Ананиев иска проверка на НАП в болниците за лекарствата

Ще ровят защо медикаментите са по-скъпи в частните
Обновена: 15 яну 2020 18:05 | 15 яну 2020 15:50, Камелия Цветанова
17
Ананиев иска проверка на НАП в болниците за лекарствата
Снимка: Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще сигнализира Националната агенция за приходите с искане да бъдат проверени болниците и търговците на лекарства.

Още по темата

Повод за това са изнесените от управителя на Здравната каса Дечо Дечев информации, според които НЗОК е плащала много по-скъпо лекарства на частни болници, отколкото на държавни и общински.

Ще бъде направена и проверка на финансовите резултати на лечебните заведения, като ще бъдат сверени с позитивния лекарствен списък на Касата.

Ще бъдат предложени и промени в Закона за обществените поръчки, с който частните лечебни заведения да прилагат същите правила за лекарствената политика, както държавните и общинските, каза министър Ананиев.

Той  поясни, цитиран от  БНР, че досега не е имало сигнали в министерството за такива огромни разлики в цените на лекарствата, купувани от държавни и частни болници. Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова също обеща пълна проверка на случая:

"Ще направим всичко възможно да се изясни конкретната ситуация, от една страна да гарантираме равнопоставеност и от друга да дадем сигурност на българските граждани, че средствата за здравеопазване, които се увеличават всяка година отиват именно да се подобри здравето на хората", каза Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Дърт преди 4 години
Ликвидатор на инвалиди.Измисли закони за себе си и той ще стане инвалид.
14
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Днес в предаването при Ризова, Дечо Дечев заяви, че сигналите са дошли от ощетената чъждестранна фирма производител и от ЕС също има указания в тази посока. Не си мислете, че тези хора са толкова смели. Познаваме ги от младежките им години.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Дечев, Рядко честен и прям човек-Динозавър,каза нещата в прав текст, ама нашите хубавци мълчат като бит ....!
12
0
 
2
 
! Отговори
До Дечев преди 4 години
Внимавайте д-р.дечев тая вечер казахте истината.някой хора не харесват това.много от тях се самоубиха,самоотдавиха и т.н. внимавай.
11
0
 
5
 
! Отговори
!!!!??? преди 4 години
Дечо Дечев сам си го каза, че законът е лобистки!Какви проверки от НАП, какви пет лева, и защо ни "омайва" този министър!!!!Симулиране на дейност, нищо повече!
10
0
 
4
 
! Отговори
Сетила се Мара преди 4 години
"досега не е имало сигнали в министерството за такива огромни разлики в цените". Както винаги - гербаджийските калинки нищо не знаят за проблемите, никой не ги е информирал. И докога ще я караме така, на автопилот?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо пранги,арест,оставка,Тикваааа няма ли да има поредният цирк!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъртия крадец пак се прави на луд шумига.Пак някой друг му е виновен.
7
0
 
8
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Абе този луд ли е или да?Какво да провери НАП? НАП може да провери дали наистина има издадени такива фактури. Щом парите са осребрени от здравната каса, значи фактурите са налични! Чудят се как да се правят на много работещи, а в същото време нищо не вършат. Трябва неговото ведомство да си направи анализите и да предложи законови проверки, а не да иска безсмислени проверки!
6
0
 
12
 
! Отговори
Ударен с мокър пар.ц преди 4 години
Ами вземи да провериш на какви цени се продават лекарствата, за които плаща касата уж с намаление. Преди време търсихме за свекъра ми едно лекарство за Паркинсон /мисля Мадопар / преди да излезе протокола за уж намалението. На свободна продажбба беше около 15 лв., а с "намалението" излизаше 23 лв. за пациента и не помня още колко доплащане от касата.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее Кире,след теб племеника Горан и накрая Главен,сите сте за панделата!
4
0
 
14
 
! Отговори
Преди да изтриете преди 4 години
А синът му къде "работи" и за каква заплата ????
3
0
 
17
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Този сенилен лемур е най-некъдърния министър в цялото правителство-виц! Ще, направи туй, ще направи онуй .... Ще, ще ще! Новия клоун от ВМРО и той ще, ще и повече ще! А кога ЩЕ се махат всички?!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дърт комунист,крадец.Досега никой министър на здравеопазването не е работил в такъв комфорт,никой не му иска оставката.Защото помага да се краде.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти ли мошенико дърт не знаеш,щял да "проверява"