Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки

Има ли проблем с поръчките за електробуси за столицата?
Обновена: 21 сеп 2019 17:29 | 21 сеп 2019 17:20, Веселина Йорданова
89
Битката за София: Манолова срещу Фандъкова за обществени поръчки
Снимка: архив, БулФото

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова влязоха в задочен спор за обществени поръчки на Столичната община.

Манолова съобщи за две обществени поръчки, които по думите й Столичната община бърза да реализира дни преди местния вот. Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС.

Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс, защото липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат купени, както и мотиви за това защо поръчката е формулирана именно по този начин.

Според нея неясно защо за най-големите столични квартали се предвиждат електрически микробуси само с девет седящи места.

Групата на ГЕРБ в СОС определи като заплаха за спечелените проекти изявленията на Манолова и като проява на "опасна некомпетентност за града". До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая, се посочва още в позицията.

Йорданка Фандъкова коментира, че в комисиите, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително на БСП.

"Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания затова как се прави", каза Фандъкова. По думите й, "ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
фризьорка преди 4 години
Абе, на жените политици една и съща некадърна колежка ли Ви прави прическите ?!?Елате, аз да ви барна аз косите, та да се видите хубави, та и хората да Ви харесат !
36
13
 
9
 
! Отговори
Мая-гургулица преди 4 години
Помните ли сериала "Болница в края на града"?И онази знаменита реплика: "Колежке, ако глупостта можеше да лети, Вие щяхте да се реете наоколо като гургулица!"Като гледам и слушам М. Манолова, само тази реплика ми идва наум. Тя най-добре я характеризира.
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако това да не знаеш дали ще си кмет и да обявяваш конкурс за 6 години напредне е корупция здаве му кажи
34
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да се заблуждавате бе хора! София и всички останали столици и не само.Се развиват във времето по Европейски проекти! И това дали ще е Фандълова Асанчо от маалата,или Бай Петър от съседното село.Все е тая! Това не са идеи на Фандъкова за развитието на София! Идеята е вече.Просто да е друг кмета! Данчето е вече УМОРЕНА! -:) Да ходи и си почива вече! Идва времто на нов градоначалник на София!
33
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вевропейския град да те е страх да се разходиш по витошкамазни петна и боклуципред ендекато е същото за кварталите да не говоримнови блокове в останалите тук там градинкиот плиска до фестивална тротоарите лешабе немам думикойто и да е но тая дяскалица да си гледа даскалото
32
13
 
13
 
! Отговори
София не забравяй... преди 4 години
Софиянци не забравяйте, че Мая Галева(Костинбродска) гласува за избора на Пеевски за министър на МВР по време на правителството на Орешарски и след това плюеше и злобно обиждаше цяла година справедливите протести на софиянци срещу комунистическата мафия. Самото кандидатиране на тази семпла провинциална комунистка за кмет на София е голямо нахалство и обида за софиянци. Да я накажем и отстраним от политиката завинаги още на първи тур !
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И комунистката и другата са един дол дренки. Избираме между проакза и чумъ.
30
14
 
14
 
! Отговори
Вече си имахме преди 4 години
Мъже кметовете...Уж зеления а то червен Каракачанов... Янчулев след които София беше като след бомбардировка а от Искаро по празно нема /режим на водата/... При Софиянски некаво раздвижване... Ама го гепиха на тема Халите и толкоз... От Бойко и от наследника му Фандъкова София заприлича вече на Европейски град! Другото са комунистически тролски лъжи!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от русокоси жени, провалят всичко на 100%.
28
8
 
18
 
! Отговори
До нови срещи. преди 4 години
Предполагам ,че след като една учителка по омразният за вас руски език е била успешен кмет според вас .То.Един успешен омбудсман ще е по-успешен кмет.
27
3
 
5
 
! Отговори
Столичанин преди 4 години
Пропагандно се втълпява на жителите на София,че трябва да направят избор между две блондинки, нито едната с нужния потенциал да управлява столичния град Нито едната с характер и визия за развитие на града.И се сещам за онзи виц в който мравояда пита Ной - Кажи, честно, само две мравки /блондинки/ ли взе ?!?!?
26
7
 
10
 
! Отговори
заспивайки във влака преди 4 години
....фандък-фандък............................................................. фандък-фандък.......................фандък....................................фандък-фандък..........................
25
7
 
11
 
! Отговори
;) преди 4 години
Впечатляващ клюн на лявата снимка :)
24
8
 
16
 
! Отговори
Anonimna преди 4 години
АЗ не харесвам комунизма но тогава поне имаше ред и миеха улиците. Ние последните 30 години бяхме като в Бейрут.никакъв ред. Е това свършена кметска работа ли е
23
8
 
16
 
! Отговори
по-точно преди 4 години
Мая срещу Бойко , щот фандуркова е никой,пионка,марионетка !само Нинова и Мая - мъжки момичета !сички други -волен,слави,валери - дрън дрън ,ама като застанат пред Бойко и пълнят гащите.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мариус Куркински също е кандидат за кмет на София!
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да фанеш едната, да удариш другата....
20
7
 
10
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Не помниш комунизЪма и не живееш в София !
19
1
 
10
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Някой има ли идея какви са тези микробуси с 12 места? Такива не съм виждал досега. Нов модел? Или си говорим за маршрутки?
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време лошия социализъм. Не го подкрепям но поне имаше държавна отговорност. Улиците се миеха. Спазваше се времето за почивка имаше ред. Сега все едно живея в гората. Само в центъра чистят. Само там е регламентирано паркирането. Е това е свинска работа. Ние по кварталите също плащаме данъци. Фандъкова не го разбира щото си има личен шофъор и не рие снега сутрин. Но за мен тази жена не си вършеше работата. Да се маха.