Какво получи Борисов при посещението си в САЩ?

България е за пример, а Германия не
26 ное 2019 10:18,
68

Историческата среща на четири очи между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп продължи два часа. Двамата засегнаха широк кръг от теми и подписаха споразумение за стратегическо партньорство.
Още по темата

Директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков и експертът по геополитика Боян Чуков коментираха темата в студиото на "България сутрин".

Срещата на Борисов и Тръмп през погледа на чуждите медии

Според експертите посещението е било успешно за България и силен личен успех за премиера Борисов.

"Ключов момент при посещението беше политическата декларация, която беше подписана. Като всеки политически документ определя рамката за развитие на двустранните отношения. Тя следва темите на американските интереси "сигурност" и "енергетика" през призмата на ограничаването на Русия", коментира Кючуков пред Bulgariа ON AIR.

Неслучайно Тръмп цитира Германия като отрицателен пример, а България като положителен, смятат специалистите. Въпросът е засегнат по повод отказа на Германия да вложи по-голям процент от брутния си вътрешен продукт в отбрана.

Според Кючуков не е възможно да се обтегнат отношенията между България и Германия в този контекст.

"Освен темата енергийна сигурност в съвместния документ, която винаги преобладава, има и темата икономически интереси на САЩ. Има една ключова фраза: Тези проекти ще се развиват с оглед на търговските интереси и икономическата ефективност, което значи, че има принципни ангажименти на България, но няма ангажименти за точни количества, които да купува", допълни Кючуков.

"Американското производство на втечнен газ в никакъв случай не може да задоволи нуждите на Европа. Ако даден втечнен газ минава през американски посредник, веднага се превръща в американски втечнен газ", допълни Чуков.

Според Кючуков формулировката за визите е много стандартна. "Падането на визите е геополитически въпрос", смята експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
ПОЗОР преди 4 години
ЕДИН ШУТ В ДВОРА НА КРАЛ ДОНАЛД! ОНЯ ОТ БАНКЯ Е С ЖЪЛТО НА ГАЩИТЕ ОТ КЕФ. СЕГА ЩЕ ИМА ДА СЕ РАЗТЯГАТ ЛАКЪРДИИ ЗА НЕВЕРОЯТНИЯ УСПЕХ НА МУТРАТА, А ВСЪЩНОСТ Е ПРИВИКАН ЗА ДА ПОДПИШЕ ПОДГОТВЕНИТЕ ОТ ХАМЕРИКАНСКА СТРАНА "СПОРАЗУМЕНИЯ", С КОИТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП СИ ОСИГУРИ ОЩЕ ПО-ТРАЙНО ПРИСЪСТВИЕ НА БАЛКАНИТЕ И В ЧАСТНОСТ В БЪЛГАРИЯ. НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ СЕ НА..РА ОТ КЕФ,ЧЕ 2 ЧАСА, ЦЕЛИ 2 ЧАСА ПРЕЗИДЕНТА СИ Е ИГРАЛ НАКОТКА И МИШКА С МУТРОПРЕМИЕРА. И ТОВА Е КОЛОСАЛНИЯ УСПЕХ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели сме да ставаме фокусна точка в град Варна,демек логистична база на НАТО.Тъй ще ни фокусират руснаците някой път,че направо свят ще ни се завие! Особено на варненци!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той зян от тази среща няма! Печелившите сме ние: Голям,четвъртит и с контрагайка!
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получи потупване по рамото за плащането на самолетите авансово.Получи поръчение да плати авансово турбина и генератор на Дженерал Електрик за АЕЦ Белене, които ще ръждясват на площадката до другите части. Получи задача да купува ядрено гориво от фалиралата и менте компания Уестингхаус, която си прави експерименти да пъха разни ментета в руски реактори в Украйна.
53
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как какво получи самолети и координационен център за учения срещу поток и аец, е не е като Ердо оня без вазелин действа ха, ха *** и нашия не е вчерашен, всички да са доволни
52
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам какво може да отстоява и какво може да получи едно марионетно правителство,което няма правомощията да провежда национална политика!
51
4
 
25
 
! Отговори
444 преди 4 години
Не е най-лошото, че го посрещнаха на военно летище , и че го вместиха в програмата на Тръмп между награждаването на куче-герой и помилването на коледна пуйка! Най-страшното е , че ББ омекна и даде военна база /"координационен център за натовски кораби"/ на Черно море край Варна. А преди това твърдеше, че той бил твърдо против, но явно му набиха канчето!
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе някой показа ли посрещането на Баце на селскостопанското летище по-подробно.Нещо не се видя нито българското знаме,още по-малко пък се чу нашия химн.И на това родните джурнальъ ако му викат успех,чудно ми е какво би представлявал провалът.
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво получи Баце ли.Ами най-голямото унижение,което е получавал български ръководител в цялата история.Да те посрещнат в една картофена нива,после да ти четат два часа конско и накрая да те изритат дори без един скромен обяд в Белия дом.Това дори на някой племенен вожд на бушмените от Ботсуана не би се случило.А за капак нито една световна медия не отрази това височайшо събитие.А българските подгъзуващи журналисти за пореден път показаха своята неземна гламавщина и слугинаж.
48
1
 
11
 
! Отговори
тя преди 4 години
Германия не е България бе рижлъо !
47
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво бил получил? Ами получил е преки заповеди как да продължи да предава националните интереси на България.
46
6
 
33
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
"Какво получи Борисов при посещението си в САЩ?"Получи само две неща - УНИЖЕНИЕ и ПРЕЗРЕНИЕ, но за сметка на това в невиждано изобилие!
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такаааа, да видим!България за пример, а Германия не?С какво разполага армията на Германия и съответно на България:Подводници:Германия - 6 броя тип 212, 1830 тонаБългария - 0 брояБойни изтребители:Луфтвафе - 225 броя (Тайфун и Юрофайтър)Български ВВС - 29 броя (МИГ-29 и СУ-35)Танкове:Германия: 250 броя Леопард 2България: 210 броя Т72А/М2Като че ли по танкове можем да се мерим, макар че пак са им повече, но пък сме малка държава. А нашите са руски, тоест стари.
44
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
всяко племе си заслужава съдбата.
43
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те щот германците много пр0сти а нашенския илитерат голям "умник"!Хаха!Жалко,че цял народ страда заради тоя бандит!
42
0
 
28
 
! Отговори
нова перестройка преди 4 години
До ТръмпНапомня ми на посещението тук на Горбачов и какво се случи скоро на бай Тошо!
41
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво получи Борисов при посещението си в САЩ? Получил е това че българина във следващите години ше го осети яко на кожата си.
40
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гаранции че няма да го закачат ако слушка и ще си използва милиардитеинак може да се окаже световен престъпник какъвто е всъщност като оня панамски генерал дето беше 20 години сагент на ЦРУи президент на панамано сизказването си че канала в панама си е панамскисе оказа че е най-търсения наркобарон и си го гепиха и ме зашиха 40 годишна присъдаслушкане му е майкатаа овцете майната им - кот уморим българските ще си внесемайде честито нов хомота гледам че и данъците се вдигат следизборно
39
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един гол. Той господаря не те вика да ти даде нещо а да вземе нещо от теб.
38
3
 
32
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Ключов момент при посещението беше политическата декларация, (...). Тя следва темите на американските интереси "сигурност" и "енергетика"" има и темата икономически интереси на САЩ"" което значи, че има принципни ангажименти на България"Борисов не получи нищо, България получи ангажименти.