СЕК оцени усилията на Бойко Борисов в борбата с антисемитизма

СЕК осъжда и опитите да бъдат подкопавани усилията на българското правителство
Обновена: 7 яну 2020 20:17 | 7 яну 2020 20:10, Нели Христова
67
СЕК оцени усилията на Бойко Борисов в борбата с антисемитизма
Снимка: БГНЕС

Световният еврейски конгрес (СЕК) изрази благодарност към премиера Бойко Борисов и българското правителство, в лицето на националния координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев, за усилията в борбата с омразата и насърчаването на толерантността в България. Това се посочва в писмо от вицепрезидента на СЕК Марам Щерн до Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, пишат от БНТ.

"Бих искал да засвидетелствам отново пред Вас, че ние от Световния еврейски конгрес високо ценим подкрепата на премиера Бойко Борисов за българската еврейска общност и неговия ангажимент да се бори срещу всички прояви на антисемитизъм и други форми на расизъм в България", се посочва в писмото от вицепрезидента на Световния еврейски конгрес, който обединява повече от 100 еврейски общности.

"Искам да изразя дълбоката ни благодарност и уважение към Вашите лични постижения и ангажираност в борбата срещу омразата и насърчаването на толерантността. От назначаването Ви на поста Национален координатор за борба с антисемитизма и за запазване на паметта на Холокоста Вие наистина работите неуморно, съвместно с българската еврейска общност и други организации, за да следите и да се борите с антисемитизма", заявява Щерн.

В писмото Световният еврейски конгрес подчертава солидарността от страна на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителите на Българската православна църква към своите съграждани евреи.

Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес изразява своята увереност, че организацията ще продължи както тясното сътрудничество със заместник-министър Георгиев, но така също и изразява задоволство от изключителното взаимодействие между българските институции и официалната представителна организация на евреите в България "Шалом", в лицето на нейния председател доц. д-р Александър Оскар.

В писмото се посочва още, че СЕК категорично осъжда и се дистанцира от всички опити да бъдат подкопавани усилията на българското правителство и организацията "Шалом", в съвместната им борба с антисемитизма и езика на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
14
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
СМЪРТ НА НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИТЕ И КОМУНИСТИТЕ!ТЕ РАЗСИПАХА СВЕТА И СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА!ЕВРЕИТЕ --СА СОЛТА НА ЗЕМЯТА!КОЙТО Е ПРОТИВ ЕВРЕИТЕ--Е ПРОТИВ ХРИСТОС И ЦИВИЛИЗОВАНОТО ЧОВЕЧЕСТВО!
30
14
 
4
 
! Отговори
Надя преди 4 години
Велик премиер!Вижте само уверената му поза, изправен сам срещу дребните журналисти! Със спокоен, уверен жест, внася вяра, сила, надежда и ентусиазъм за подвиг у всеки българин, който го наблюдава! Велик премиер! Най-добрият за всички времена!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия евреи аман от тях!!! Кога най после започнете да пишете статии и да задавате неудобни въпроси на такива оня бидон от снимката за топящите БЪЛГАРИ все ревете на чужди гробища .
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Христос е арамеец, баща му Йосиф и майка му Мария, това дори не са еврейски имена. Ели е еврейско име. Може да обявите Ели Шафак за евреин ако искате хаха
27
13
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво на цялото българско правителство и лично на премиера ген. Борисов за безкомпромисната битка, която водят и печелят срещу свирепия световен антисемитизъм!Браво!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЛОМОН Е АСИРИЕЦ, ДАВИД Е ЕГИПТЯНИН. ЦАР ДАВИД, БИЛ Е ОТ ФАРАОНСКИ ПРОИЗХОД.
25
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Всички комисари, които са извършвали масови екзекуции на българския елит , след 1944г. и които са отговаряли да се чисти българското общество от вредните елементи са били евреи!Та така до ден днешен, те си приватизираха държавата и с офшорки управляват почти целия свят!!!Животът е жесток селяни прости!!!Агент Нийл Бърчели!ЦРУ!!!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От споменатите в Библията само Юда е евреин.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааА СПОРЕД ЯШАР ОТ КОПТОРА ХРИСТОС Е ЕВРЕИН.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юдейските пророци не са евреи, повечето са асирийци, а някои египтяни.
21
4
 
0
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМА , НИЩО ЧУДНО!СПОРЕД ПУТИН , ХРИСТОС Е РУСНАК И Е РОДНИНА НА ПУТИН......
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха, ха,хаа 15...ХРИСТОС НЕ Е ЕВРЕИН. ДОРИ СОЛОМОН НЕ Е ЕВРЕИН.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕНГЕТАТА И БОРЧЕТАТА СА ЕДНО И СЪЩО
18
10
 
1
 
! Отговори
СЛАВА НА ГЕРБ преди 4 години
ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ СЪС СЕК!ВИНАГИ СМЕ БИЛИ С НАШИТЕ ЕВРЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ БРАТЯ-ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ КПСС И БКП/дс!ЦЕЛИ 50-ГОДИНИ ГИ СЛУШАХМЕ ПО "СВОБОДНА ЕВРОПА" И "ГЛАСЪТ НА АМЕРИКА"!ТЕ НИ БЯХА ОТДУШНИКА И ДУШЕВНАТА ОПОРА В МРАЧНИЯ РУСКИ БОЛШЕВИЗЪМ !ДА ЖИВЕ Е СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харви Вайнщайн също е борец срещу антисемитизма, също и Полански, ама сега ги съдят.
16
4
 
7
 
! Отговори
do 14 преди 4 години
Господ е българин и сина му също е българин, а евреина Юда до предаде за 30 сребърника
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото Блумбърг ще стане президент на САЩ.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конспиративен борец срещу евроатлантизма.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГлупостиХРИСТОС НЕ Е ЕВРЕИН
12
8
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
БЪЛГАРИНА , НЕ Е АНТИСЕМИТ.БЪЛГАРИНА ОБИЧА ЕВРЕИТЕ И ГИ СПАСИ ПРЕЗ ВСВ!БЪЛГАРИНА ЗНАЕ ЧУДЕСНО , ЧЕ ХРИСТОС Е ЕВРЕИН И ОБИЧА БОГА!БЪЛГАРИНА , ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ С ЕВРЕИТЕ , ЗА ДА ИЗКОРЕНИ КОМУНИЗМА , НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА И "ПРЕЗРЕЛИЯ И СКАПАН СОЦИАЛИЗЪМ"!СЛАВА НА ИСУСА ХРИСТЕ!!!!!!!