Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства

Заложник ли е българската външна политика, се пита президентът
10 сеп 2019 14:40,
241
Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение.

Затова очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че българските институции са употребени в режисиране на вътрешно-политически сценарии. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на откриването на четвърта пещ в Стъкларския завод в Пловдив, пише "24 часа".

Още по темата

Ген. Решетников за шпионите: Кампания на американците

Държавният глава очаквал категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник, който обслужва интересите на управляващите. Попитан съзира ли удар срещу него, че на разпити бил привикан и Живко Георгиев от Стратегическия съвет към президентството, Радев отвърна, че здравият разум напуска българското политическо пространство и особено управляващите.

"Тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може да я коментира. Аз съм избран от 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора", допълни Радев. Според него безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститор, се изразява в паническо търсене на враг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
10
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Радев е прав в случая. Не може да се обвинява някого без доказателства, защото обвиненият може да осъди държавата за клевета.
161
5
 
14
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Шофьора на самолет ходил при известна врачка. Предсказала му, че ще напусне властта на голям празник.-На кой празник? Попитал Ал Бънди?-Без значение кой, отговорила врачката.Който и ден да е, все ще е голям празник за българите!
160
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турските младежи служат две години в турската армия, където ходжи и векерета и командири ги надъхват с турски патриотизъм и същите НЕ СЛУЖАТ в българската армия - за какво нашата страна 30 години им търпи двойното гражданство. Не Симеонов да ми побутва баби на границата а да се държи като истински български държавник с приемането на ЗАКОНИ срещу вечното двойно гражданство.
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кога нашите политици и радев включително ще кажат истината - НЕДОПУСТИМО Е ДА ИМА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТУРЦИ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО - ЕТО ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ТУРСКИ ШПИОНИ, ТЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ АНКАРА И МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ШПИОНИРАТ...НАС БРАТЯТА БЪЛГАРИ. И ДА ЗАБРАВЯТ БЪЛГАРСКИЯ СИ ПРОИЗХОДСЪС ЗАКОН ДА ИМ СЕ ДАДЕ ВРЕМЕ ДА СИ ИЗБЕРАТ КОЯ ИМ Е РОДИНАТА И ТОЧКА. КЪДЕ ИМА ТАКОВА МАСОВО ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО - НИКЪДЕ.
158
12
 
10
 
! Отговори
защо триете бе преди 4 години
Боже,в БГ май само Радев е читавия, другото не е българин а някаква пародия затова правилно му се пада герб да ги мачка Какви държавни тайни е издал този русофил бе, може би чертежите на ф16, или някоя военна част в храстите скрита е насочила ядрено оръжие към русия. да не би на 5-та колона да викат вече шпионаж, че тогава сите турци в БГ шъ съ шпиони.А баш герб за кого работят???
157
0
 
6
 
! Отговори
wfff 163 преди 4 години
това със звездичките са "турците" в БГ значи следва да са 5-та колона и да шпионират за съседите, щом русофилите не сме само симпатизанти а направо държавни тайни издаваме , какви ли държавни тайни освен далавери и крадене, ама той choveka ще ги пише у вестнико, нема нужда да ходи до русията.
156
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън германските лакеи от свободна БългарияНе искаме шеста национална катастрофа заради немските ни """"братя"""". Турция НИКОГА В ЕС!!!! Съйз на Турция с Ирак - дообре
155
7
 
10
 
! Отговори
Р.Радев за смях... преди 4 години
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото фаатмака Радев.
154
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иванчева кмет на София - Фандъкова - аут на родното си село-махала в полите на Рила планина.
153
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А това изявление на прецедента не е ли намеса в независимата съдебна власт?"Независима съдебна власт? В България?
152
7
 
