От НС за Стоянка Мутафова: Вселена от талант и емблема

Отива си самочувствието на българската нация, тъжен е Рашидов
2
От НС за Стоянка Мутафова: Вселена от талант и емблема
Снимка: Булфото

Вселена от талант и емблема на българския театър. Така ще запомнят депутатите актрисата Стоянка Мутафова, която почина тази сутрин в болница.

Народните представители почетоха паметта й с минута мълчание, а шефката на НС Цвета Караянчева призна, че Мутафова ще остане в съзнанието на всички с нейното очарователно присъствие, обаяние, талант и артистичност.

"Тя е любима актриса на поколение българи", допълни Караянчева.

Още по темата
Вежди Рашидов от ГЕРБ, който оглавява Комисията по културата, призна, че е тъжно, че двама големи знакови артисти за нацията си отиват един след друг - в понеделник се простихме със Стефан Данаилов, а сега почина и Мутафова.

"Отива си самочувствието на българската нация, една епоха си отива, въздухът обеднява, все по-малко озон остава в него", каза Рашидов.

"Много често трябва да се замислим защо хората казват, че изкуството вечно – защото само хората на културата създават идентичността, проповядват хигиената и морала на едно общество, те са лакмусът на това общество и когато големи лакмуси си отиват остава празно след тях", допълни той.

Според него младото поколение трябва да запази самочувствието си, пазейки тези свети имена във времето.

За Нона Йотова от БСП Мутафова е безспорно голям талант. Тя ще я запомни с доброто и човешко отношение към младите артисти.

"Никога на е била от големите звезди, които не се интересуват какво става около тях с другите,тя е емблема на театъра", обобщи Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Тая жена струва много пповече от всичките 240 *** в Парламента...