Българите - в чужбина по празниците, но обичали и родината

"Интересът към страната ни е безусловен", категорична бе Карастоянова
Обновена: 14 яну 2020 22:23 | 14 яну 2020 22:21, Петя Славова
8

Много българи прекараха празниците в чужбина. Най-голям скок се наблюдаваше в резервациите в съседните държави: Турция, Македония, Сърбия и Албания.

Въпреки това, според изпълнителния директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова, в същото време традиционните селища у нас, с минерална вода и добра българска кухня, са били напълно заети.

"Интересът на българските туристи към България е безусловен", заяви тя в "Денят ON AIR".

По думите ѝ имаме сравнително добри резултати, като към октомври приходите от туризъм са били 3,5 млрд. евро, а посещенията от чуждестранни туристи - 9 милиона.

Експертът допълни, че 2019 г. е била трудна, но е завършила с добри резултати.

"Има стабилна основа, върху която туризмът се развива. Има устойчивост и дори фактори, независещи от нас, все още дават възможност българският туризъм да бележи положителен тренд на развитие и да регистрира малък ръст", посочи Карастоянова.

Тя заяви, че няма нищо по-трудно от това да развиваш сектор туризъм в страна като България, която предлага твърде много възможности.

"Рекламираме се правилно, но с много ограничен бюджет. Той несъответства на ролята и мястото на туризма в националната икономика. Считаме, че са налице всички предпоставки в един следващ мандат на управление моделът на държавната собственост в туризма и моделът на презентиране на България на международните пазари да бъде в различен от досегашния мащаб", категорична бе Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме чуждопоклонници. Ние винаги гледаме да очерним своето и да търсим легитимация отвън. Ние сме най-големи патриоти на маса.
6
1
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Чиновникът няма Родина
5
4
 
3
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Аз пък обичам да почивам в България. Има добри хотели с качествено обслужване. Просто всяко нещо си има цена. Звучи нелогично да платиш 2800 лева за едноседмична почивка за двама възрастни и две деца в Бг курорт, но реално погледнато, ако храната и обслужването са на ниво мисля, че цената е оправдана.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашенецът по празници само и само да не си е у дома, да ходи по съседите.
3
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Ако имаше качество грешка нямаше да има. За момента е просто утопия, а тази статия е едно хубаво пожелание.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е те ходеха извън България лятото, сега почнаха и зимата да ходят извън България...стига бе, ами летните бетонни коптори и зимните "курорти" на мутрите хептен ще сгънат сергията. Кофти, много се притеснявам :D
1
2
 
24
 
! Отговори
истина е преди 4 години
България стана по зле и от най-долната африканска страна !