Без телефони и медии - Слави учредява "Няма такава държава"

Телефоните на организаторите са изключени и са в специални шкафчета
Обновена: 5 окт 2019 15:52 | 5 окт 2019 14:54, Анисия Иванова
367

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

При пълно медийно затъмнение започна учредителното събрание на партията на шоумена Слави Трифонов „Няма такава държава”. По-малко от месец преди местните избори те се събраха днес за учредителното събрание.

Хора от цялата страна, получили заветните баджове "учредител", още в 12 часа влязоха в зала „Рейнбоу плаза“. Преди това по инструкция на организаторите изключиха телефоните си и го оставиха в специални шкафчета.

Учредителното събрание, на което не бяха поканени и не бяха допуснати медии, беше с официален час 14.00 часа и приключи 15 минути по-късно.

Точно в 13.55 часа Слави Трифонов се появи с черен джип „Рейндж роувър“ на задния вход на залата. Придружен от охраната си, той влезе в залата, отказвайки да се спре пред репортерите.

Учредяването на партията беше със строг пропускателен режим, не се допускаха медии и граждани. Пропускаха се само предварително обявени делегати, които се събираха часове преди обявения начален час. Повечето от тях – млади хора. Сред учредителите са и сценаристите на „Шоуто на Слави“ Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев, съобщи БНР.

Това, което е сигурно за момента, е,  че името на новата партия е „Няма такава държава“ и за неин лидер е избран Слави Трифонов. След приключването делегатите бяха инструктирани да не коментират нищо пред репортери.

Пред БНР един от тях обаче заяви, че Слави Трифонов има четирима заместници, трима от тях са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Танев и Ивайло Вълчев. Четвъртият заместник-председател на партията "Няма такава държава“ не стана ясен, но всичко това е неофициална информация.

По закон учредителите трябва да са поне 500 души. Очаква се първото събрание да избере председател и ръководни органи на партията.

На първото официално събрание делегатите трябваше да гласуват учредителната декларация, приета още на 26 юли при събирането на Инициативния комитет.

В нея бъдещата партия се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители наполовина, реално въвеждане на дистанционно и електронно гласуване на изборите и референдумите, пряк избор от гражданите на директори на полицейски и областни районни управления, както и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Припомняме, че Слави Трифонов се раздели със своето Шоу в ефир и окончателно слезе от екран в последния ден на юли тази година.

В последното му предаване стана ясно, че той ще прави собствена телевизия, която ще се казва "Седем осми" и ще стартира от 15 септември, а девизът му ще бъде "Силата е в истината!".

Самият той обяви, че ще оглави и партията "Няма такава държава" и чрез нея да влезе в парламента и да изпълни всички точки, за които българите гласуваха на референдума, иницииран от него.

Въпреки обещанията в средата на септември телевизионният проект не се появи, но днес се появи заявката му за политическата сцена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно, конституционния съд още не го е погнал за уронване на държавността..
308
2
 
1
 
! Отговори
Справедливост преди 4 години
Какво означава ГЕРБ -ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ ? НИКОГА ГЕРБ ?-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ Никога ГЕРБ?
307
2
 
4
 
! Отговори
... преди 4 години
Слави разумните хора в България са с теб! Промитите мозъци и *** не!
306
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК ДА НАРЕЧЕМ ПРОЕКТА СЛАВИ- НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ- СРИЧА, НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ, НО СЕ СИЛИ, НЯМА ЗАВЪРШЕНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, НО СКЪРЦА НА ВИОЛА, ОТ ПРОДАВАЧ НА МАРТЕНИЦИ ДО МИЛИОНЕР И ПСЕВДО ШОУМЕН- ЗАЩОТО И ШОУ НЕ ПРАВЕШЕ, ЗАБИВАШЕ СИ ГЛАВАТА В ТЕКСТА И ЧЕТЕШЕ, ПОВДИГАЙКИ ВЕЖДИ ВОДЕШЕ "ШОУТО", НИКОЙ НЕ ГО ГЛЕДАШЕ, НО ПОПУЛЯРЕН, МИНА ОТ МАГАДАНСК, ПРЕЗ "ЛОШИ МОМЧЕТА" И МНОГО СЪЛЗИ ЗА УЖАСНИ БОЛЕЖКИ, ТА СТИГНА ДО ДНЕС, КОГАТО ВЕЧЕ НЕ Е АЛЧЕН ЗА ВЛАСТ, НО АЛЧЕН ЗА ПАРИ- ЖАЛКО, МИЖАВО ЧОВЕЧЕ.
305
0
 
1
 
! Отговори
Педераг Педрович преди 4 години
...Според последния показател (суверенитет) България наистина не е държава, дори не знам как да я нарека.................колония или територия!Най-близко е до ПРОТЕКТОРАТ. Ако някой пита на щого - на фащ естествено.
304
2
 
2
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 4 години
Зякривай!
303
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офшорка.
302
8
 
4
 
! Отговори
монк преди 4 години
Спешна патерица на Бойко. Че ГЕРБ са в последен валс.
301
8
 
10
 
! Отговори
НТП преди 4 години
Няма такава партия, няма такава партенка! Няма такъв плешивец! Няма такава гавра с народа! Да ама не.
300
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЛКО НАРОД СЕДНА НА ХРАНИЛКА НА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ТОА ЧАЛГАР КАТО РАЗБРА, ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ГЛЕДА РЕШИ ДА СЕ ПРАВИ И ТОЙ КАТО СИДЕР НА Л У Д.
299
5
 
13
 
! Отговори
222 преди 4 години
Грозно име на партия. Като кампанията му Системата ни убива. Мрачно и черно.
298
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още един алчен и безскрупулен кратунама при 80% кратуни в българия май е нормално
297
0
 
7
 
! Отговори
НИЩО ОБИДНО преди 4 години
До Нямало свобода?ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА.ВСЕКИ РАЗБИРА КАКТО СИ ИСКА .НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА СЕ РАЗБИРА КАТО НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩА И СПРАВЕДЛИВА.АМА ПУСТО ПОДСЪЗНАНИЕ!
296
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави, дедо Мони каза на българите че ще "оправи" България за 800 дни ти не каза ли барем на твоите в залата за колко ще ги "оправиш и тях " и България , барем те поне да знаят ха ха ??!!!
295
4
 
9
 
! Отговори
Нямало свобода? преди 4 години
Този ако се опита да регистрира партия с това име в Турция и ще е в кауша още като е тръгнал.
294
5
 
18
 
! Отговори
Аидее преди 4 години
Поредният спасител на БГ.С какви пари се финансират?Минчо Христов и Стела Банкова, са ми в пъти по-симпатични, влязоха и излязоха бедни от политиката, и доказа че могат..Няма да се оправи тази държава, Зеленски 2 - Украйна -червеше се като пъпеш пред Тръмп за няколщо долара в повече, същият ще бъдеш като срешнеш акулите на международната сцена.Какво разбираш Славчо от дипломация, МО, икономика - моите уважения към личността ти, но не ставаш за управленец, момче, други качества се искат.
293
3
 
16
 
! Отговори
Е преди 4 години
Този си погреба политическите амбиции още с избора на име на партията!
292
0
 
9
 
! Отговори
то въпрос преди 4 години
До Скитник. Да ама Бай Тошо си 'поръчваше разнообразни оркестри и каки, а Славчо си ходи с тоьи антураж от години (нищо против). щом не му е писнало?Само да не му се услади чужда баница!?
291
5
 
22
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Правилното име на новата партия е: "Пълен ***."
290
3
 
12
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Като пленум на Ц К на БКП от Тошово време ! Тайно, охрана?