Борисов: Държавата не се провали с поста в ЕК, преговаряхме за МВФ!

Разликата в двата поста е в милиарди долари, настоя премиерът
Обновена: 11 сеп 2019 15:38 | 11 сеп 2019 10:52, Веселина Йорданова
241

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата не се е провалила, а расте, настоя премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на кабинета.

По думите му страната ни е можела да получи поста на външен министър в новата ЕК, но сме договаряли и шефския пост в МВФ, за който кандидат е Кристалина Георгиева.

Още по темата

Разликата между двата поста е в милиарди долари и глобална възможност за работа в света, каза още той.

Освен това Борисов изтъкна, че образованието и иновациите, за които еврокомисарят ни Мария Габриел ще отговаря, са първа точка за правителството, но и в Европа.

Премиерът добави още, че са оценени традициите на страната ни в тази област и „мозъците“, които имаме.

Отдавам злобата на нашите опоненти на липсата на опит и на младостта им, коментира премиерът.

Борисов призова всички български университети "да се стягат и да правят проекти, защото това са огромни възможности".

Премиерът коментира и т.нар. "шпионски скандал" с Русия, като посочи, че когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето Външно министерство реагира.

"Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски служби", каза той и допълни, че няма никаква роля в този процес, който се движи от прокуратурата.

Нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, е пътят ЕС-НАТО, напомни премиерът. Той обаче нямал нищо против тези, които обичат Русия. Това, че има събори, че хората пеят руски песни, това е тяхно право, каза Борисов.

По думите му няма нито едно направление, в което работят министрите в кабинета, което да е по-слабо от предишни години, "за да се каже тотален провал на правителството".

В кое - че всяка година вдигаме доходите с 10%, че превъоръжаваме армията, че МВР разкрива всички убийства, борбата с контрабандата, с корупцията, пари в образованието, изреди премиерът и заяви, че никога България не е имала по-голям БВП.

Борисов не е съгласен и че има проблем с боклука в София.

"Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин", настоя премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
честно преди 4 години
Тая Кристалина БЕЗ ПОСТ ли остана в Е.С? Нали уж нямаше друга кандидатка от Е.С? Значи България пак е станала за смях освен,че се е провалила. Според мен няма да я сложат и на поста дето бълнува Бойко заради скандала с Ирина Бокова.
193
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един необразован, арогантен, безкритичен към себе си, алчен и нагъл Нарцис - ТОВА е българският премиер!
192
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как ще убедите Германците да инвестират в България след като изгониха 2,5 млн.работна ръка,с вносни работници ли.
191
0
 
16
 
! Отговори
Преговаряла,получила преди 4 години
1. Никой не ни е питал за Кристалина, нито България има някакво отношение, нито имаме някаква полза от поста на МВФ, нито пък Кристалина е българка.2. Поста на еврокомисар не е даден на България, само на него е назначена е една българка. Тя е там на длъжност, на работа срещу заплата от ЕК и не представлява страната ни. Тя представлява себе си като служител и служи на този който й плаща.Няма нищо лошо, че и двете са с български произход, но и никаква полза от това не произтича за България
190
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов ставате смешен София по-чиста от Берлин аз живея там ако видите едно съборена кошче аз ще се върна в БГ.Тук всеки сам си съхранява контейнерите и в определени дни се изхвърлят по-график.Няма бездомни кучета ,които да лаят хората а също и котки,които като седнеш в някой ресторант да се навъртат около теб.
189
0
 
15
 
! Отговори
do 210 преди 4 години
ей герберастки пом'ияр, толерантност на евр'ог'ейски език значи да се надупиш и да хра'нтутиш пар'азитите и да се обез'личиш и няма нищо общо с нормалната толерантност, ама ти си от тях та затова квичиш гн'усен по'мияр.
188
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако все пак не я изберат Георгиева за шеф на МВФ ?
187
0
 
8
 
! Отговори
istinata преди 4 години
"иновациите" и разни проекти за науката са също само в насока малцинства *** мигранти и преправяне на история, всичко е под тази шапка така че в целия ЕС ще имаме фаза на яко облъчване на млади и то чрез "учените" и идва "толерантното" поколение, което не знае кой пол е, отнемане на деца ако родителите ги учат че има биологични полове и не са съгласни с ориентацията им, и е страшно когато нашите деца и внуци нямат грам от нашите ценности.и колко удобно се налагат тези програми в "единния" ЕС, ако сме отделни, независими май няма да успеят навсякъде да пуснат пипала. отгоре на това ние ги
186
0
 
