Борисов: Държавата не се провали с поста в ЕК, преговаряхме за МВФ!

Разликата в двата поста е в милиарди долари, настоя премиерът
Обновена: 11 сеп 2019 15:38 | 11 сеп 2019 10:52, Веселина Йорданова
241

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Държавата не се е провалила, а расте, настоя премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на кабинета.

По думите му страната ни е можела да получи поста на външен министър в новата ЕК, но сме договаряли и шефския пост в МВФ, за който кандидат е Кристалина Георгиева.

Още по темата

Разликата между двата поста е в милиарди долари и глобална възможност за работа в света, каза още той.

Освен това Борисов изтъкна, че образованието и иновациите, за които еврокомисарят ни Мария Габриел ще отговаря, са първа точка за правителството, но и в Европа.

Премиерът добави още, че са оценени традициите на страната ни в тази област и „мозъците“, които имаме.

Отдавам злобата на нашите опоненти на липсата на опит и на младостта им, коментира премиерът.

Борисов призова всички български университети "да се стягат и да правят проекти, защото това са огромни възможности".

Премиерът коментира и т.нар. "шпионски скандал" с Русия, като посочи, че когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето Външно министерство реагира.

"Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия военно-промишлен комплекс, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски служби", каза той и допълни, че няма никаква роля в този процес, който се движи от прокуратурата.

Нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, е пътят ЕС-НАТО, напомни премиерът. Той обаче нямал нищо против тези, които обичат Русия. Това, че има събори, че хората пеят руски песни, това е тяхно право, каза Борисов.

По думите му няма нито едно направление, в което работят министрите в кабинета, което да е по-слабо от предишни години, "за да се каже тотален провал на правителството".

В кое - че всяка година вдигаме доходите с 10%, че превъоръжаваме армията, че МВР разкрива всички убийства, борбата с контрабандата, с корупцията, пари в образованието, изреди премиерът и заяви, че никога България не е имала по-голям БВП.

Борисов не е съгласен и че има проблем с боклука в София.

"Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин", настоя премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов говори така, като че ли българския еврокомисар се намира на поста си, за да отклонява европейските пари, с които разполага ресора, към България. Очевидно не може да се отърси от мутренския манталитет, според който не може да бъркаш в кацата с мед и да не си оближеш пръстите. Дори не чувства срам да говори тези неща, не съзирайки нищо нередно в начина си на мислене. А всъщност еврокомисарите са там да работят еднакво за всички страни в ЕС и всяко отклонение от това правило ще е скандал.
173
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В международен план Боко е вече употребен, прелъстен и скоро ще бъде изоставен...
172
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов му скрои шапката. Набута му го там където слънце не изгрява.
171
2
 
26
 
! Отговори
Мезозой преди 4 години
Вижте ги само какви са австралопитеци в тоя кабинет. Един няма нормален.
170
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата умря щом Боко опря до гръцкия "паток"!
169
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** тя М.Габриел я избраха за спорта, младежта и тяхните иновации, не за образованието.
168
20
 
2
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Чудя се дали деменция или алцхаймер имат 191 и 192 и са забравили миналото. Да не ти пука Бойко .
167
5
 
23
 
! Отговори
Новичок преди 4 години
Тикво, подавай си оставката и си гледай магнолиите. Знаем, че руснаците обичат да залагат на пропаднали типове с много зависимости, но ти си патологичен случай. Можеш да се застреляш и държавата да излъчи погребението ти по телевизията. Иначе си анонимник, Цяла Европа ги е Гнус от теб.
166
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носим розовите очила и всичко е окей, така каза Баце. Направо сме малката Швейцария и цъфтим.Баце, събуди се, стига лъга народа... признай че сме малката Сомалия и се проваляме навсякъде и във всичко.
165
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нНе може да се повали нещо което го няма-не съществува !
164
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е провалено във всички области ! Има ли отрасъл ,който ДНЕС да е добре. Има ли съсловие ,което да не излизало на протест ? У нас са добре само политиците и тяхните съдружници в далаверите бизнесмените. Те са ок ,колкото народа обеднява толкова те забогатяват в тази сиромашка страна !
163
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е провалено във всички области ! Има ли отрасъл ,който ДНЕС да е добре. Има ли съсловие ,което да не излизало на протест ? У нас са добре само политиците и тяхните съдружници в далаверите бизнесмените. Те са ок ,колкото народа обеднява толкова те забогатяват в тази сиромашка страна !
162
2
 
20
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До Крим не е рускиКак така Крим не е руски!? Че на кого е тогава?Ако беше на украйна,поне един украински войник щеше да стреля срещу зелените човеци! Крим си е на Русия!
161
0
 
24
 
! Отговори
??? преди 4 години
Имало пари, милЕарди, щели сме да ги разпределяме - и какво от това??? Светофара като разпределя автомобилния поток да не би да го притежава??? Или просто бай ганьовското мислене -" щом разпределям, ще се облажа" - "ДА, АМА НЕ!!!" - просто ще разпределя къмм можещи знаещи иновативни млади - в нашата територия вече няма такива- това е положението -неуважаеми разпределители!
160
1
 
27
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Уредил поредната Калинка на хранилка на нас това с какво ни помага ??
159
3
 
24
 
! Отговори
Iceblast88 преди 4 години
Докато си говорим за провала на комисарката, Разбойко обяви нови агенции и институти към МВР. Още кочинки за галеници на властта. Че и психолозите и тоя дето изследват космите щели да стават първа категория, още малко и чистачките в МВР ще ги направят първа категория, че много зор си давали!
158
2
 
22
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Скоро ще изхвърлим педо.филската ви партия от власт.
157
3
 
26
 
! Отговори
днес преди 4 години
България е на последно място в всички класаций.Това е статистиката на Европа,понеже уж сега БГ е в Европа.Няма нещо което да работи както трябва освен метрото в София до Банкя.Външната политика е цирк ненормална ориентация към САЩ онези се гледат парите и бизнеса.Бг е на колене от към работна сила,западнало управление.ГЕРБ нека се хвалят
156
0
 
20
 
! Отговори
хахахахааа..... преди 4 години
Фигаро тук, Фигаро там...........
155
2
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
когато един ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ и ПСИ ХАР го "калесат" за "началник на държавата",въпросната държава я чака САМО ЕДНО:-НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!Разбира се,тъй като процесите са бавни,вие не ги забелязвате..Заболява ви едва тогава,когато вече стане късно..Некои викат:-"Ама не е само Тиквата такъв"!..Така е,но както предполагам много от вас виждат,Тиквун е като.."конската гушка" на асфалта-събира мухите..А народа е казал:-"Които си приличат,те се и привличат".трябва да се измете и измие улицата