Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии

Тя защити позицията на кабинета за бюджетния излишък
7 сеп 2019 11:16, Елка Василева
134
Караянчева: С речта си Радев отново сложи разделителни линии
Цвета Караянчева и Румен Радев. Снимка: БТА

„Изказванията на президента винаги следват една линия. Това са неща, които той говори в продължение на 2 години и половина. В началото, когато го видях в парламента, се зарадвах, че може би нещо се е променило в отношенията на президента към институциите, но виждам, че няма нищо такова. Той отново сложи разделителни линии”. Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод речта на президента Румен Радев в парламента, в която имаше критики по отношение на властта.

Според Караянчева в словото на държавния глава си проличало, че от институцията на Президентството не познавали правилника за работа на Народното събрание.

Конкретно – за позицията на Радев, че премиерът Бойко Борисов следва да идва в парламента по-често, Караянчева отговори, че от това има нужда единствено, когато има въпроси за общата политика на правителството. По въпросите за конкретни политики отговаряли ресорните министри и вицепремиери.

Още по темата

Караянчева защити и позицията на правителството относно бюджетния излишък и противопоставянето на държавния глава, който смята, че трябва да има санкция: „Бюджетен излишък има, защото правителството работи. Това са неща, които не са изгодни да се казват. Този излишък отива към всички общини и дава възможност да се направят инфраструктурни проекти, да се промени градската среда. Правителството отпуска постановления, за да се насочат средствата не само към кметове на ГЕРБ, а към всички общини, защото българи живеят навсякъде”.

Председателят на Народното събрание настоя, че средствата се насочват не само към кметове на ГЕРБ, а към всички кметове в страната, без значение от партийната им принадлежност.

Днес Караянчева е гост на Фестивала на българския бит и култура „Бъдеще с традиции – Кърджали 2019 г.“

„Току-що една дама ме спря и каза: „Вдигайте пенсиите”. Това са проблеми на живия живот. Но аз ѝ обясних, че на практика инвестициите, които идват в България, отворените работни места, повишаването на заплатите и възможността в хазната да влязат повече средства от данъци, ще даде възможност да се вдигне и нейната заплата и живот и здраве и нейните деца, които са навън, които не са в Кърджали, да се върнат в България, за да могат да се реализират тук”, каза Караянчева.

Попитана за предизборната надпревара за София, Караянчева каза, че кандидатът на ГЕРБ – Йорданка Фандъкова, е изключително подготвена, с 10-годишен опит зад гърба си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Радев Разделението защо не взе отношение към провокацията на руския посоль в София с изложба възхвалаваща най-черната дата от следосвобожденска България - 9 септември, която е и денят на откриването й ?Нали той е отговорен за опазване суверенитета на България и ненамеса във вътрешните и работи !
41
11
 
1
 
! Отговори
рфл преди 4 години
В БГ няма никакво разделение. Цялата власт, партии, министри, кметове, президент е съставена от вербувани от БКП, техни преки наследници и облажили се пионки и перачи, също и подчинените им мафиоти. След 9.9 се създава привидно разделение, по-голямата част от тях за броени часове стават големи демократи и вярващи християни, репресирани дори. Но си носят руския манталитет и схеми до ден днешен.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37А ти клюкар не заслужаваш да имаш баща с това отношение на злобар даже и толкова да му е пенсията ти не заслужаваш и лев явно и затова пишеш тук безроднико !
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е необходимо да е президент на всички.Няма начин,щом има разделение.Затова има думата мнозинство при избори,което го избира.То и Мути не е премиер за 75 % от хората,но не му дреме и си прави каквото си иска,по-точно,каквото му наредят.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да и обясним на тази женица, че с такива като нея сме тотално разделени? Какво общо имам аз със нея? А вие? Това, че всички се срамуваме също е показателно за "разделителните линии". Но тя/те няма да го разберат, както и И.Костов не го разбра.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Радев правилно сложи РАЗДЕЛИТЕЛНАТА ЛИНИЯ.Тя е между НАРОДА и МАФИЯТА.Всички знаем кои са Мафията.
36
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая Караянчева коя беше, че не се сещам?Тиквата я назначи някъде , но не знам какво работеше.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички вие в Герб се папагали на Борисов ,само повтаряте неговите лъжи и вдигате ръка .....това "народни " представители ли са или собствени папагали на вожда ? Нали той говори ца всичко като едноличен собственик на България и нацията...Ние само плащаме той радава на Домусчиев ,на Гергов ,на Пеевски ....той раздава правосъдие ,"независимият" съдебен съвет му стават на крака когато влиза ....
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези обиди и прякори никой не убеждаваш батинка!
33
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вдигайте пенсиите!"...На пенсионера колкото и да му дадеш, все не му стигат. Наща ми взима близо 700 лв пенсия и пак му били малко.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вчера на зарята ,стоеше до президента,но демонстративносе завъртя на 90 градуса ,с поглед в звездите-уж,гледа зарята.Да се спукаш от смях.
31
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека толкова може и такъв му е мирогледа! Така се получава като се разчита на експерименти! За генерал може и да става,но за президент абсолютно не!
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително проста жена!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седи си у Пекин ***.Стебе и да се обединя.Айде нема нужда.И стига се изказва по всички въпроси неподготвена.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе може ли така да обиждате хора от правителството!? Каква култура,какъв език!
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вий разделихте народа на България на сиромаси ,които са 80% от този народ е едва свързва двата края и шепа лапачи от които сте и вие и нямате насита ! Народа ви мрази само заради вашата наглост ,заобикалянето на законите от вас престъпниците и лапачите ! Как да забрави народа че вашият Цветанов се размина с правосъдието въприки че за 10 г. той придоби 7 апартамента а последният беше черешката на тортата , а Пацо терасата вместо да го осъдят го пращате на завет като консул , а Цачева си подад
26
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не знаех, че постановленията се "отпускат". Географката е беквокал на бб, все едно и също повтаря, само хвалби, колко много работи правителството, да не говорим за грачене срещу Радев.
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът наистина разделя народа.На нормални хора и гербави престъпници.Но това и без неговите речи ни е ясно.Срам, не се наядохте!
24
16
 
3
 
! Отговори
77 преди 4 години
Нормално за ***.Без да разделят народа няма как да излъжат масата ,и да се докопат до власт.И като ги излъжат, спират да плюят и разделят ,и изведнъж всички негативи са изчезнали и забравени за тях.БГ става Швейцария в техните слова. Елементарни са но.....
23
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев даже не може да говори съединено, защото мисълта му не тече плавно, а църцори бавно, капка по капка, дума по дума, като пукната куха лейка.