От ВМРО чакат мъдро решение от ВКС за Полфрийман

НПО-та не трябва да се бъркат в съдебните дела, смята Христиан Митев
Обновена: 2 окт 2019 21:37 | 2 окт 2019 21:36, Красимир Ангелов
14

"Дебатът за поправката "Полфрийман" трябва да мине много задълбочено. Законопроектът на ГЕРБ, внесен в НС, до голяма степен ще реши този казус. Тази поправка няма да засегне конкретния казус за Джок Полфрийман, но тя трябва да се направи, за да няма повторение на такива случаи". Това каза депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му съдебният състав по делото с Полфрийман не си е дал сметка до каква обществена реакция ще се стигне.

"За мен НПО-та не трябва да се бъркат в съдебните дела. За мен водещо е становището на Затворническата асоциация, която постоянно работи с лишени от свобода. Oчаквам ВКС да вземе мъдро решение по казуса с Полфрийман, съблюдавайки общественото мнение", каза още той.

Митев заяви, че законът изхожда от принципите, че съдът е правораздаващият орган в страната. Затова в тяхна власт е дали е налице поправяне на лишения от свобода.

"В края на годината - през декември - очакваме да излезе концепцията за нова наказателна политика. Там трябва да има отговор на въпроса дали е нужен нов наказателен кодекс, или само поправки в сегашния. Обединихме се около тези промени в НПК, те ще влязат в сила и при висящи производства със задна дата", сподели още Митев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той коментира и наближаващи избори за местна власт. "За съжаление, местните избори не се очертават като състезание, а като битка. Кампанията започна с компромати, но се надявам да не завърши така, а с реални решения и програми. Вероятно е да подкрепим Фандъкова, ако тя стигне на балотаж с Манолова", заключи депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Bulgaria ON AIRХристиан Митев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
az преди 4 години
Това връх и еманация на беззаконието у нас. Пуснете човека, докато не ни е исъдил всички! Защо го държите още?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свобода за FREEMAN!Свободен човек
6
0
 
11
 
! Отговори
ноби преди 4 години
добре се вижда как един лош чужденец напада 16 кротки момчета. това е ужасно
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете го бе гадове.Гледах видеото,вижда се че човека е жертва на пияната дружинка,предвождана от синчето на комунистическия депутат.
4
2
 
9
 
! Отговори
Джок е невинен но преди 4 години
.....Росица Ковачева, която е съпруга на бившия председател на ВАС и бивш конституционен съдия Владислав Славов ..... и майка на бившия народен представител от Реформаторския блок Петър Славов. Той пък е женен за дъщерята на нотариус Аксения Монова и психолога и депутат от БСП Христо Монев. А синът им е Андрей Монов, убит от австралиеца Джок Полфрийман
3
0
 
12
 
! Отговори
Еся преди 4 години
Християнчо ако беше по-грамотен юрист щеше да знае, че УПО не подлежи на касационно обжалване пред ВКС и това си го пише в НПК ,а има и изобилна практика по въпроса. От правна страна въпросът е ясен. Всичко останало са политически циркове и заигравки....предизборно.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи ВМРО и има ли място подобна абревиатура в управлението на съвременна България?
1
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ВМРО да си гледа войводите с лява резба!! Че масово си изтърват сапунчетата- язък че са войводи! Повече македонска наденица ЛЕКИ -няма да си купя!