Президент vs. премиер: Престрелките разделяли обществото

Губи се доверието в институциите, смятат социолози
13 дек 2019 22:08, Красимир Ангелов
35

През изминалата седмица за пореден път президент и премиер влязоха в словестна престрелка.

"Държавният глава Румен Радев очевидно вече си мисли за следващите избори. И изглежда ще се бори да бъде гласа на опозицията. Опитва се да се позиционира като опозиционен лидер и да говори като специалист по всичко", коментира в студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов.

Още по темата
По думите му подобно изявено противопоставяне е лошо за доверието в институциите. "И не води до нищо друго освен до разделение в обществото", допълни още Юлий Павлов.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Добромир Живков отбеляза, че в поведението на Румен Радев няма нищо ново, което да ни изненада. И подкрепи тезата на Павлов, че това противопоставяне не работи добре за политическата среда в страната.

"Популизмът се качи на много високо ниво на политическата сцена. Не само в Европа, но и в целия свят. Един от големите проблеми е, че успя да проникне в демокрации, които столетия наред са били устойчиви. И до такава степен влоши политическата среда, че дългосрочните цели започнаха да изостават за сметка на краткосрочните постижения", каза още Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха..........."доверие в институциите".............тия не чувстват ли, че стават смешни?!!! Какво доверие у Андрешко? Той най-много да набута тия "институции" в средата на блатото и беж!!! А колкото до популизма........че от "демокрацията" по-популистическа система няма!!! Тя уж се грижи за върховенство на закона, а там са най-големите измамници! Корупция, неравенство, изборни измами, ритане по кокалчетата мжду партии-еднодневки, чиято цел е само СОБСТВЕНОТО ОБОГАТЯВАНЕ! ПЪЛЕН ФАРС!!!
7
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГРОБ е организирана престъпна група за ограбване на народа!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Хо-хо-хо.............че той ако се яви на парламентарни ще отвее бойко като пътна гара!!!!!!
5
4
 
10
 
! Отговори
Фен преди 4 години
До WeissБелчо, тези 80% от улицата , за които пишеш ,да не би да са 80% -те процента на проф. Иво Христов?
4
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв шанс няма Радев за нов мандат. Той е разединител на нацията, а не обединител!Мине се не мине ден и лапне и се жабурка с на Бойко кайсиите!Като е толкова ербап, защо не се яви на парламентарни избори да му разцепи Бойко прадялникът,... ами махнаджийства отдалече!?
3
9
 
36
 
! Отговори
Weiss преди 4 години
Гледам, социолозите като стена са се наредили да бранят слънцеликия вожд и неговата партия отвсяко посегателство. А медиите на Шишо са първи писти да им дават трибуна. Чакаме храбрите диванни воини да се включат с коментари колко е лош президента, дето говори лошо за ***, нищо че на улицата така говорят 80%
2
6
 
35
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Явно социолозите милеят по времето, когато имаше една Партия, един Вожд и целия народ беше с тях (не, че имаха избор хората). Сега уж е демокрация и Радев е в пълното си право да каже каквото мисли за Баце, както и Баце за Радев.
1
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е с 20 % по-висок рейтинг от Борисов това е все едно да води с 4:0 на футболен мач.