Слави и "Няма такава държава": Не съм алчен за власт, а за справедливост!

Бившият водещ качи видео във Facebook с изказването си
Обновена: 6 окт 2019 08:06 | 5 окт 2019 20:00, Анисия Иванова
420
Слави и "Няма такава държава": Не съм алчен за власт, а за справедливост!
Снимка: Facebook

"Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост", е извел като един от акцентите в речта си Слави Трифонов при учредяването на партията си.

Днес при пълна конфиденциалност бившият водещ учреди "Няма такава държава", а преди минути качи видео във Facebook с изказването си пред делегатите.

Учредителното събрание, на което не бяха поканени и не бяха допуснати медии, беше с официален час 14.00 часа и приключи 15 минути по-късно. Преди това по инструкция участниците изключиха телефоните си и ги оставиха в специални шкафчета. А след края на събранието делегатите запазиха мълчание.

Без телефони и медии - Слави учредява "Няма такава държава"

Ето и цялото изказване:

"Първо, искам да ви благодаря, това е едно изумително нещо, което се случва, защото целият политически ресурс в последните години изглежда нелепо и нормалният човек чувства отвращение. Една огромна част от българите са отишли в чужбина точно по тая причина. Хората, които управляват и се избират от неголяма част от българския избирател, са алчни за власт.

Аз и моите колеги процедираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен по смисъла на Конституцията референдум. Този референдум беше проведен изцяло по българската конституция и по правата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла, все едно нищо не се случило.

Тук в България всички сте потребители на факта, че всяко чудо е за три дни. Да, обаче чудото е нещо прекрасно – не може да бъде за три дни, защото е изумително – затова е чудо. Аз няма да ви обяснявам тия неща в емоционален план, но днес е ден в който си позволявам по-емоционално да ги обясня тези неща.

Аз съм практичен човек и мислех да си напиша реч. Но предпочетох по-скоро да ги кажа по-емоционално, защото живеем заради емоциите. Те са лош съветник, но живеем заради тях. Тази емоция, която предизвикаха с незачитането на референдума и че "всяко чудо е за три дни“, е.. отвращение.

Аз съм последователен и мисля, че най-правилното нещо е човек да върви към целта си последователно, без да се спира и без да се страхува. Обаче има една група хора, които решиха, че това няма никакво значение и със съвсем елементарни хватки и дори с незачитане на закона, което е отвратително – законодателят не зачита закона, този референдум беше избутан в ъгъла с това, че всяко чудо е за три дни.

И по закон това, което може да се направи, е да се създаде политически продукт и този политически продукт, не се измъквам от думата „партия“, но думата „партия“ е отвратителна, просто представлява нещо, което в последните години при този начин на „демокрация“ се превърна в нещо отвратително нарицателно. Но такъв е законът и целта на този политически продукт е да възстанови справедливостта.

Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала, всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел.

Когато нещо се прави трябва да се направи докрай. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие, независимо от това дали на някой му харесва, или не му харесва. Защото според мен така се прави.

Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като "всяко чудо за три дни“, ние в какво да се опираме в ежедневието си като желание за справедливост? Откъде да дойде то? Ще дойде когато се спазват правилата.

Аз не мога да направя така, че да се спазват всички правила, но едно съществено правило като закона за пряката демокрация ще бъде спазено, защото, който застане на пътя на справедливостта, ще си поеме всички последствия.

Искрено съзнавам какво правя, искрено осъзнавам отговорността, която поемам. Искрено осъзнавам отговорността, в която сте ме облекли вие. Суверенът е майсторът, който прави това, а аз съм просто инструмент.

Искам да ви благодаря, оценявам вашето доверие и съм ви благодарен, че създавате за мен и моите колеги един изключителен момент.

Животът е прекрасен, благодаря ви."

Слави Трифонов ще оглави формацията, Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев ще са зам.-председатели на ръководената от шоумена партия, съобщиха по-късно от партията в писмо до медиите. 

Виктория Василева, с която екипът на Слави Трифонов работи и при организирането на референдума през 2016 г., е главен секретар. Тя е и бивш лидер на младежката организация на СДС.

В Изпълнителния съвет – тясното партийно ръководство, влизат още Драгомир Петров, Александър Вълчев и Филип Станев, които бяха сценаристи на шоуто.

В арбитражно-контролната комисия бяха избрани – Иво Георгиев Атанасов, Андрей Николаев Михайлов, Александър Викторов Рашев, Румен Тодоров Попов, Пламен Иванов Данаилов, Филип Петров Попов, Пламен Николаев Николов.

