Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев

Соц шефката пак нападна Борисов
25
Нинова не видя политика в решението на Радев за Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова не видя политически мотиви в решението на президента Румен Радев да върне на Висшия съдебен съвет предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

Според нея аргументите на държания глава са чисто конституционни.

Тя припомни и официалната позиция на БСП по въпроса. Социалистите смятат, че състезанието само с един кандидат не е състезание.

Още по темата
На същото мнение се оказа и Радев.

Нинова обаче за пореден пък обвини премиерът Бойко Борисов, че вината за тази ситуация е негова, защото освен прокурорите и правителството има право да излъчи кандидат за наследник на Сотир Цацаров, но такъв не беше номиниран.

Така само Гешев остана претендент за поста.

Според Нинова единственият човек, който можеше да осигури състезание между двама кандидати е Бойко Борисов.

Нинова коментира и предложението на министър-председателя да изпрати при него за среща хората от червения актив, за които тя твърди, че са репресирани заради местните избори.

"Не на нас тия", скочи тя и обвини Борисов, че именно той е в основата на репресиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
12
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Решението е правилно - правосъдието и без това е препълнено с неподготвени юрист-милиционери и затова не работи. Крайно време е юрист-милиционерите да бъдат заменени от подготвени нормални юристи, прокурорите особено главните трябва да са сериозни юристи, а не юрист-милиционери като Гешев.
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като предишните 19 указа за вето на наш "равноотдалечен" Грипен, и това е ИЗЦЯЛО под чисто политически диктат, буля Крушовица и това не видя - че какво друго ще да е "провидяла"? Я да се напъна аз да вдяна, да не би мотивът отново да е чисто финансов - Импексова финикийските мераци ги разбира по-добре от всеки друг, затова и "намеква" за ЗЛАТНА мотивация.