Йлияна Йотова: Радев бе ясен в аргументите си!

Разделението на институциите - в основата на демокрацията, заяви тя
Обновена: 9 ное 2019 10:45 | 9 ное 2019 10:45, Петя Славова
50
Йлияна Йотова: Радев бе ясен в аргументите си!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев е бил достатъчно ясен в аргументите си, с които отказа да подпише указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор, и е казал честно и откровено своето мнение. Това обясни вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Преди дни държавният глава върна решението на Висшия съдебен съвет, като мотивите му бяха свързани с липсата на състезателност в процедурата, тъй като има само един кандидат за поста. Йотова посочи също, че не трябва да има опити за влияние върху ВСС.

Още по темата

 "Единственото нещо, което искам категорично да ви заявя, че аз наистина съм от хората, които твърде вярвам и бих искала да работим за реално разделение на институциите. Това е в основата на демокрацията. Всякакъв опит за влияние в една или друга посока е твърде неоправдан и не води до нищо добро. Нека ВСС да си вземе своето решение, съответно и президентът ще реагира според това решение, но отговорността, той вчера много категорично го заяви - всеки трябва да може да носи отговорността на поста, който заема и аз мисля, че той го доказва с поведението си.", коментира Йотова.

Вицепрезидентът допълни, че не иска да се ангажира нито с прогнози, нито с очаквания: "Много е нажежена обстановката, всяка една дума се тълкува и превратно, така че нека да изчакаме, мисля, че в следващите дни ще станем свидетели на това, което ще се случи, но президентът имаше своето право и за тези вече 3 години, откакто е на този пост, смятам, че достатъчно е доказал, че има силата ,мъжеството да отстоява своето мнение.", обясни тя

Илияна Йотова коментира и изминалите местни избори, като заяви, че идеята на президента да се съберат политическите сили и институции, които имат информация за нарушения, да обсъдят какви промени могат да се направят е добра, и може да доведе до промени и решения на проблемите при провеждане на избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът, тези жени го побъркаха - Корнелия Нинова, Йотова,Елена Йончева,Татяна Дончева, Весела КОЛЕДА???
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Baba iljana vi pokazva zabni bg pensionerski protezi. :-)...ostava i baletni pensionerski stapki da vi pokaje s baleten kostum... :-)
31
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ПО- "БОТЮВ" : - " ЛИГАВА Е ИЛИАНА " !!! ЗА ВСИЧКИ НАС - "НАРОДНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ" НЕ ТРЯБВА ДА Е СУБЕКТИВЕН ---ТРЯБВА ДА Е ОБЕКТИВЕН КЪМ ПРАВИЛАТА И НАРУШЕНИЯТА ИМ !?!?!? ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ЗАПЛАТАТА- НА НИЩО НЕ ДОПРИНАСЯЩИЯ ЗА НАРОДА ПРЕЗИДЕНТ ????????????????? " ВИЦЕТО" СИ Е "ГОЛЯМАТА КОСМАТКА " - ДОСТА ВРЕМЕ МИСЛЕХ ,ЧЕ СА ТЯ И СЕСТРА И - ГОЛЯМАТА И МАЛКАТА КОСМАТКИ !!!!!!!!!!!!!
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не чух никакви аргументи от Радев, но на Йотова всичко и е ясно като бял ден. Не можете да си го нахвалите тоя ваш президент бе.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Rumen Radev e bessen...v prezidentstvoto varluva komunisticheski biass...Geshev ste im povdigne obvinenie za kupenia ot korumpirania prezident i teroristite komunisti vot...oh kef...
28
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Защо Госпожа Йотова излага Президенството ?Не е трудно да отидеш на Фризьор , всяка жена го прави , и след това да вземе да се изкъпе и да си измие зъбите .
27
8
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
Както ВСС сметна, че има право да назначи гл. прокурор, при положение, че няма други кандидати, и да го нарече "избор", така и Радев като президент има право да подпише или не. Така че, хора, не се ядосвайте.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибери се в дупката си
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Taz babichka miaza da e izkukala ot izkufelia pensioner prezident...golem deficit na psihiatri imat mai bulgarite...i gospodin botev go e zabeliazal dosta otdavna...hem i ne chuvat, hem i si zabraviat sluhovite aparatcheta.... :-)...demencia gi goni li, parkinson li ili nekva mania kalnost?
24
9
 
15
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Той може да посочва аргументи, но не е негова работа да се бърка в съдебната система!
23
1
 
4
 
! Отговори
MGS преди 4 години
КОЙ се е събудил рано да пази избора на управляващите.
22
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
скъпи са й зъбите защото в к к , масово хората на нейните годиони нямат зъби в БГ разбира се
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прерогативите на Радев по Конституция се заключават - да подпише или да не подпише назначаването на новия прокурор.Не е длъжен да представя аргументи, но той предпочете да се аргументира с начина на избор на нов прокурор от ВСС, което не е в неговите прерогативи и пряка намеса в неговата независимост.От това следва, че и последното му Вето е зле прикрита Вендета.Целия му аналитичен ум и магарешки инат са контрапродуктивни за просперитета на държавата и бонус за руските интереси на терен.
20
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-Нагла Агресивна Терористична Организация от НАТО няма"Има.Гроб.
19
12
 
6
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 4 години
По-Нагла Агресивна Терористична Организация от НАТО няма
18
8
 
6
 
! Отговори
САЩ СА ВРАГ преди 4 години
на всички нормални хора по света
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЖАС! Предупреждавайте като публикувате страшни снимки! Някои са с високо кръвно и може да се споминат за едното нищо!
16
11
 
7
 
! Отговори
ОТ КУХА ТИКВА СЕМЕ преди 4 години
и от ГЕРБаджия акъл ---- за нищо не стават
15
9
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Продажна и още по- противна комунистка, слуга на КГБ (като Радев) в България. Ако нямаше такива продажници на Русия заплатите щяха да са 1500-2500 лв. но всеки народ си избира съдбата...
14
6
 
14
 
! Отговори
решетников преди 4 години
Изобщо не е ясен, както винаги контра на всичко и грубо се меси в независимата съдебна власт. А постоянно мрънка за независими институции.