Общо са присъствали 559 делегати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Ако успеят да вкарат някой и друг депутат ще са следващата патерица на Бойко. Патриотите вече взеха да издишат, Марешки е дантел-марка, остава ДПС но там всичко е скрито-покрито. Търси се следващият. Разбира се всичко ще бъде маскирано приказки с принципи и обновление. Който иска да вярва.
331
1
 
4
 
! Отговори
Новини от бъдещето.. преди 4 години
Годината е 2028 и партията "Няма Такава Държава" е на власт.Слави Трифонов е премиер. "Интелектуалецът" Кулеков е президент а Ванката,дето носеше чайче на гологлавия е министър на вътрешните работи.Във всеки чалга бар има офис на водещата партия а в столицата на мястото на паметника на руските освободители-огромен монумент на куклата от предаването КуКу.Химна на страната е сменен с вече припяваната от всички "Комбайнеро-интелигентска" а Премиерът ще изнася своя 879 концерт в помощ на бедните.
330
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами до сега наистина не се е чуло да е имало някъде някога такава държава,където е достатъчно да си с ,,болно чувство за важност'',и успехът в обществото да ти е в кърпа вързан.Явно в ,,така държава'' за да бъдеш някой не е нужно да притежаваш някакви по-добри качества,а са достатъчни само комплексите за избиване.Колкото по-големи,толкова по нагоре във властта.Е кажете ми тогава имали някъде ,,такава държава'' ?
329
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Кога тия Дето Разказват Вицове Ходят и Има Нужда от Охрана ???? Престъпник !!!
328
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия Гладен Долен Престъпен Бос !!!
327
2
 
16
 
! Отговори
Стига ШУТОВЩИНА! преди 4 години
"Няма такава държава" - НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ!
326
3
 
6
 
! Отговори
МАЛКО КОНСПИРАЦИЯ преди 4 години
Едни хора с плитчици харесват тази територия, и затова искат да "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" - България. Съвпадението съвсем не е случайно, символите са много важни при тях. Слави чрез послушанието на господарите си масони прокарва много отдавна техните интереси. Ротшилд е казал че след време НЯМЯ ДА ИМА ТАКАВА ДЪРЖАВА - България.
325
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е връх на ...... айде да не казвам на какво!!!! Що за име - на шоу Да , но на Партия , на партия , ..... е не мога да го приема насериозно ! Така или иначе партия се създава за да се вземе властта и да се реализира Програмата на партията , ,, ако има такава , разбира се ! Ама все пак - смешно име съгласете се :)
324
3
 
15
 
! Отговори
Няма такъв Идиот преди 4 години
Така е, трябвало да се кръсти партията !
323
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гологлав *** интересното е хората които му се връзват колко мозък имат точно .,...
322
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше и партия на един Рапър. , Светльо. Сега Чалгар . Не съм чул попфолк певицата Сашка ще правили партия.
321
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е няма такава държава," Чалгар да прави партия. - Е ми няма. Които знае няма да гласува за такава партия.
320
4
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Не се притеснявайте. Партия еднодневка , като тази на Бареков.Дори няма да я регистрират под това име.
319
5
 
20
 
! Отговори
Рон Бургунди преди 4 години
Забелязал съм, че всичко трябва да се тълкува наобратно.Това е човешката психика. Неусетно се издаваме какви сме в отрицанието.Слави е жаден за власт. На него чукунддурите от шоуто не му стигат и то си личеше по начина, по който се отнасяше към тях. А повечето бяха по образовани от него, което го вбесяваше.Пази боже този младеж да вземе властта.Неговото его няма таван. Той е изключително комплексирана личност.
318
5
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Когато имаш пари искаш власт, нормален процес. Нека не се лъжем, лицето Станислав Трифонов иска власт.
317
8
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Най вероятно Трифонов е новият партньор на посолството на САЩ. Това е лоша новина за ВМРО, СДС, БСП и ГЕРБ. Последните ще се оттичат постепенно и ще направят парламентарно мнозинство между Има такава Държава и Няма такава Държава в следващия Парламент.
316
7
 
16
 
! Отговори
Костадинов преди 4 години
Дами и господа,вдъхнете дълбоко въздух и викнете три пъти "Ура! ' - задава се нов ... г"н Бареков ! Каква всеотдайност,каква прозрачност,какво шикалкавене,какво жонгли ране с данни и "факти" -това го може само една личност : УЧИНДОЛЕЦ с много богато и развихрено въображениее :))) Давай мераклийо напред,а ние в ... обратната посока ! Така с общи усилия вече няма да те гледаме и на ТВ-екрана...Но,понеже у нас навсякъ де е ДЕМОКРАЦИЯ - папкай си ципорки,колкото искаш!
315
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кариеризъм,бездушието,възкресяването,подлизурството ,егоизъм е социална деформация на човека ,а и ти доказа,че бързият ти преход от по ниско към по високо равнище на живот си едно отрицателно явление ,принизен морал и безкритично подражание на властта и парите.
314
4
 
5
 
! Отговори
Законотворци преди 4 години
Защо Референдумите не събират мнозинтство.Защото БГ не протестира срещу този Закон, ако 5% гласуват и законът отчете тяхното мнение, на следващият Референдум ще гласуват 79%.Проблемът е в нас, не в тях.Властта винаги иска да запази комфорта си и уюта на парлавентарното си битие, произтичащите от него милиарди.
313
1
 
6
 
! Отговори
Законотворците преди 4 години
Проблемът са Законотворците, който и да дайде на власт, ако няма будно гражданско общество да подкрепи - полицаи, учители, лекари, медии - няма как да стане.Проблемът не е в тях, проблемът е в нас.