в парламента, в която имаше критики по отношение на властта.

Според Караянчева в словото на държавния глава си проличало, че от институцията на Президентството не познавали правилника за работа на Народното събрание.

Конкретно – за позицията на Радев, че премиерът Бойко Борисов следва да идва в парламента по-често, Караянчева отговори, че от това има нужда единствено, когато има въпроси за общата политика на правителството. По въпросите за конкретни политики отговаряли ресорните министри и вицепремиери.

Още по темата

Караянчева защити и позицията на правителството относно бюджетния излишък и противопоставянето на държавния глава, който смята, че трябва да има санкция: „Бюджетен излишък има, защото правителството работи. Това са неща, които не са изгодни да се казват. Този излишък отива към всички общини и дава възможност да се направят инфраструктурни проекти, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, за да се насочат средствата не само към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, защото българи живеят навсякъде”.

Председателят на Народното събрание настоя, че средствата се насочват не само към кметове на ГЕРБ, а към всички кметове в страната, без значение от партийната им принадлежност.

Днес Караянчева е гост на Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г.“

„Току-що една дама ме спря и каза: „Вдигайте пенсиите”. Това са проблеми на живия живот. Но аз ѝ обясних, че на практика инвестициите, които идват в България, отворените работни места, повишаването на заплатите и възможността в хазната да влязат повече средства от данъци, ще даде възможност да се вдигне и нейната заплата и живот и здраве и нейните деца, които са навън, които не са в Кърджали, да се върнат в България, за да могат да се реализират тук”, каза Караянчева.

Попитана за предизборната надпревара за София, Караянчева каза, че кандидатът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е изключително подготвена, с 10-годишен опит зад гърба си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам приятели - румънци и те искрено се възхищават от нашия Президент и ни завиждат!Сравняват го с техния немец, който тези дни получи от Тръмп шапчица с надпис "Да направим отново Румъния велика!" и се радваше като даунче на топка! Може и да му е обещал Южна Добруджа!
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ли е мислило това женче, че ще стане най-важния човек в страната?Та ТЯ НЕ ГОВОРИ ЛИТЕРАТУРЕН БЪЛГАРСКИ! Мека, демек слага в края на глагола -ме! Това е съвършено недопустимо, още повече, когато хули г-н Президента Радев, че говорел шаблонно, а това е категорично невярно!
120
0
 
3
 
! Отговори
Разделителни трябват преди 4 години
Не може да няма разделителни линиии. Няма как да не разделим рушветчиите и некадърниците от тези, на чийто гръб те живеят и се обогатяват.
119
0
 
3
 
! Отговори
Илия георгиев преди 4 години
Пречи им президента.Заради това толкова го ненавиждат.Роската им беше удобен,послушен и ***.С него можеха всичко,но Радев е човек честен,със собствено мнение и е много неудобен за крадците и корумпираните.
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли още вярващи на тия от ГЕРБ то не бяха обещания а твърди в това.че Юли месец ще сме в чакалнята на еврото,Фолксваген ще построи завода в България и други обещания резултата е нулев.Добре ,че Президента е на мястото си и ги сипе за това им е неудобен,защото ако беше техния избраник Ц.Цачева всичко щеше де е ОК.
117
0
 
11
 
! Отговори
Фани преди 4 години
Чували ли сте какъв звук издава пекинска патица, поставена в поцинкована кофа?Дзън-дзън с патешкия си клюн.)
116
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 10 години Фандъкова беше на 47, а Манолова сега е на 54. Схващаш ли разликата? На 54 хората се пенсионират, с не тръгват на училище.
115
2
 
15
 
! Отговори
Цвете мое преди 4 години
Ми правите едни и същи простотии 10 години-как да говори нещо различно президента. Аргумента да гласуваме за Фандъкова бил опита и. А преди 10 години имаше ли опит. Нула. Обикновена даскалица. Значи опит нула, ама щом е герберка - ще се учи в движение. А другите не могат да се научат. Понеже се *** яко Фандъкова, особено в последно време, Боко и даде акъл. Продължаваш, но с нов екип. С две думи-Боко е и премиер и кмет, тя само се усмихва. Подставено лице.
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попитали сержант Тони Нешев Гетов какво значи да си политик отговора бил шише ракия всичко е негово е господин сержант като всичко е ваше едно не може да имате чест и достойнство
113
4
 
18
 
! Отговори
ще кажа само преди 4 години
Достойни хора като Президента Радев се раждат веднъж на 100 години,особено по тези ширини.
112
0
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Закон е думата на премиера-на другите нямай вера. Обичаме си диктатура-такива сме си по натура.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от полицията, военните, институции и граждани. Град София (2014).
111
2
 
14
 
! Отговори
томахоук преди 4 години
Баце . *** си с мир.
110
0
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не знам ,ама Пекин не е у Виетнам !
109
16
 
11
 
! Отговори
Радев за смях... преди 4 години
Нашият прецедент не бил червен, а само Румен...
108
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Малееее, Радев как се е издължил това лято!
107
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да допълня нещо .По време на лупинги и резки набори на 10-15 хил метра, капилярите на мозъка се товарят като от яко препиване. Постоянна рязка смяна на налягането и постоянни големи претоварвания. Затова военните пилоти се пенсионират на 45-50 години и после следват алцхаймери, аневризми и т.н. Невроните също се скапват доста. Та, такова чудо сте си избрали за прецедент.
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лупинги в небето със самолет не може да прави човек с купено образование-------Ами те всички граждански пилоти са с купено образование.Аз съм пилот любител с купено образование.Ако имах повече пари, щях да си платя и да се науча да въртя и лупинги. Пилотирането е занаят като всички други - плащаш си, отиваш на курс и се научаваш. Пилот на самолет се става и със средно образование. Ти може би искаше да кажеш "купена диплома"? Ами мърдай си малко гънките, не е едно и също.
105
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея *** нарочно гласуват бюджет с излишък, за да може човекът слънце,падишаха или както се казва Боко тъпунгера да ги разпределя по свое усмотрение - на нашите и вашите фирми. Тая да не се обяснява мн мн а ми да направят промяна в закона , излишък да се разпределя след гласувана в народното събрание
104
16
 
5
 
! Отговори
рфл преди 4 години
БСП са просто сменен бушон. Новия бушон е ГЕРБ. Доган управлява с коалиции, за да може лесно да ги контролира и разформирова. Той е истинският васал на губернията. Воят срещу ГЕРБ от бесепарите е безпомощен, но обясним, те са изгубили позицията си на фасадни комисионери, извън схемата, ликвидирани. Доган уволни ли веднъж, не връща. Ревете си.
103
3
 
25
 
! Отговори
дипломодарител преди 4 години
До АнонименЛупинги в небето със самолет не може да прави човек с купено образование.Ще се размаже моменталически.Гаранция.Това е разликата.Животът ти е в риск.Не е като да седиш в нс с прическа и да плещиш глупотевини.