3
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ЗА ФАНДУПКО преди 4 години
пУСНЕТЕ СИ ГЕРБЕСТАТА ТЕЛЕВИЗИЯ С ЦИНИЧНОТО ИМЕ ЕВРОПА. ИЗНАМЕРЕНАТА ЖЕНСКА ФИЗИОНОМИЯ НА СОФИЯНСКИ - ПОСЛУШАНКА ФАНДУПКОВА Е ГРИМИРАНА КАТО ЛИЛИ ИВАНОВА, И ОТГОВАРЯ КАТО КАРТЕЧНИЦА НА ДЕСЕТ ДНИ РЕПЕТИРАНИТЕ ОЛИГАРХОУДОБНИ ВЪПРОСИ. ТЯ ЩЯЛА ДА ИМА НОВ ЕКИП КАТО КМЕТ, ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ. ЗЕР БУШОНИТЕ СЕ СМЕНЯТ БАРДАКАА ОСТАВА... БИЛА ГЛОБИЛА СТРОИТЕЛИТЕ С ОБЩО 700 БОНА АЙ АЙ АЙ БЪЛХА ГИ УХАПАЛА.... АЙДЕ ПОЖИЗНЕН КМЕТ, И ДА ПОСТРОИМ ОТНОВО МАВЗОЛЕЯ СЛЕД ТОВА БОЖЕ-БОЖЕ БОЖЕ КАКВО ДЕБЕЛООЧИЕ
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя сякаш е готов да се запише за адвокат на обвинения.
150
0
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Когато ставаше пребоядисването от БКП в БСП се пошегувах с един съсед на висок партиен пост,че са хамелиони и защо прегръщат ЕС? Той поверително ми отговори шепнешком " Ще влезем в ЕС да вземем малко пари,и после ще я караме както си знаем"...Очаквах тоя момент.Всичко е режисирано и обмислено.Икономиката е в ръцете на червените олигарси и агентите на бившата ДС.Където са парите,там е и властта!
149
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията ГЕРБ е създадена публично с помощта на немските фондации Зайдл и Аденауер...Докога България ще се използва за немски аутсорсинг? КОЛКО ОЩЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ТРЯБВА ДА ПРЕЖИВЕЕМ ОТ ГЕРМАНИЯ, КОЯТО Е ВЪРЛ ПРОТИВНИК НА РУСИЙ И ПРИ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА И ПЪЛНИ ТУРСКАТА АРМИЯ С НЕМСКИ ОФИЦЕРИ И ОРЪДИЯ КРУП. С ОРЪДИЯ КРУП Е РАЗБИВАНА ЧЕТАТА НА ПОП ХАРИТОН ХАЛАЧЕВ В ДРЯНОВСКИЯ МАНАСТИР.ВЕЧЕ ГЕРМАНИЯ ДАЖЕ И АРМИЯ СИ НЯМА, А НАРОДА СЕ АРАБОТУРЦИРА... НА КАКВО РАЗЧИТАТ ГЕРБЕРИТЕ НЕ Е ЯСН
148
11
 
16
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
147
4
 
14
 
! Отговори
Бях фен на Радев преди 4 години
Еееее, това е прекалено! Те ДАНС си нямат друга работа, да генерират фейк нйз. Даже не сме в предизборна кампания. Оставете хората да си сършат работата, те могат Радев.......а,ти?
146
9
 
19
 
! Отговори
България в NATO и ЕС преди 4 години
Този е пътник, на срещите с Решетников са обсъждали кандидатурата на Клепоухото за президент. Веднага импийчмънт и това недоразумение зад решетките да усети промяната.
145
5
 
13
 
! Отговори
Летец преди 4 години
Радев, за твое сведение всяка нормална държава се управлява от закони и институции, отговорни за спазването им. Та в тази връзка ти, като бивш главнокомандуващ на ВВС, я кажи имало ли е случаи на нарушение на въздушното пространство на България от руски изтребители и колко пъти ВВС под твое ръководство не са предприели нищо?
144
21
 
18
 
! Отговори
Г-н Президент преди 4 години
Змията хапе най-лошо, когато умира.Продължавайте в същия дух.България е с Вас.Възпитаник на Уест Пойнт, отличник, владеещ 2-ва западни езика, летец."Който е роден да лети, не може да пълзи".Първият Президент на България след 1989 г., от който не се срамувам.Благодаря Ви, че Ви има!
143
7
 
17
 
! Отговори
хаха преди 4 години
А този да не се мисли за прокурор...нима нещо зависи от него , че да иска обяснения ... А правителството не му е подчинена структура ...