17
 
! Отговори
alooo преди 4 години
алоо, с 10% се вдигат на администрацията,полиция които ти се отплащат после като гласуват дружно да си седиш да цицаш народа да има за тях,затова е вдигането на заплатите, за гласове, а не да сме добре, другите кучета ги яли нали.
185
8
 
7
 
! Отговори
Зрънце истина преди 4 години
БКП и ЦСКА и червеният цвят са проклятието за БългарияАтентатът срещу папа Йоан Павел Втори е планиран още на 5 май 1948 и си върви с ЧЕРВЕНИТЕ от Борисовата градина и Новия СИН Израел и 1984г.ИЗРАЕЛ от 1917 до 1948 чрез СССР е проповядвал глобален ЧЕРВЕН световен еврейски комунизъмОт 1948 се излюпиха нови еврейски сини човечета чиято крайна цел е да обвинят българите и руснаците за унищожението на Руската империя като подкрепят ЦСКА на Ганчев,Бойко от БКП и сие
184
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че трябва да има толерантност.Ако нещо не ти уйдисва, бегай у гората, *** с ***.
183
0
 
8
 
! Отговори
bafff преди 4 години
линията на ЕС за "толерантност" към малцинства, мигранти, лгбт, *** си остава така че цялото това финансиране и милиарди са все за тях, който и сектор да е. По-важно е че чрез такива програми властта си осигурява твърд електорат и ние негласувайки никога няма с избори да променим нещо. този либерастки модел на ЕС само ни затрива и нищо добро не ни носи, бачкаме и наливаме милиарди и пак отначало да сме "толерантни".нека е, щото сме умници..
182
0
 
16
 
! Отговори
axa преди 4 години
да не забравяме че мвф политиката е да реже социалните помощи и пенсиите но за обикновените хора и "да затягаме колните" ,но иначе чрез разни програми дава помощи на малцинства и други групи, за тях няма орязване а още по-добро финансиране.
181
0
 
20
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Бойко, ако думатат ти струваше, нямаше да сме на всякакви последни места. Стига глупости :-) Ти не нищо общо с България отдавна.м преговарял. Кристалина не е наша кандидатура. Тя н
180
0
 
9
 
! Отговори
neksus преди 4 години
особенно важно че го преместим у другийо крачол
179
0
 
14
 
! Отговори
yes преди 4 години
Няма никакво значение етноса на такива постове, там се слагат само по "заслуги", а мвф-то се държи от либераститедемократи на сащ, една политика имат - заем срещу послушни управници които да са "толерантни" към малцинства, мигранти,***, лгбт и прочие и да дават тези пари-заем на тях, а ние целокупно да връщаме заема..
178
0
 
13
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
не че не знаехме ама сам си каза че поста на стрина сталина е изтъргуван-взе яко рамо от макрон като му даде и транспорта ни и животновъдство и сигур и други сектори вече са под шапката на франция т.е. тя ще решава какъв бизнес ще имаме, и бързаше да купи скъпо и прескъпо самолетите за да вземе благословията на Тръмп, който пък не искаше да му се мота соро'сои'дка в световната банка, което и стрина ви знаеше затова задкулисно си търсеше топло местенце чрез бат ви бою.Иначе то се знае цената на всичко това ще плащаме ние, ама нека на стрина ви да е добре.
177
2
 
15
 
! Отговори
Илко преди 4 години
Голям смях.Очевидно Боко ни има за *** и наивници. Първо той не е преговарял с никого. Общо взето човек без авторитет в ЕС и за това го премятат. Второ Кристалина няма нужда от подкрепата на Бойко защото той нищо не може да подкрепи. Трето за да стане Кристалина шеф на МВФ, вероятно има нещо което притеснява другите възможни кандидати. Не казвам че Кристалина не става, казвам че има причина точно тя да бъде избрана. Причина за която не знаем нищо. Бойко просто ползва ситуацията за своето его
176
0
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Борисов, говори за този пост и парите, които му се дават, все едно, че той ще бъде касиер и вечер ще си пребира по накой хилядарака от касата. Стига си се излагал, няма ли спреш да ломотиш глупости. Три години клеча край Тодор Живков и нищо не си научил.
175
0
 
17
 
! Отговори
Евалла преди 4 години
на Мицотакис, че отказал срещата на зеленчука!