Недоволни майки на протест пред НС заради Валери Симеонов

Случаят със "Системата ни убива" приключи, отговори той
37

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изборът на лидера на НФСБ Валери Симеонов за зам.-шеф на парламента разгневи майките на деца с увеждания.

Именно заради тях той се прости с вицепремиерския си пост в средата на ноември 2018 г. И седна отново на депутатската банка.

Тази сутрин недоволните майки, обединени в инициативата "Системата ни убива", се събраха на протест пред парламента с искане да си хвърли оставката. Така за втори път той е атакуван от тях.

Още по темата

"Абсурдно е лицето на омразата, олицетворението на циничната политическа арогантност и самозабравяне да представлява българския парламент. Недопустимо е управлението, съдбата и имиджът на страната отново да зависят от нестабилните настроения и интереси на този коалиционен партньор с нищожна електорална подкрепа", се казва в позицията на майките.

Миналата година в разгара на протестите на майките на деца с увреждания Валери Симеонов ги нарече "група кресливи жени", които спекулират с "уж болни деца". Последваха протести с искания за оставката му, като премиерът Бойко Борисов се извини от името на заместника си, но самият Симеонов заяви, че не се отказва от думите си.

Четири седмици след началото на протестите срещу него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.

Сега, след като отново е на мушката на гневните майки, той коментира лаконично, че всеки има право на протест и никой не може да държи сметка на хората, излезли на улицата.

Според него обаче протестите срещу него са политически.

"Това, което видяхме вчера, беше набързо организиран протест, това беше агитка, хората не знаеха за какво протестират, дори не ми знаеха името“, отсече Симеонов в коментар на протеста в сряда, зад който според него е стояла "Атака“, въпреки че от партията на Волен Сидеров да твърдят, че е бил на привърженици на ГЕРБ.

А на гнева на майките той отговори: "Това приключи преди една година, моето поведение беше достойно, за да не нося някакви негативи на правителството, аз си подадох оставката и случаят е приключил".

Според него обаче доста бързо е било забравено, че именно той изигра важна роля при подготовката и приемането на закони за хората с увреждания като ресорен вицепремиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Прекалиха! преди 4 години
Струва ми се, че и майките са с увреждания. Тази Вера има нужда от специализирана помощ. Да се замислят и да се погледнат отстрани - светът не се върти около тях.
30
2
 
2
 
! Отговори
Познавам едната преди 4 години
Системата УБИВА всички ни. Писна ми от тези. Омръзна ми хора да използват децата си за да цоцат от държавата. Данъкоплатецът се задъхва... Стига! Познавам една от активистките и не е за оплакване. Става въпрос за ПАРИ! И ЛАКОМИЯ!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не бяга от келепира ! Дали го бива за тази длъжност , времето ще покаже . "Език мой , враг мой ." Това е проблема ! Когато говори , от време на време да се ослушва какви ги казва ,защото това не са майките от площада и ще бъде свален като стой та гледай .
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 28 и бангладешци и сие елитни емигранти и после плюе преди избори по същите, съсипа туризма че да угоди на пет живи криви комунистически живи мощи и спечели избори с купен ци.гански вот СК остава измамник като цялата шайка на ББ и освен това тоталитарист и национален предател.Даже и да не му харесва хич, както и на тролещите в негова полза на който добре е платил естествено и сега ще пишат псувни и заплахи.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тука големи защитници на далавери са се навъдили бе, игра на *** пак е в ход нали и малко остава до парламентарни и президентски избори.Така си е кресиливите жени са си кресливи жени, но пък сол.ташака на ББ Мъдьонов който съсипа туризма даде куп пари за американско желязо, всеки път гласува срещу работниците в полза на работидателските организации, строй евтини частни хотели за митничари до великата си ограда, финансира неофашистки организации и облекчава визи на афганистанци и
26
0
 
1
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Държавата се управлява от крадливи и корумпирани политици, както казва Путин. Тези хора нямат морал
25
5
 
1
 
! Отговори
Силк преди 4 години
Жени които крещят, са - кресливи жени и това колкото и да не им харесва е факт! Това, че нищо не постигнаха с крясъците си е защото вместо да се обърнат към такива хора, които могат, да им помогнат(Симеонов бе един от тях), те решиха, че с викове могат да решат проблемите. То е все едно куц да иска с викане да скочи два метра или *** да реши квадратно уравнение като тропа по ламарина.
24
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-15,*** е онази,която не те е изпуснала във външната ви тоалетна /***/
23
0
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами питайте майката на Симеонов, дето се отказала от него.... Иначе и аз дамубмамата на този използвач.
22
4
 
2
 
! Отговори
ПРАВ СИ преди 4 години
До Анонимен 12Само да питам - КЪДЕ СА БАЩИТЕ НА тези деца - да бъдат задължени да си плащат и те за децата. Ние да не сме дойни крави бе ????????????????
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е кресливата Мая да иде да им раздаде нови тениски? Биха и шута в гз на изборите и се прибра в Кюстендил да бере череши :)
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да протестират пред къщите на Костов и Доган ....Те ни съсипаха държавата.
19
4
 
7
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Само Горанов е по голям *** от Симеонов!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай вълчо от хисаряама това са онези специални майки... далеч не всички...
17
4
 
5
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
Не мога да разбера колегите от форума защитаващи В. Симеонов.Та , това лице е огледало на БГ полит. каста в България.България е най застрашената страна в ЕС по демографски признакЗащо младите българи са зад граница,защо раждат там и каква е политиката на БГ правителство. Тъпо е да се обвиняват майките. Очевидно е ,че нещо куца в системата. Подкрепям майките и съм на тяхна страна Нека да ги защитим и изразим тяхната воля срещу това правителство и системата като организираме национален протест.
16
7
 
5
 
! Отговори
читател преди 4 години
ТЕЗИ ВЗЕХА ДА СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО ОСНОВЕН КОРЕКТИР НА ВСИЧКО.ХАЙДЕ НЕ СЕ МИСЛЕТЕ ЗА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ, МОЖЕМ И БЕЗ ВАС, НО ВИЕ БЕЗ НАС - НЕ!!МАРШ ПРИ ДЕЦАТА, ИЗПРОСИХТЕ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО Е НУЖНО.
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вие ли сте майки?
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм недоволен, пачаври да се изживяват като диктатори и от улицата да определят реда в държавата, а не както е отредил по закон соверена чрез избори!
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 13Кой е държавата? Аз и моите познати се грижим за родителите си. Специално моите родители нямат нужда от пари. Грижим се и цялата фамилия за първото внуче, на някои правнуче. За кой друг да се грижим? Тези възрастни хора какви деца са създали? Родителите, ако не могат да се грижат за деца, защо ги създават? Аз съм си направил застраховки да не съм в тежест на децата. Застраховал съм и детето си и бъдещите му деца! И накрая социализма ФАЛИРА! Никой не го е сменил. НЕСЪСТОЯТЕЛЕН Е!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата трябва да запази майката за детето и детето за майката- Какво беше - детски консултации детски домове, почивни станции ,детски лагери безплатни детски кухни, безплатни лекарства до 6 год детски болници ,а днес в условия на грабителски капитализъм малкото дете представлява възрастен човек в умален вид и каквито са грижите за възрастните такива са и за децата!