Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии

Тя защити позицията на кабинета за бюджетния излишък
7 сеп 2019 11:16, Елка Василева
134
Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии
Цвета Караянчева и Румен Радев. Снимка: БТА

„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, които той говори в продължение на 2 години и половина. В началото, когато го видях в парламента, се зарадвах, че може би нещо се е променило в отношенията на президента към институциите, но виждам, че няма нищо такова. Той отново сложи разделителни линии”. Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод речта на президента Румен Радев в парламента, в която имаше критики по отношение на властта.

Според Караянчева в словото на държавния глава си проличало, че от институцията на Президентството не познавали правилника за работа на Народното събрание.

Конкретно – за позицията на Радев, че премиерът Бойко Борисов следва да идва в парламента по-често, Караянчева отговори, че от това има нужда единствено, когато има въпроси за общата политика на правителството. По въпросите за конкретни политики отговаряли ресорните министри и вицепремиери.

Още по темата

Караянчева защити и позицията на правителството относно бюджетния излишък и противопоставянето на държавния глава, който смята, че трябва да има санкция: „Бюджетен излишък има, защото правителството работи. Това са неща, които не са изгодни да се казват. Този излишък отива към всички общини и дава възможност да се направят инфраструктурни проекти, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, за да се насочат средствата не само към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, защото българи живеят навсякъде”.

Председателят на Народното събрание настоя, че средствата се насочват не само към кметове на ГЕРБ, а към всички кметове в страната, без значение от партийната им принадлежност.

Днес Караянчева е гост на Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г.“

„Току-що една дама ме спря и каза: „Вдигайте пенсиите”. Това са проблеми на живия живот. Но аз ѝ обясних, че на практика инвестициите, които идват в България, отворените работни места, повишаването на заплатите и възможността в хазната да влязат повече средства от данъци, ще даде възможност да се вдигне и нейната заплата и живот и здраве и нейните деца, които са навън, които не са в Кърджали, да се върнат в България, за да могат да се реализират тук”, каза Караянчева.

Попитана за предизборната надпревара за София, Караянчева каза, че кандидатът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е изключително подготвена, с 10-годишен опит зад гърба си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жива и здрава! Жена на място!
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само едно питане към Караянчева, колко пари от бюджетния излишък отиват към кметове на ГЕРБ и колко към другите?
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В речта си пред Парламента Радев Разделението освен, че повтори многократно "Аз" нито веднаж на каза Ние и накрая благодари на няколко слагаме, който му ходили на сказките !Останалото беше ретроспекция на банални клишета от поскомунистическата епоха.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Ясно и точно! Тия преди мен пишещите ги поздравявам с песента на Т.Колев - Камион ме блъсна!
18
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 10. ...И да направим Тиквоний велик вожд, ГЕРБ - Пратия-майка и да върнем чл.1 от конституцията на НРБ. Да бъдат възстановени манифестациите, възхваляващи партията-майка, да бъде направен нов мавзолей в който един ден поколенията да се кланят на Тиквоний геребрастки.
17
2
 
19
 
! Отговори
Караянчева преди 4 години
Пекин е столицата на Виетнам, а Ханой е в Камбоджа.
16
2
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Пекинската патица пак закряка , но не и се получава - много простей тази женица бре!
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чувате ли това дрънчене на празна поцинкована кофа и брзкрайното па-па-па....Нормално е да го чувате, ако слушате "председателката на парламента" и ако четете нейните изявления по всички медии ....Не й обръщайте внимание- това е шумово замърсяване!
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Цецо Цветанов ви гледа и се смее.
13
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
че човека казва истината това ли ги тревожи а не че България се обезлюдява и става ромейска държава
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези разделителни линии, за които говори тази необразована, незнаеща и неножеща госпожа, ги поставят именно ГЕРБ и те са - ГЕРБ и всичките им срамни коалиционни партньори срещу Народа!Този народ обаче няма нищо общо с политиците! Да живее България! И ще пребъде Българския народ, въпреки политиците, които се опитват да унищожат нацията ни!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кондорът е вид лешояд, най-големият в света. Провери в Гугъл!"Това не променя факта че си бял чер.вей. Ларва на муха гов.нарка. Провери в Гугъл
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кондорът е вид лешояд, най-големият в света. Провери в Гугъл!
9
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентската институция е ненужен атавъзъм от монархическото ни минало. Трябва да се разделим с този паразитен придатук на държавата.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Орел ли, лешояд ли..."Кондор, бели червею, кондор....
7
3
 
36
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Радев говори истини и ви ги казва в очите. Затова злобеете и място не можете да си намерите гербавите мИкИрета. Защото се намери човек, който да ви сложи на място. Разделял нацията, не разделя, казва истината. Че сте една крадлива шайка, която през октомври ще си отиде!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На секундата в която Радев се кандидатира за премиер туллупът Борисов ще загуби безкрайно и ще изчезне завинаги.
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орел ли, лешояд ли...
4
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев каза само няколко неща които всички ние знаем отлично, а тия 3 дена не могат да се успокоят и пикаят газ. Къде е великия премиер дето управлява 20г, защо не коментира за корупцията???
3
7
 
29
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Коя е тая охлювка, та ще коментира Орела?