Нинова - хем политически лидер, хем всявала страх

Нено Димов я обвини, че разпространява фалшиви новини
42
Нинова - хем политически лидер, хем всявала страх
Снимка: Булфото, архив

Екоминистърът Нено Димов обвини червената шефка Корнелия Нинова, че разпространява фалшиви новини и
насажда страх.

"Днес станахме свидетели още веднъж, че г-жа Корнелия Нинова обича да се изказва неподготвена. Само ще припомня, че когато нейното правителство управляваше 2013-14 г. Оперативна програма "Околна среда" беше спряна. Всичките средства, които трябваше да бъдат използвани за сектор ВиК, бяха замразени. Това е най-големият провал в изграждането на екологичната инфраструктура след промените през 1989 г.", коментира той, след като по-рано днес Нинова съобщи, че БСП ще внесе вот на недоверие към правителство за провал в политиката му във ВиК сектора.

Още по темата
Министър Димов припомни, че второто правителство на ГЕРБ е успяло да спаси парите от оперативната програма.

"Бяха реализирани почти всички водни цикли с изключение на един. Единственият областен град, който не успя да защити тогава проекта си, при кмет на БСП, беше Перник. Така, че когато г-жа Корнелия Нинова говори за Перник нека да е наясно, че именно нейният кмет не успя да вкара града си в първия цикъл на проекти за ВиК", посочи Нено Димов, цитиран от БТА.

Той обясни, че в момента най-мащабната част от втората оперативна програма е за инфраструктура във водния сектор. "Това, което г-жа Нинова прави, е продължение на една политика с фалшиви новини да се насажда страх", каза министър Димов. По думите му тези твърдения продължават не само за сектор води, но и за сектор въздух.

"Ако г-жа Нинова беше загрижена за въздуха, когато управляваше нейното правителство на Тройната коалиция на Сергей Станишев, можеха да предвидят пари за чистотата на атмосферния въздух, защото в първата оперативна програма няма никакви, за разлика от втората, в която имаше договорени 110 млн. лв.", посочи министър Димов.
Той припомни, че всички топлоелектрически централи и топлофикации са били приватизирани в периода 2004-2009 г., когато Корнелия Нинова е била заместник-министър на енергетиката и "в това си качество именно е изгонена заради скандала с Вальо Топлото".

"Когато говорим за ТЕЦ-овете, когато говорим за това какво се диша, трябва да си дадем сметка, че тя пряко е участвала като заместник-министър на енергетиката и носи отговорността за тези свои действия", коментира Нено Димов. По думите му от 2014 г. насам почти всички станции, които замерват чистотата на въздуха, са подобрили показателите си.

Министър Нено Димов посочи, че проблемите в сектор води и сектор въздух са тежки, но те се решават във времето и положителните резултати са факт.

При всички положения този дебат явно ще бъде проведен в Народното събрание, но съм длъжен да кажа ясно на г-жа Нинова, че с фалшиви новини политика не се прави, посочи министър Димов.

Министър Димов обясни, че основният проблем в Перник са огромните течове. "Естествено, когато губите над 75 процента и ако не беше провален, тоест, ако Перник беше успял да си защити водния цикъл при кмета на БСП, сега вероятно щяха да бъдат много по-малки загубите и този огромен проблем нямаше да го има. Но факт е, че притокът е твърде малък", каза Димов. По думите му притокът за последните три месеца в язовир Студена е около половин милион куб. метра вода.

Относно твърденията, че и Ботевград е изправен пред водна криза заради язовир "Бебреш" министърът информира, че язовир "Бебреш" не е от тези 52, които се наблюдават от МОСВ. По думите на Димов има разпореждане на Басейнова дирекция ВЕЦ-ът да не работи докато не се напълни язовирът. Според информацията на МОСВ през цялата 2019 г. ВЕЦ-ът там не е работил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
7
 
! Отговори
ПРезидентОтРешетнико преди 4 години
Кога ще закрием нашата Компартия??Когато влезнат поне 10 урока за престъпленията им в учебниците по история! А има материал за 100! За да не повтаряме грешките си, трябва да ги припомняме на всяко поколение, за имунитет срещу комунизма. Тя агентурата си работи за реабилитация и повторение - кой платен, кой от глупост.
31
5
 
