Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства

Заложник ли е българската външна политика, се пита президентът
10 сеп 2019 14:40,
241
Радев: Обвинението в шпионаж е тежко, очаквам доказателства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шпионаж в полза на чужда държава е изключително тежко обвинение.

Затова очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че българските институции са употребени в режисиране на вътрешно-политически сценарии. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на откриването на четвърта пещ в Стъкларския завод в Пловдив, пише "24 часа".

Още по темата

Ген. Решетников за шпионите: Кампания на американците

Държавният глава очаквал категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник, който обслужва интересите на управляващите. Попитан съзира ли удар срещу него, че на разпити бил привикан и Живко Георгиев от Стратегическия съвет към президентството, Радев отвърна, че здравият разум напуска българското политическо пространство и особено управляващите.

"Тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може да я коментира. Аз съм избран от 2 млн. българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към тези хора", допълни Радев. Според него безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети - Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститор, се изразява в паническо търсене на враг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
22
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 4 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tejko i nespravedlivo beshe i obvinenieto za vinovnost na haskovskia invalid sled svetkavichna korumpurana namesa na rumen radev v haskovskia sad i mvr haskovo, koito rumen radev arogantno si vaobrazi che pritejava...rumen radev oste ne se e izvinil na bg narod...doverieto na nad 2 mln bg izbirateli za rumen radev e unistojeno... general rumen radev e tejko korumpiran, uvolnenie.
80
16
 
14
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Русия е освободила България няколко пъти,Предателите са Местан и Доган но никой не ги закача за нищо Турски шпиони.ББ мълчи и сваля шапка на Ердоган там е опасноста
79
6
 
9
 
! Отговори
Off преди 4 години
резиденти активировались
78
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радев,.... румене,... другарю Президент, не се прави на ощипана мома, не може да не знаеш за ссср шпионите в България , нали си глава на държавата България!
77
13
 
29
 
! Отговори
Шпиц Крюгер преди 4 години
Този е следващият арестуван съветски шпионин.
76
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
stanishev beshe obvinen sasto v strategicheski spionage, toi e prodaval bg nationalni sekretni dokumenti, i sega e oficialen ruski spionin s bg partniorski pasport v belgia.
75
17
 
11
 
! Отговори
A преди 4 години
Айде сега пък доказателства. Тия не знаят какво значи думата, камо ли да измъдрят някарви що годе нормални доказателства. Не четеш ли това което е описано като мотиви в статиите-пълна глупост. После кгато европейския съд отсъди обещетения-ще се плаща с народни пари. За пенсионерите няма пари за ваксини и пенсии, но да се плаща за некадърници, които искат да начешат манията си за величие-има.
74
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия замени България с Словения !Правителството на България е некадърно и външната политика която води е на разделение !Това е поредния грешен ход !Това ще струва доста на нас простолюдието !Време е да изчистим България от престъпниците които последните 30 години дерът кожи !
73
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"бъгларите при османското присъствие живеехме добре и никога не сме били роби."Аха. Затова има толкова възстания, революционери и воеводи, хванали гората... Щото не са издържали на добрия живот. Хахаха. Крий се бе, резак!
72
12
 
22
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
Радев е безсилен да се справи с тежките проблеми в страната, затова да се маха!
71
11
 
13
 
! Отговори
ГЕРБЕРУНГЕЛ преди 4 години
*** то и доказатлста ли трябва да има?!?
70
14
 
30
 
! Отговори
мааши на Русия преди 4 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
stanishev, ioncheva, ivo hristov sa sasto ruski strategicheski spioni, koito v dvijenie se metnaha na vlaka za bruxel. te ne sa majoritarno izbrani ot bg narod za eurodeputati. daleko ot bg armosferata sa tihi, krotki pri vnedriavaneto v eu...na kasata na monika stanisheva s otkradnatite pari ot parva chastna banka se lepiat sichkite spioni ...
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Спиро Да не би да тие псевдонима иначе си Хасан от Харманли !
67
11
 
15
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
БЯХМЕ РОБИ... ДА - - АМА НА РУСИЯ И ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ И СОЦИАЛИСТИ/... ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ.. /!!!!!!ТЕ СИ ГО ПРИЗНАВАХА.... "" ЧЕ СМЕ СОЦ-РОБИ НА ТРУДА".ТАКА ГО ПЕЕХА И В ПЕСНИТЕ.....!!!!
66
14
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Руснаците искат да ни изкарат че сме били роби на турците за да ни поробят, но бъгларите при османското присъствие живеехме добре и никога не сме били роби.
65
17
 
29
 
! Отговори
бай Спиро преди 4 години
До GGОткакто съществуват хора зовящи се българи, никой от тях не е бил роб !!! Да българите са живели почти 500 години в рамките на чуждата Османска империя. Били са поругавани, мъчени, избивани, но не са били роби !!! Избий си руско-съветската пропагандна мантра от главата ! Роби на турците, освободени от руснаците - няма по-унизителна лъжа !
64
18
 
28
 
! Отговори
Мразя Русия преди 4 години
Тия *** са из цялата ни милататковина.ТОВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЕБВА ДА СЕ ЧИСТИ....!!!!!!!
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52След като са шпиони очаквам ,да бъдат осъдени,което едва дали ще се случи!Отявленият русофоб Веселин Методиев ,доста се смя на обвиненията за повдигнати от прокуратурата!И веднага попита ,защо не е арестуван и обвинен в шпионаж ,бившия офицер на ДС Димитър Иванов ,за който се знае ,че има връзки с руснаците!