Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов

Южна Корея предложи на България по-тясно сътрудничество в IT сектора
27 сеп 2019 07:00, Елка Василева
215
Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов
Бойко Борисов и Мун Дже Ин. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Република Корея Мун Дже Ин. Премиерът изрази задоволство от ползотворния политически диалог, постигнат при настоящото му официално посещение в Сеул. Сега нашата задача е на основата на изграденото  политическо доверие да изпълним със съдържание и конкретни практически резултати двустранното сътрудничество, изтъкна премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на разговора в Президентския дворец българският министър-председател отбеляза, че за страната ни е приоритет привличането на корейски инвестиции и разширяването на българския износ за Република Корея.

Премиерът Борисов заяви, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него правителство за насърчаване на корейския бизнес да обърне поглед към България. Борисов акцентира върху конкурентните предимства на българската икономика като много добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна сила и достъп до обширния пазар на ЕС.

По отношение на ситуацията на Корейския полуостров министър-председателят Бойко Борисов заяви, че българската позиция е последователна и категорична и е в подкрепа на намирането на мирен изход по дипломатически път.

Още по темата

„България оценява високо водещата роля на Република Корея и Вашите лични усилия, господин президент, за постигане на напредък в междукорейския диалог и за намаляване на напрежението на Корейския полуостров“, добави премиерът Борисов.

Българският министър-председател изрази надежда, че дипломатическите усилия за постигане на устойчив мир и стабилност на Корейския полуостров ще продължат.

„За първи път министър-председател на България посещава Корея, откакто установихме дипломатически отношения през 1990 г. Визитата ви има голямо значение, тъй като догодина ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни отношения“, обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже Ин.

Корейският президент заяви, че България е лидер на балканските страни благодарение на отличното ръководство на министър-председателя Бойко Борисов.

Мун Дже Ин отбеляза също постигнатия икономически растеж на страната ни сред държавите членки на ЕС, както и високата оценка за проведеното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Двете страни имаме голям потенциал да разширяваме практическото сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, енергетиката, отбранителната промишленост“, акцентира президентът на Република Корея и приветства проведените разговори по време на посещението на Бойко Борисов.

Мун Дже Ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира България, защото тя привлича корейските компании с добри условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на разговора от корейска страна бе предложено сътрудничество в IТ сектора, тъй като са чували колко добри са българските специалисти. 

Президентът Мун Дже Ин заяви още, че трябва да има по-тясно партньорство в туризма, защото корейските туристи в България се увеличават, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов посочи, че откакто е премиер, прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
3
 
1
 
! Отговори
Заплатите по света преди 4 години
56.Bulgaria563.88 $57.Argentina540.15 $58.Ecuador529.32 $59.Montenegro508.22 $60.Russia502.73 $61.Mexico485.30 $62.Bolivia479.34 $63.Bosnia And Herzegovina478.67 $64.Turkey458.07 $65.Peru456.41 $66.Kosovo (Disputed Territory)451.29 $67.Honduras444.45 $68.India442.49 $69.Belarus439.29 $70.Brazil421.29 $71.Morocco410.64 $72.Serbia407.23 $73.Vietnam375.24 $74.Kazakhstan370.44 $75.Macedonia363.90 $76
159
1
 
4
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Турците изобщо не се коментират-ориенталски сбирщайн от плоскочели парапитеци които не заслужават и грам уважение.Изобщо не са фактор в нищо кресливи шебеци и дървени философи.
158
2
 
2
 
! Отговори
Кой е излъгал преди 4 години
Корейския лидер, че сме лидер на балканите???
157
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бойко и на ГЕРБ!Пак ще гласуваме за тях... Tpoловете да си трошат клавиатурите в кyxите манерки от яд...
156
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха ,готин виц.....кой го бръсне баце на Балканите и не само??
155
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 4 години
Комунистите едно им е в устите, произвеждахме това и това, можехме да си купим 1,2,3..10. Милицията биеше. Комунистите са пълни американци, свръх консуматори, които обичат полицейщина. Вижте Баце, *** и останалите шейохове възпитани в комунизм. Мразели американците, защо? Рускините по улиците-индийски танцьорки, руснаците -роми на сватба. Разликата с висшите раси, е че те имат идеи за общество и общност затова са под пари. Българина няма идеи, той иска количество и качество, БВМ и пържоли.
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ..евала ашколосун машала ! На първо четене ги е метнал после няма да искат да ни видят
153
5
 
