Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов

Южна Корея предложи на България по-тясно сътрудничество в IT сектора
27 сеп 2019 07:00, Елка Василева
215
Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов
Бойко Борисов и Мун Дже Ин. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Република Корея Мун Дже Ин. Премиерът изрази задоволство от ползотворния политически диалог, постигнат при настоящото му официално посещение в Сеул. Сега нашата задача е на основата на изграденото  политическо доверие да изпълним със съдържание и конкретни практически резултати двустранното сътрудничество, изтъкна премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на разговора в Президентския дворец българският министър-председател отбеляза, че за страната ни е приоритет привличането на корейски инвестиции и разширяването на българския износ за Република Корея.

Премиерът Борисов заяви, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него правителство за насърчаване на корейския бизнес да обърне поглед към България. Борисов акцентира върху конкурентните предимства на българската икономика като много добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна сила и достъп до обширния пазар на ЕС.

По отношение на ситуацията на Корейския полуостров министър-председателят Бойко Борисов заяви, че българската позиция е последователна и категорична и е в подкрепа на намирането на мирен изход по дипломатически път.

Още по темата

„България оценява високо водещата роля на Република Корея и Вашите лични усилия, господин президент, за постигане на напредък в междукорейския диалог и за намаляване на напрежението на Корейския полуостров“, добави премиерът Борисов.

Българският министър-председател изрази надежда, че дипломатическите усилия за постигане на устойчив мир и стабилност на Корейския полуостров ще продължат.

„За първи път министър-председател на България посещава Корея, откакто установихме дипломатически отношения през 1990 г. Визитата ви има голямо значение, тъй като догодина ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни отношения“, обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже Ин.

Корейският президент заяви, че България е лидер на балканските страни благодарение на отличното ръководство на министър-председателя Бойко Борисов.

Мун Дже Ин отбеляза също постигнатия икономически растеж на страната ни сред държавите членки на ЕС, както и високата оценка за проведеното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Двете страни имаме голям потенциал да разширяваме практическото сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, енергетиката, отбранителната промишленост“, акцентира президентът на Република Корея и приветства проведените разговори по време на посещението на Бойко Борисов.

Мун Дже Ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира България, защото тя привлича корейските компании с добри условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на разговора от корейска страна бе предложено сътрудничество в IТ сектора, тъй като са чували колко добри са българските специалисти. 

Президентът Мун Дже Ин заяви още, че трябва да има по-тясно партньорство в туризма, защото корейските туристи в България се увеличават, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов посочи, че откакто е премиер, прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е пълна със злобеещи комунисти.Мачкай ББ комунистите!
119
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 125Да бе, ама тогава сме произвеждали НЕЩО, а сега произвеждаме НИЩО.тогава сме произвеждали бoклyци, които се изнасяха само в ссср. Ако някой искаше нещо по-свястно - Кореком, Некерман. Сега произвеждаме в пъти повече и по-качествена продукция, но каскетите повтарят като папагали спуснатите от Нинова и Радев мантри.
118
1
 
3
 
! Отговори
re преди 4 години
До 124Просто москвичът е съвършен и няма нужда от промяна.
117
3
 
9
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 4 години
"Борисов посочи, че откакто е премиер, прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати."- по-голяма тъпотия едва ли може някой да изрече.
116
2
 
7
 
! Отговори
до 125 преди 4 години
Произвеждали сме, НО НА ЗАГУБА последните години и сме го произвеждали само и само да няма безработица и естествено комунизма рухна. А това дали сега произвеждаме или не... ами щом мислиш, че някъде има свободна ниша - произвеждаш. Това е, никой никого не спира да произвежда, но и никой на никого не е длъжен да го държи на работа и да е на загуба само за да се води, че произвежда нещо. Както е било последните години на комунизма, 90% от заводите са били на загуба...
115
4
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 4 години
Да бе, ама тогава сме произвеждали НЕЩО, а сега произвеждаме НИЩО.Затова и сме на това дередже.Затова хората са гладни, затова бягат от страната, защото тук няма какво да правят та да живеят нормално.
114
1
 
2
 
! Отговори
Боклукчив преди 4 години
Бате ще кандидатствам във завода за горене на отпадъци , Заплата добра а в Шопия ще продължавате да носите маски които аз ще внасям ще стана милионер .... това е новината ще горите жълтите ***
113
6
 
10
 
! Отговори
До 109 преди 4 години
Промит мозъко, иннвалид от реформата на образователната система, ето ти малко факти, да си попълниш празните места в главата, от времето на бай ти Тошо:1. България беше на 4-то място в света по производство на компютри.2. Първия компютър в Европа, с паралелна обработка на информацията беше произведен в България.3. Произвеждахме всички видове роботи, като един от видовете беше измислен от Българи.4. По мотокари и електрокари бяхме 1 в света.5. Продавахме космичесмически уреди на 17 държави
112
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Ша прайме завод за компютъре и компоти.А след това и завод за фоксваген.
111
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Където отиде Борисов потичат едни реки от Мед......и пресъхват няколко дена след като се махне от там. Нормалните хора обявяват такива неща когато са реален факт, а нашия обича да обявява намерения. Ами явно не прави разлика между двете.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вицът на годината:"Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов",Това само някоя калинка от ГРОБ може да го измисли и да има нахалството да го обяви официално.
109
0
 
7
 
! Отговори
Та Пир Го Лям преди 4 години
Сеул или Бойко така дочул? На него всяка дума на корейски и споменаване на името му звучат като похвала.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямa дa е зле дa им дaдем 6oклукa си те ще гo гoрят и ще ни го прoдaвaт нa брaтски цени пOд фopмaтa нa тoплo. Тoвa е тOлкoз прoстo и логичнo дa купувaме сoбствения си 6oклук.
107
1
 
13
 
! Отговори
фори преди 4 години
Махнете антисоциалното правителство на Борисов от власт веднъж и завинаги.Корея го лъже тоя предател и подмазвач.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oтдaвнa чaкaхме дрoгaря Мун Дже Ин дa хвърли светлинa пo тoз въпрoс, хеле изяснихa се нещaтa. Щoм ние сме лидер знaчи съседите ни умирaт.
105
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Тошо нищо не е произвеждал, защото беше един селски ***.
104
4
 
1
 
! Отговори
ген РЕШЕТНИКОВ преди 4 години
индивидът с НИК Калеко Алеко НЕ Е мой агент. Той е на АМЕРИКАНЦИТЕ, моля не го закачайте имаме си договорка
103
2
 
19
 
! Отговори
ОН преди 4 години
оправи БАЛКАНИТЕ, сега ще "оправи" и КОРЕИТЕ
102
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е толкова смешно,че чак е тъжно ...
101
11
 
5
 
! Отговори
СТАВИСКИ преди 4 години
ГЕРБ и БСП,и ДПСЪ са рожби на терористичната престъпна организация от убийци и грабители БКП, бе воле......