Сметките на Нинова: 17 пъти от БСП питали за водата в Перник

Темата за вноса на боклуци повдигали 47 пъти
Обновена: 5 яну 2020 16:40 | 5 яну 2020 14:00, Камелия Цветанова
96
Сметките на Нинова: 17 пъти от БСП питали за водата в Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От 2017 година досега 17 пъти сме поставяли в парламента темата за водата на Перник, а за вноса на боклуци – 47 пъти. И никой не ни чу. Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предлагали какво да се прави". Това коментира пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" тя обяви, че левицата подготвя законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци, болнични отпадъци, от трети страни в България.

"Борисов превърна страната в сметище за всичките тези години… Когато ти е разрешен вносът, винаги може да се намери и корупционен елемент, да мине през институциите и органите на властта и боклукът да влезе в страната. Но когато има забрана, това е една много тежка мярка. Имаме отговор от министъра, че за пет години са внесени 734 хил. тона от трети страни, не от Европа. От Европа не ги знаем колко са количествата заради свободното движение на стоки", каза соцлидерката.

По думите на Нинова в Перник има много въпроси за изясняване.

"За десет години цената на водата за хората е увеличена три пъти. Уж с цел инвестиции във водопреносната мрежа.
Само че за тези 10 години е сменена 0,5% от водопреносната мрежа и над 60% от водата изтича. Трябва да се носи и политическа, и наказателна отговорност… Къде са парите?!... Водата на България изтича пред очите ни заради безхаберие, некомпетентност и корупция", коментира тя.

Според лидера на БСП смяната на министри не решава проблемите, "защото политиката продължава, трябва да се промени моделът".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: ПерникводаНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
12
 
! Отговори
:):) преди 4 години
това означава ли че Герб и Баце ще виждат години наред проблеми в държавата и умишлено няма да ги решавст а ще чакат да се спука цирея само и само да кажат ,ама то това е от времето на БСП. Нали сте правителство на вдички а подлагате част от него на геноцид за да си въртите партийни борбички комплексарски.
61
5
 
12
 
! Отговори
до 6 от 10 преди 4 години
май си доста кух щом не сметна че от 2009 та до днес гербаджии управляват чисто 8 години. БСП и ДПС година и малко и другото е служежни правителства които реално нищо съществено не решават. Така че на Гербетите от 2009 та им се обяснява но те са велики , на принципа на глупендера, учат се от грешките си не от тези на другите . Ти как сметна 6 от 10 ....нещо *** има
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да прави магистралите и след това да се захваща с ВИК мрежата живия в град в който имаше подмяна на почти цялата ВИК мрежа и в годината я спре един път водата я не а преди това почти всеки месец по няколко пъти дори без да ходим на място знаехме поне 2-3 места къде може да има спукана тръба
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На боко все някой друг му е виновен.Кой ми с.а в гащите.Обикаля като изоглавен из страната и около нея да спасява комшиите,а държавата е оставил на автопилот.
58
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ненавиждам Борисов, мразя го от дъното на душата си, но преди всичко съм реалист и разбирам, че за момента той няма алтернатива
57
7
 
12
 
! Отговори
До 61 преди 4 години
Ти говориш пълни глупости.Никой не искаше да обърне внимание на предупрежденията на БСП и дори бойкотираха всяко тяхно предложение.Високомерието на вожда и неглижиране на проблемите доведоха до тук.
56
8
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Сметките на Нинова: 17 пъти от БСП са пиПали водата в Перник. Саботирали са правителството
55
10
 
12
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
Значи в БСП неизвестно как са знаели,че ще има криза за водата и с нетърпение са я чакали да дойде,за да почнат да трият сол на главата на Бойко! Те дори са се ядосвали,че кризата е дошла след изборите а не преди тях: явно времевият им мерник е малко аварирал и компроматното им "мероприятие" не се е случило тогава,когато са го планували да се случи.
54
0
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Премиерът трябва да има като първа грижа замяна на калинките с хидроинженери и такива със специалност ВиК. Паралелно с това да се поготвя замяна на етернитовите 70-60-годишни тъби с пластмасови. Иначе при безснежна зима през пролетта на доста места ще има сривове. И да махне МВЕЦ-овете от язовирите на СЗ България и по дефилетата на Струма, Места и язовирите-отстйници. Иначе лошо ни се пише.
53
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак изпълзаха гадинките.
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнела 17 пъти питала за това, 47 пъти за онова, но ни веднъж не е спечелила избори. Дотогава нека си пита!
51
14
 
19
 
! Отговори
6 от 10 преди 4 години
Нинова, за 10 г вие сте управлявали 6 от тях. Къде са парите и защо не сменихте вик-то? Били сте питали 17 пъти от 2017 насам. А, преди това защо не питахте и не направихте нещо?
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се преемат *** като отпадъци ще ги боядисаме в ЧЕРВЕНО.....
49
10
 
12
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Нинова и *** ,вместо да ядете кебапчета на Бузлуджа ами направете един курбан за дъжд .Пък поканете и другарите ви от ДПС....
48
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова и аверите от бсп-то, що не вземат да докарат дъждове, сняг и вода, ми само плямпат!
47
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тя утре може да говори колко е стар авто парка в България и как все информирала но никой нищо не правел затова е мръсен въздуха
46
7
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Нинова, спечели избори, направи правителство и почвай да решаваш проблеми. Ама няма да ти се случи никога! Хахаха!
45
7
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Луд умора няма!Нинова ,кога ще отговори ,дали е предлагала пари на Миков за председ.място в БСП?!?Питана е 117 пъти .
44
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за ВЕЦа на другаря Киро Трафиканта кога ще попиташ *** другарко Корнелия?
43
11
 
19
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 4 години
Не показвайте тази снимка на Корнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 80% от българите не могат да я гледат.