7
 
! Отговори
Агент провокатори преди 4 години
Всички питат-защо другите соцстрани изпревариха България по стандарт на живот, а никой не казва истинския отговор.Той е:Всички други страни закриха Комунистическите си партии за да не вредят- само България не го направи и си носи последствията. 120 години работят срещу България в полза на чужди интереси.От 1920г. ръководството им е изцяло на издръжка от Коминтерна,отблагодарявайки се с пълното ни подчинение на СССР през 1944.Мислите ли,че сегашното ръководство не са агенти същите!Гарантирано!
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе вие не ни плашите с нея ! Ше ви видим на следващите избори ... ДПС ще има златния пръст заради вас най вече
29
2
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Затова пък Нено сее стабилност! В Перник стабилно няма вода. В градовете се диша стабилно замърсен въздух. Планините стабилно се обезлесяват под контрола на ДПС и еко министерството. А нацията стабилно намалява. Но управляващите така стабилно са захапали кокала, че само ръмжат и не го пускат.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, не мой да съ притеснявате!Другарката *** обеща да "пусне" поне по веднъж, на всички другари от Перник...., водата, б, водата!!!!!!!
27
9
 
9
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 4 години
Не показвайте тази снимка на Корнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 80% от българите не могат да я гледат.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как една млада *** (*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, можа да купи едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" през 1999 год???------------- Ами, колега, то много зависи от К.ра с който си е играла младата тогава другарка ***!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази булонка на Пеевски/Доган защо само дразни народа. Накрая с камъни ще ви изгонят ей!
24
3
 
15
 
! Отговори
Веселяка преди 4 години
А защо не го е защитил? Явно не дал под масата куфарче с 40% от парите на ГЕРБ. Колкото за Нено Димов трябва да се оправдава в съда ако разбира се има независима прокуратура.
23
15
 
8
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 4 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
22
4
 
23
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Абе Тикво, докога ще се оправдаваш с комунистите бе наглец, много добре знаеш, че сте крадливи, прости и некадърни! Къде изчезнаха 32млн за ремонта на язовира, по "специална" технология, нали тогавашния обл. управител и кмета бяха от ГЕРБ?! Каза, че имало виновни и ще си понесат отговорността, КОГА? Ако министъра не си е свършил работата, трябва да си подаде оставката, ако ли не, самия ТИ трябва да подадеш оставка защото си го назначил лично! Всичката ви работа е ГЕРБАВА :(((
21
2
 
19
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Американските съветници на Правителството са установили, че вода в Перник има, но Путин я е откраднал, за да направи хибридна атака. Някой журналист що не попита какво стана с обещанието на Лилето Павлова за ремонт на язовира от 2017 година.
20
3
 
25
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Обаче Нинова осъди Борисов за лъжи,а не обратното.Не че има значение,де.
19
3
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Грешиш. Продаде се не на Бойко, а на хидроинженера Ахмед/Сава. Той е от неговата квота в правителството.
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нено провали всички евро проекти, но е от квотата на Дебелан и ако го махнат пада правителството
17
3
 
25
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Нено Димов беше *** на Костов, но се продаде като магистралка на Бойко-комуниста!
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Маминото детенце"на Любен Караеелове класика като Дон Кихот.Неньча си еточно на място.Той като кака фани ,нестава веднага но има резултати.Каквое направил неньча,за да спре , илида неспира веца,нещо друго, за което обвинява Орешарски.Да каже каквопредстои.Маминото класика си е.
15
4
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Когато си се наакал е добре да не гледаш в гащите на другия.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да изплаши някой, ако изскочи внезапно в тъмното.
13
4
 
21
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 4 години
И ваште парици, ще спрат от ЕС. ВИЙ сте свръх КРАДЛЬОВЦИ!!! Как имате ОЧИ и да дрънкате пред електората!!! През ТУРСКО не е бивал такъв ГРАБЕЖ!!! Щом посегнахте на инвалидите и пенсионерите ГОСПОД на ОНЯ свят ще ви ВЪЗДАДЕ ЗАСЛУЖЕНОТО!!! АНАТЕМА!!!