1
 
! Отговори
Разен Чичко преди 4 години
До само ГЕРБЗащо ли ни езавод? Ми за да имат чичковците стотинки да купуват на разни келешчета компютри, та да пишат глупости.
152
10
 
9
 
! Отговори
А бе ... преди 4 години
Взеха го за дипломатическо мезе нашия Ама той на това се радва.Виж, ние на какво му се радваме, та го траем - загадка А майтапите с него са падение за България.
151
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинете, някой от снимката ром ли е?
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 173,наследство от светлия комунизъм. Казвам ти, слушай, ако Северна Корея се освободи от хватката на тоталитаризма дори 500 години няма да и стигнат за да настигне Юга. Разбра ли, няма да повтарям?
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 172,Равнява се на 1.5 трилиона долара. *** Русия. Какво ще кажеш за нашето БВП - колосалните 57млрд. долара. каква икономика имаме само. :)
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно. Южна Корея е със САЩ от 70 години и тази година официално изпревариха Русия по БВП. Дори приятелите на САЩ са по-добре от Русия, а руснаците се имат за някакви световни лидери. Мани бегай.
147
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво е способна дипломацията?!? Може да каже на черното-бяло.Техните първенци много добре го знаят,но не е приемливо да го обидят и да му кажат истината(протокола го изисква).Простака продължава да си вярва и това е най-лошото.Гнил мост,неканен гост и човек *** на висок пост---Радой Ралин!!!
146
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв скандала с VW у нас? Ти от обяд ли си пиян? Какво общо има Борисов с частни финанси и инвестиции? Ти бавноразвиващ ли си :) освен България и други държави са поканили VW Румъния, Сърбия, Албания и др.Супер нескопосани *** пишат тука... Нивото е отчайващо.
145
9
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Борисов и патерицата им да си подават Оставките веднага заради Скандала с VW у нас а иначе тоа копиран Текст не ме интересува от къде е краден пак , да си го чете таа дето го копирала
144
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В МОМЕНТА АСФАЛТИРАТ ДВЕ УЛИЦИ ДО МЕН, НОВА ДЕТСКА ЯСЛА, В ПАРКА ПЕЙКИТЕ ПОДМЕНЕНИ, УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ РАБОТИ- ХА ПОЗНАЙТЕ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАМ, КАТО НЕ ЗАБРАВЯМ НИКОГА СЛУЧКАТА ОТ 1.1995Г/2.1997Г- 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ОГРАБЕНИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ, МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 2600ЛВ, А 1 ДЛ 3000ЛВ, ПОСЛЕ ДОЙДЕ 2014 Г ЮНИ И ОПААААААААААААА ЧЕРВЕНИТЕ КАТУРНАХА И КТБ А ПОСЛЕ СЕ РАЗБРА ЧЕ С ОТКРАДНАТОТО ОТ НЕЯ ПЛАЩАЛИ НА МАЛОФЕЕВ/ ОЛИГАРХ БЛИЗЪК ДО КРЕМЪЛ/ЗА ДА НИ ОБЪРНЕ ПОСОКАТА.
143
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз корейския Мун да внимава щото нашия Тиквун много лъжлив и иска да го изпързаля.
142
13
 
8
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Много сте наивни! Бъдещето не е в производството, а в сферата на услугите. Хъбове, клъстери, хостинги, провайдъри... Там сме безспорен лидер на Балканите! Това е искал да каже корееца. За какво ти е завод за коли където ще бачкат разни чичковци със средно или начално образование за 400-500 евро и освен това ще замърсява околностите на столицата? Да си ходят там в Анадола при мустакатия диктатор!
141
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно по какво сме водещи на Балканите:По икономика не сме -вероятно там са турцитеПо тризъм не сме -турци и гърци за по напредПо спорт мисля че вече не сме /може би само по карате и тайкуондо/По наука и технология също не смеПо индустрия -не смеПо образование -очевидно не сме щом бягат да учат в чужбинаПо престъпност -може и да сме.По бедност -може