Петкова уверява: Работата по "Турски поток" върви в срок

Проектът е стратегически за България, смята енергийният министър
87
Петкова уверява: Работата по "Турски поток" върви в срок
Снимка: Булфото

На критиките на президента на Русия Владимир Путин, че България бави "Турски поток", енергийният министър Теменужка Петкова отговори, че работата по проекта върви в срок.

Още по темата
"Това, което ние правим, е да си вършим съвестно работата, проектът не е под заплаха", увери тя и допълни, че първите 308 км трябва да са готови в края на май 2020 г. по договор.

Все пак тя призна, че процедурите за старта на проекта според нормативната уредба отнемат време, а и освен това е имало обжалване на обществената поръчка за избор на изпълнител, което се е отразило на времето.

"Изпълняваме своите ангажименти, от деня на подписването на договора, досега се работи непрекъснато и в момента се извършат дейности по трасе от 150 км, доставени са тръбите, разчистен е хумусният слой", каза Теменужка Петкова.

Тя увери, че "Турски поток" е стратегически за България и това е записано и в актуализираната енергийна стратегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо трябва да лъжем като дърти ц. Ако това беше вярно, цялата отсечка трябваше да е готова за не повече от 3 месеца. Да не говорим, че разправяхме още в началото как вече има изградени около половината от дължината. Руснаците и турците направиха няколко хиляди километра за година, вкл. под дъното на морето.
24
0
 
12
 
! Отговори
Суджуците пак лъжат преди 4 години
Не съм нито строител, нито инженер, но ми се струва невъзможно полагането по 5 км. - 5000 м! на ден! При 24 часа непрекъсната работа това означава 208,33 м на час или по 3,47 метра на МИНУТА!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе треторазрядната мутра нали управлява вече 10-та година. Защо продължаваме да сме на дъното на всички класации с изключение на тези за корупция, бедност и смъртност - там сме първи.Защо така се получава. Кой сега му е виновен пак ?
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин продава на Китай по 285 милиарда кубика газ годишно.Така че му дреме България кога ще завърши тръбите. Винаги може да я заобиколи през Гърция и Македония.
21
1
 
9
 
! Отговори
До Историк преди 4 години
Украйна печели милиарди от това, естествено че им се вижда лесна печалба и въобще не иска да губи основния си доход,България вече веднъж каза мнението си че предпочита голямата печалба да се взимат от Украйна и САЩ а не от България, но руските градове не искат да плащат на Украйна а на България, Турция и Сърбия , сложна политическа ситуацията става.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Кое наричаш плюене? Фактът, че българите са с най-ниските доходи в Европа? Калпавото здравеопазване, което при това е едно от най-скъпите в Европа? Или може би фактът, че почти три милиона българи напуснаха държавата спасявайки се кой както може от "приоритетите" на управляващите я?Лошо във форумното плюене няма, то е полезно, вредно е платеното форумно "Ура". Вместо да дават парите ни на такива като теб, да вземат да свършат нещо полезно тия с "приоритетите"
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я, колко е фешън Калинката-кюфте
18
1
 
3
 
! Отговори
демократичен хубавец преди 4 години
Видяхме, че повече от 10000 не искат да гласуват за нас на избори.Остава ни само да плюем денонощно из форумите, па дано стане нещо.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17А твоите приоритети какви са?Сутрин, обед, вечер - форумно плюене.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, хумосният слой е разчистен... а в Сърбия до завършване на тяхната част от трасето остават седмици. А да не забравяме и какви са останалите "приоритети" на правителството - увеличаване доходите, раждаемостта, здравеопазването... Като ги гледаме как вървят, то излиза че Путин е абсолютно прав.
15
4
 
11
 
! Отговори
До зоро преди 4 години
Валутата му вече тече от Китай това не му е проблем, а това че европейците пак ще пропищят срещу Русия, след като изкарат зимата на студено, е има и баровци от европейците които ще се снабдя от САЩ но останалите 90 %.???
14
12
 
6
 
! Отговори
Историк преди 4 години
Рускотурския поток не е нужен на България !С него тя става по-зависима от рускотурската империя.По всеки повод ще заплашват България, че не си изпълнява задълженията.за справка: виж Украйна
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До видим чуем помнимКои сте вие?
12
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаааааа, лъжииии, лъжи на кило :)))))))))Не са заварили и 1 км. тръби, от първа ръка инфо. Докато беше хубаво времето са копали археолозите. От инженерите имало само някъв италианец дето не знаел бъкел ни английски ни български :))))))) Казвал само хорошо-хорошо и пиел бири по цял ден. Путин да не се надява, че скоро ще стане тръбата до Сърбия. Да ходи да подписва с Украйна, че времето върви :)))))) От 01.01.2020г. да не му спре валутата :)))))))))))))))
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено върви добре според българските стандарти, не международни стандарти за срокове, сърбите за същия срок имат завършена работа вече а разстоянието им е по голямо.Но те работят по други стандарти.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръбите били доставени и бил разчистен хумуса.... Хаха Явно са до никъде и Путин казва истината. Сърбите са почти готови, а наш Боко онзи ден даже излъга, че се полагали по 5 км. на ден. Тая кифла го издаде май
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От този поток накрая може да излезе чудесна напоителна система !
8
2
 
6
 
! Отговори
Куаксиален кабел преди 4 години
Всяка Ел система има три фази X, Y и Z, Нула и Земя.Таа Подкова или Пудкова кво тражо наоколо, мяза на екранировка с тия габарите на куаксиален кабел от атомната енергетика
7
1
 
7
 
! Отговори
Russ to It преди 4 години
Рушките да премостят Македония и да стоварят тръбата в Италия - това е решението
6
2
 
14
 
! Отговори
видим чуем помним преди 4 години
По Турски поток не се работи. Работи се по Балканския поток за гас от Кувейт и Южните араби.Не сме кьоравиОсвен това пожарникарът каза че тръбите се полагат с 5 км на ден, До средата на 20та има 180 дена демек ще опната 900 км тръбища-Не сам не сме кьорави, ами не сме глухи, и за това помниме