Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства

Заложник ли е българската външна политика, се пита президентът
10 сеп 2019 14:40,
241
Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение.

Затова очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че българските институции са употребени в режисиране на вътрешно-политически сценарии. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на откриването на четвърта пещ в Стъкларския завод в Пловдив, пише "24 часа".

Още по темата

Ген. Решетников за шпионите: Кампания на американците

Държавният глава очаквал категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник, който обслужва интересите на управляващите. Попитан съзира ли удар срещу него, че на разпити бил привикан и Живко Георгиев от Стратегическия съвет към президентството, Радев отвърна, че здравият разум напуска българското политическо пространство и особено управляващите.

"Тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може да я коментира. Аз съм избран от 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора", допълни Радев. Според него безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститор, се изразява в паническо търсене на враг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
9
 
14
 
! Отговори
Къв си ти бе преди 4 години
Че ще искаш доказателства? Това го няма в президентските ти правомощия.
121
9
 
9
 
! Отговори
ненужен преди 4 години
Очевидно пРезидента има остър дефицит на българофилия.Шпионаж в полза на Русия е нелепо и абсурдно от гледна точка на Румен Радев.Закона не предвижда изключения относно шпионажа.Дори закоравелия комунист Трайчо Костов не сподели тайните на България сас Сталин и затова беше обесен. Но така той остана в сърцето на България като Български патриот.
120
13
 
18
 
! Отговори
само да попитам преди 4 години
Какво лошо намира пРезидента в това че прокуратурата разследва подозрения за шпионаж? Ако те разследваха някого за шпионаж в полза на САЩ, Китай, Германия или която и да било друга държава, той отново ли щеше да смята че това е "абсурдно и нелепо"?
119
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаем, че никой нищо няма да докаже и че докато трае медийното отразяване тихомълком ще бъде приет някой закон или скрита друга далавера от простолюдието!
118
8
 
12
 
! Отговори
Проблемът преди 4 години
Проблемът е, че като имитираш дейност, трябва да забраниш всички НПО-та като Орбан.2001 Борисов попада в полезрението на Волфганг Глескер. Глескер, който днес е пенсионер и живее във Флорида, дълги години ръководи софийското бюро на фондация Ханс Зайдел.Партийната програма, уставът и правилникът на ГЕРБ отчасти са буквален превод на съответните документи на ХССИзточник: Дойче ВелеОСТАВКАА, долу ГЕРБ
117
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият е льотчика .Деси да му слага мешката с топли чорапи и ватени ***.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a komunusticheskiat sad kak procediral?! otkradnal na malkoto simeon carstvoto, posle mu varnal nesto, posle pak mu go vzel...otkradnal na bg narod kravata, konia, magareto, varnal mu hamster, amadini, gupi, darvenici...
115
10
 
12
 
! Отговори
бай Ставри от ЦСЗ преди 4 години
Казвам на момчетата Румбана идва, ще трябва да го помпите ! Заразен е със съветски сифилис, ползвайте презервативи, ама зелени, да му отиват на чорапите ! Те ми викат - вони на рашка шефе, трудно ще го вдигнем да го пимпим. Пък аз им казвам - може да сте долни престъпници, но си изпълнете дълга, разпорете го тоз национален предател !
114
10
 
13
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Нека Президента каже от кого ги очаква доказателствата за шпионаж, а не само да гледа към политиците които не са му от най приятните. Защо отправя съмнения към тях,когато има други компетентни органи които се занимават с подобни деяния. Не бива да насочва непрекъснато погледите в грешната посока. Ами,ако се окаже наистина,че заподозрените са наистина шпиони....Нека не бърза с изводите и заключенията.
113
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онея дето ходят на закуски Директно в белиО дом , за какво си хортуват ?и какви шпиони ,кви тайни бе ?- Нап хакнат , банки хакнати, - Всичко за Всички се знае !
112
7
 
13
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Не разбирам какъв е проблемът. Какво, като е руски генерал не може да бъдат разследвани връзки с него ли? Ако има, ще си понесат последствията хората. Ако няма, голяма работа. Не сме васал на Русия, може да си правим каквито разследвания искаме. Какво пищите толкова?
111
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Славчо РадомирскиПРАВ СИ- 1.1995/2.1997Г 1 ДЛ 3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 2600ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА, ИНФЛАЦИЯ 2000%, ФАЛИРАНИ 13 БАНКИ. ЧЕРВЕНИТЕ РУСОФИЛИ ОГРАБИЛИ НАРОДА СИ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СТИГНЕ- 2014Г ФАЛИРАХА КТБ- ДОБЕРАТ ЛИ СЕ ДО ВЛАСТТА И СЛЕД ТЯХ ТРЕВА НЕ НИКНЕ- ПРАВ СИ ЧЕРВЕНАТА ХУНТА ТРЯБВА ДА СПРЕ ДА ОГРАБВА НАРОДА СИ И В ЗАТВОРА.
110
10
 
10
 
! Отговори
джо преди 4 години
Петко да турим за Президент, някоя послушна лелка да си направи една кооперацийка с големи БАЛКОНИ и БАРБЕКЮТА , само декар не повече. То за какво ни е президент, да мъти водите на послушковците. Че те завалиите , цялата пасмина нямат гласове ,колкото той получи на изборите.
109
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 112Ами ходи да целуваш прасенцата както Корнелия целуваше козичките по муцунките!Трябваше и нея да я евтаназират след това!
108
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТАКА Е ПРИЯТЕЛЮ- ДОРИ КОГАТО НАРЕЧЕ РОДИНАТА МИ БЛАТО, ДЪЛБОКО В СЪРЦЕТО СИ РАЗБРАХ, ЧЕ Е ПРАВ- АЛЕКСАНДЪР ДУГИН- БЪЛГАРИЯ НАША, ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТ НАШ , НЕ МЕ ТРИЙТЕ,АЗ САМО ЦИТИРАМ ДРУГАРЯ ДУГИН- СПРАВКА ЮТУБ, И ДА СЛЕД КАТО Е РУСОФИЛ, ТОЙ Е ПРАВ ДОРИ КОГАТО ГРЕШИ....
107
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
импичмънт е наложителен но за министър-председателят задето унищожи свиневъдството а се оказа че чума няма .Чумата е у нас нас ни е поразила че търпим такова обезбългаряване за да може някой да се нагуши
106
8
 
8
 
! Отговори
Славчо Радомирски преди 4 години
Хунтата пак, ще гризне дървото...Скоро...
105
9
 
7
 
! Отговори
джо преди 4 години
до АНОНИМЕН какъв Импийчмънт, та вие сте няколко човека от един клуб. По скоро Баце да им набие канчетата , че неговите хора съвсем изтърваха кормилото. Щом Президента е резервиран относно обвиненията смятай, каква парцуца са сварили "комсомолците" при тез тежки напъни да се харесат на Големия брат.
104
15
 
8
 
! Отговори
Кои избори преди 4 години
Фалшифицираните избори, народът три пъти ги гони от властта?!Оставкаа, долу диктатурата на ГЕРБ!ОСТАВКААА
103
7
 
17
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен Аз изказва на През-ден-та съм го слушал от както се помня. Така говориха партийните секретари и ЗКПЧ - тата по време на най-справедливия строй. Със същата строга и нелепа физиономия. Говориха и за моралните ценности на комунизма, пък бяха развеждани по 2-3 пъти и имаха по няколко любовници. Шофьора на самолет ми е дежавю. Пий си бояришника и не се напъвай комрад!