Нападаш лекар, биеш го - в затвора поне за 7 години

Дядо Мраз, Снежанка малка идвали с бокс и с бухалка в болниците
Обновена: 18 дек 2019 19:17 | 18 дек 2019 12:03, Камелия Цветанова
88
Нападаш лекар, биеш го - в затвора поне за 7 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 90% от медиците са били жертва на агресия или насилие, докато са изпълнявали служебните си задължения. Само за 2018 г. е имало близо 400 случая на бити лекари, фелдшери и медицински сестри. Тази тревожна статистика изнесе лидерът на НФСБ Валери Симеонов и съобщи, че Обединени патриоти внасят промени в Наказателния кодекс за увеличаване на санкциите срещу биячите.

Още по темата
"Идва Весела Коледа и Честита Нова година, но както се казва в стихчето "Дядо Мраз, Снежанка малка идват с бокс и с бухалка“, коментира той по повод на агресията в болниците и клиниките.

Според патриотите насилието над медици започва да се превръща в нещо обичайно.

Симеонов припомни, че последният случай на агресия стана съвсем скоро – на 3 декември, когато пиян заплаши медици от УМБАЛ-Бургас с газов пистолет с патрон в цевта.

На 29 ноември в болница "Света Анна" в София пациент атакува брутално лекарите и сестрите от Клиниката по хирургия. Той ги обиждал, удрял, блъскал, душил и размахвал белезници.

Според ОП промените в НК от 2013 г. за нападение над медици очевидно не дават нужния резултат и заради това наказанията трябва да бъдат увеличени.

Те предлагат причиняването на тежка телесна повреда на медик ще се наказва с от 7 до 15 години затвор, а не какво е в момента от 5.

За средна се предвиждат от 5 г. до 10 г. лишаване от свобода, а не 3, както е според действащата в момента уредба.

За лека телесна повреда от ОП искат наказанието да скочи от най-малко една на 2 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С какво докторите са повече от обикновените хора?С това, че спасяват, човешки животи! "---Въпросът е какво да правим с тези, които НЕ спасяват човешки животи. Че даже и показват явна незаинтересованост към здравето ни. Тук някои хора призовават на такива да им даваме повече пари и да ги пазим. ;)))
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора които не могат да мислят, по-долу ме призовават с "Мислете бе хора!"...
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво докторите са повече от обикновените хора?С това, че спасяват, човешки животи! Всяка професия е достойна за уважение, но отговорността на продавачка в магазин и един невро-хирург е несравнима!Отговорността е отговора! Сърдечен хирург е викнат 02.00 часа през нощта. И прави УНИКАЛНА операция. Този човек има ли право на спокоен сън?
51
5
 
5
 
! Отговори
Най-правилното преди 4 години
Решение е самоотбраната. Ако някой ти посегне, да може да го убиеш без проблем, ако някой те кълне и прави "магии" също, ако посягаш на някой глоба и физически труд за 1 година събота и неделя. Примерно да изчисти графитите от блоковете. Почисти парка. Това трябва да се прави. Но в никакъв случай трудови лагери. Това е робство.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Човек като няма логични аргументи за да обори опонента, почва най - нагло да обижда. Ама то е за теб, аз знам колко струвам и не можеш ме засегна с обидите си."Хаха! Ти ако знаеше колко струваш щеше сам да откриеш грешката си. А в случая даже ти показах куде грешиш и ти пак не разбра! На такъв човек как му се казва, ако не "малоyмен"? Ами такъв си! И всички хора могат да видят сами комемтарите и да си направят изводи!
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ти отиваш да спасяваш на бабата живота в маалата, мангоджери ти излиза с един чепат кол. Хипократова клетва, ама живота по-мил."Не бе... Идва ти културен бял човек, възпитан, образован повече от средното ниво, говори нормално, обяснява нормално. Единствената разлика с всички хора е, че има 41 градуса температура и левкоцити 35 и избили едри капки пот по цялото тяло и болки.Хайде сега кажи защо казваш на този човек, че е здрав и защо си го пращаш вкъщи? Нямаш отговор, нали? Доктори ми били!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж се колко си кyx, пpocт, глyпав, мaлоумен, елементарен...Човек като няма логични аргументи за да обори опонента, почва най - нагло да обижда. Ама то е за теб, аз знам колко струвам и не можеш ме засегна с обидите си.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За да си вършат работата на спокойствие, трябва докторите да имат същата защита както полицаите."Те и сега я имат...
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мислете бе хора, мислете! Знаеш ли кой ще се наеме, да практикува лекарската професия тогава - точно НИКОЙ!"---Напротив. Ще я практикуват всички читави доктори и никой няма да ги закача. И ще получават хубави заплати и дори пациентите ще ги пазят от други пациенти. Ама ха сега де, в момента на докторите им се иска само с едната хартиена дипломка да взимат десетки хиляди левове и в същото време да не им пука дали ние умираме.
45
8
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Моля, моля, най - честите случаи на желана от доктора сума е при плановите операции, където пациента сам избира доктора. При спешни случаи времето е толкова малко, че е много трудно да се искат пари.В моята дългогодишна "практика" видях случай в който пациентка искаше гаранция от доктора и той просто не я оперира.За да си вършат работата на спокойствие, трябва докторите да имат същата защита както полицаите. И чак тогава може да търсим отговорност за умишлено причинена вреда.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново "патриотарски" популистки изцепки, които вършат работа само за подхранване на корупцията !Колкото са по-сюрреални са глобите и наказанията, толкова повече процъфтява корупцията.
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ти от средновековието ли идваш бре? Има много алчни доктори, но има много съвестни и квалифицирани. Ти никога ли не си правил грешки? Само че докторите работят с хора и от техните грешки се решават животи."Виж се колко си кyx, пpocт, глyпав, мaлоумен, елементарен... Не съм казал наказания за грешки, а за безхаберие! Сигурно си доктор. Няма друго обяснение защо си толкова заслепен. Пък и на новите доктори мисленето и логиката не са им сила.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерко ама абсолютно нищо не разбира от право. Ама нула. Идея си няма как се определя наказание и какво представлява то. Тия квалификации ги раздава на килограм. Да му открият Министерство на шума и по цяла нощ да обикаля дискотеките.
41
1
 
6
 
! Отговори
България преди 4 години
Д о л у ДА лавери. Г н у с
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекар разкарва детето ти с дни по болници, то умира, лекарят не е виновен. Това е България, това си избрахте.
39
6
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ти отиваш да спасяваш на бабата живота в маалата, мангоджери ти излиза с един чепат кол. Хипократова клетва, ама живота по-мил.
38
1
 
11
 
! Отговори
aз съм прост преди 4 години
Съгласен напълно, лекарите трябва да са защитени. Но ако някой лекари злоупотребяват вината за това е липсата на контрол от страна на държавата.
37
6
 
9
 
! Отговори
Как преди 4 години
Как да не го набиеш отиваш с надежда да ти помогне,а той казва ще ти струва 3000 лева.
36
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
"Дядо Мраз, Снежанка малка идват с бокс и с бухалка Симеонов, това не ти ли напомня за Бойко на когото ти крепиш мъдете?
35
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви кажа ли кога хората ще спрат да бият лекарите? -Когато се въведе смъртна присъда за лекарско безхаберие,Мислете бе хора, мислете! Знаеш ли кой ще се наеме, да практикува лекарската професия тогава - точно НИКОЙ!