Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!

Техните имена се знаят, настоя бившият външен министър
Обновена: 11 сеп 2019 13:09 | 11 сеп 2019 13:08,
222
Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!
Снимка: архив Булфото

В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколкостотин и техните имена се знаят, настоя президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.

"Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме", заяви бившият външен министър.

Още по темата

В същото време Паси подчерта, че има "много по-високо мнение за руското разузнаване".

"То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат да обясняват, че не са шпиони", посочи Соломон Паси.

"Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този "русофилски кръг” ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР”, каза още Соломон Паси пред bTV.

Той иронизира русофилите у нас, като посочи, че такива у нас няма, защото, ако са - то децата им няма да учат на Запад, а в Русия.

Притеснението му идвало от факта, че руската пропаганда била по-агресивна и мощна от когато и да било досега.

"Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, допълни Соломон Паси.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение в шпионаж на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, след което бе освободен с гаранция от 50 000 лв. "В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем", заяви Цацаров.

Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания, пък е с наложена от ДАНС забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години.

Самият Решетников заяви, че кампанията "руски шпиони" е дело на американците.

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо показвате това нищожество ?
96
1
 
15
 
! Отговори
ЮСУФ СЮЛЕЙМАН МУСА преди 4 години
А КОЛКО ЕВРЕЙСКИ ИМА ?
95
1
 
18
 
! Отговори
джо преди 4 години
Защо когато доказано имаше скандал с подслушването на Меркел в Германия, от Американците , изобщо не беше формулирано като шпионаж, а сега без съществени доказателства се обвиняват дипломати и то на общо основание. Да , сигурно има разузнавачи в Руското посолство и ако има такива с доказани действия то срещу тях да се предприемат необходимите действия.
94
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не бяха руснаците преди 141 год.сега щеше да ходиш в потури,а ако не бяха през 1944-45 год.сега щеше да гледаш дядо си само на снимка.Затова овладей малко бликащата от сърцето ти омраза и се скрии под полата на Гергана,че си ни доста антипатичен.
93
1
 
31
 
! Отговори
Кажи си преди 4 години
А я този"честен"човек да каже от къде са парите за Атлантическия клуб?и сега за Атлантическия Форум?
92
2
 
29
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Щото Паси не е израелски шпионин - айде, айде...
91
1
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Ето го истинския шпионин и предател ,който ни вкара в бандитската организация нато!Този анти-българин трябва да бъде екзекутиран !
90
4
 
28
 
! Отговори
Факт преди 4 години
В САЩ много добре знаят че повечето мислещи и разумни хора у нас са с Русия и това ги вбесява и се чудят какви провокации и мрасотти да направят.
89
1
 
30
 
! Отговори
БГ справедливост преди 4 години
Паси е Американски и Израелски шпионин,това и децата го знаят.Тази подла и гнусна ГАД използва всеки удобен момент да продава интересите на България и е особено настървен срещу всеки който пречи на далаверите му.
88
1
 
28
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
Крадеца вика дръжте крадеца....!?
87
3
 
22
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Тоя като синовете на Йорданов-единия пикливец,другия с рогата напред и не се продава.Хора,откога да харесваш Тургенев,Некрасов,Пушкин,Шостакович,Те превръща в русофил.Аз обичам Лебедово езеро,прекланям се пред всяка голяма култура.Но да обичам Шостакович и да ме изкарват русофил е глупаво.Откога да си ерудиран и знаещ е глупаво?А,да,от Една Кристална Нощ.Историята винаги се повтаря в водевилен стил.
86
1
 
22
 
! Отговори
Голям палячо си, преди 4 години
СоломончоооКъде няма шпиони? Във всяка една държава има бе,предател смотан!
85
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тебе те знаееееем......американска под..го.
84
2
 
31
 
! Отговори
джо преди 4 години
Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак..... Поговорката е направо постулат за този субект. Какво ли не роди нашата демокрация , но защо най - калпавото остана до тези дни. Изключително антипатична личност. То седесар ли не беше, царист , после Гербер и най -накрая си намери господар и поприще , да плюе срещу Русия и Славяните.Такива хора са за озаптяване, дето им се привиждат шпиони и разни инвазии ,с една дума българофоб.
83
3
 
28
 
! Отговори
Пипи дългото чорапч преди 4 години
Син на комунист,търси руски шпиони.Самия Паси трябва да се разследва за американско и израелско шпиониране.Маже и за 3 разузнаване,кой знае.Щъркел дава акъл на чапла.Забрави ли партийния билет бе другарю?По правоверни от папата.С две думи-потурнак.Такива и новите приятели,и врага мрази.Самия той как се гледа в огледалото?И дали е истински евреин-евреите гледат майката,не бащата.
82
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де да знам ама след този скандал със 9 септември и руските шпиони тука,най добре е тиквениците да си приберат шпионите от Москва щото на Путин може и да не му издържат нервите такава мижава държавичка от третия свят да се подиграва с Русия и да ги прати за дълги петилетки на топло в необятния Сибир!
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86Ще вземе, ама нанай. Едната половина има връзки с тях, другата половина са тях :)
80
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкарайте списъка на всички грантаджии на "Америка за България", като Паси да не пропусне да се впише. Виждат сламката, а не виждат гредата.
79
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското контраразузнаване трябва да вземе под лупа всички фиктивни и нефиктивни руски фирми в България - дейност, произход на капитала, връзки с русофилската продажна диаспора, медийна активност, стратегическа важност, честота на връзки с руските служби, имена, приятелски кръгове, връзка с партийни и правителствени функционери, кръг на интереси !
78
3
 
35
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Нищо не казва за шпиони в посолството на САЩ, но там сигурно няма.Няма, защото цялата управляваща клика са шпиони на САЩ, воглаве с този на снимката.Те директно се отчитат на Козяк и всички решения, които вземат са им наредени пак оттам.