Радев за НАТО: Проблемите да се поставят откровено

Вложените средства в отбраната да допринасят за икономическото развитие
4 дек 2019 12:34, Елка Василева
35
Радев за НАТО: Проблемите да се поставят откровено
Румен Радев. Снимка: БТА

Срещата на върха на НАТО не трябва да се превръща във вътрешнополитическа трибуна, а да допринася за укрепване на единството и повишаване на сигурността, заяви президентът Румен Радев преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на НАТО в Лондон.

Проблемите и съществуващите противоречия обаче трябва да се поставят откровено и да има конструктивен дебат, какъвто очакваме, допълни държавният глава, цитиран от пресцентъра си.

Президентът посочи, че преди пет години всички държави-членки са поели ангажимент разходите за отбрана да бъдат увеличени, но това трябва да стане прозрачно и ефективно.

"Тук количественият критерий не трябва да бъде единствен измерител, важно е и по какъв начин тези вложени пари се трансформират в отбранителни способности и не по-малко важно е те да допринасят и за собственото икономическо развитие и за укрепване на социалните системи, а не за тяхното изтощаване", подчерта още президентът Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
7
 
! Отговори
мъдрост преди 4 години
Президента трябва да се изказва.
6
8
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Единствени проблем НАТО е военнолюбеца от Русия.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имах много надежди за Радев, но се оказа от статуквото и той е американски слуга!
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиардите дадени за бракуваните американски изтребители как ще се трансформират в икономиката ни? Сега ще купуват и бракувани холандски корита.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепям Радев,НАТО източва бюджетите на европейските държави и създава само стрес с дрънкане на оръжия на Европейския континент.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Radev, problemite sa si tvoi, zasto siadash mejdu dva stola i sa natiskash na belgiiskata premierka...i...mnogo si baven v oblichaneto, veeee.....:-)...celata avrupa i severna amerika ti sa smee....
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Радев е много точен!Отдавна не сме имали Президент, който има собственно мнение и може да го защитава!У нас, "войната" между Президент и Премиер само разрушава републиката!!!