НФСБ иска закриване на частни лотарии, кабинетът ще мисли

Приходите щели да отиват единствено за финансиране на българския спорт
Обновена: 17 яну 2020 17:30 | 17 яну 2020 17:00, Анисия Иванова
59

Лотарийните игри да могат да се организират само от държавния тотализатор. Това поискаха от НФСБ, съобщи Bulgaria ON AIR.

От партията на Валери Симеонов са внесли в парламента проект за промяна в Закона за хазарта, според който лицензите на частните оператори на лотарийни игри ще бъдат прекратени.

Според мотивите така приходите ще отиват единствено за финансиране на българския спорт. Предложението на патриотите ще бъде подкрепено от правителството.

Финансовият министър Владимир Горанов се е запознал с предложението и с експерти ще го обмислят дали може да стане факт.

От "Евробет" ООД също коментираха проекта на НФСБ. Ето и тяхната позиция:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закон за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Владислав Горанов и спортния министър г-н Красен Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

 

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей ще доживеем и нещо смислено да предложат патриотите! Адмирации!
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а защо се нарича национална лотария, като не е национална, а частна...
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да закривате,че оня грозния Бахари Захаров ли е..дето лъже по теревизора ко ще лачка?
32
1
 
11
 
! Отговори
zvezdichka преди 4 години
Много ми е интересно за какво точно правителството ще изнудва собствениците на лотарийните фирми, за да не мине този проект.
31
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерка живее в миналия век! Алоо 2020!Алкохола не прощава!
30
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е че НАП се занимава с кварталните бакалии а хазартът за тях е недосегаем!
29
0
 
22
 
! Отговори
интернет преди 4 години
HAHAHA Пеевски ЛАФКА КАК ЩЕ ЗАТВОРИШ на крадеца бизнеса.
28
0
 
33
 
! Отговори
177 преди 4 години
Достатъчно е чрез държавния тотализатор в страната да влезе лотария Евромилиони. За незапознатите 19страни от ЕС участват в тази лотария. От нея ще спечели държавата, ще спечели и спорта и играещите. Частните лотарии сами ще отпаднат, защото никой няма да играе там, тъй като условията в Евромилиони са много по-добри. Преди няколко години имаше опити за кандидатстване от страна на тотото, но бяха спрени. Познайте от кой и как стана това.
27
1
 
39
 
! Отговори
payak преди 4 години
Не харесвам Валери Симеонов, но в този случай го подкрепям. Някой от коментиращите да знае колко точно данъци са платили от частните лотарии. Потърсете инфо. Ще се изненадате. А цялата държава търка и ни олъчват с реклами по телевизията. Айше и Пенка от не знам къде спечелили. Поне данъци да плащаха.
26
1
 
29
 
! Отговори
факт преди 4 години
Това с търкането е страшна болест и най -пристрастени са жените . Търкат като ненормални и после викат парите не ми стигат , защото заплатата е малка . Като се прибави и поне една кутия цигари на ден нещата със семейния бюджет се взривяват .
25
0
 
14
 
! Отговори
Иран преди 4 години
То вашето държава ли е бре ***.То една вода не могат да оправят а крадат си ***..
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти за онлайн такива да си чул? Ще забранят дръжки... това няма как да се случи.Човек като иска да се набута, нищо не може да го спре. Нал' тъй?
23
2
 
22
 
! Отговори
БНБ преди 4 години
Това търкане с монети трябва да спре ! Изтъркаха сеСпрете се вече!
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Жълтите паветаТи за онлайн такива да си чул? Ще забранят дръжки... това няма как да се случи. Да не сме Куба!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха Черепа и другите мафиоти, които управляват държаватаМи това няма как да стане защото трябва да изгони целият министерски съвет и Симеонов. Борисов е подкрепил това предложение без условия, а Горанов е поел отговорността за неговото изпълнение.
20
10
 
4
 
! Отговори
Фуки преди 4 години
Онлайн си играем.Свиркайте си папагали
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да се крие зад тази идея, надали е нито хубаво, нито в интерес на хората. А пък никъде не пише, че искат да национализират частни дружества. Тея от Ефбет или там каквито са нещо май си измислят. Искат да ги закрият, не да ги национализират :D
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако закрият всички лотарии, ще се пояи черното тото. Маллоумниците ги влече хазарта. Да оставят само държавните лотарии и така всички ще печелим от глупостта на хората, а не само шепа милардери като Черепа.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова народ търка тия билетчета, че не е истина. Ама масово. Миражи за милиони и излъгани надежди. А, ако го направят интересно дали фирмите ще изплатят печалбите, защото по-големите печалби се изплащат на части с години.
16
19
 
6
 
! Отговори
xmen преди 4 години
Ясно комунизмът се завръща с пълна сила. Правителството вече се клати. Еми държавния тотализатор малко да се размърда и да предложи нещо ново и по-свежо на своите клиенти. Дай сега, като не са конкурентно способни да закрием всичко. *** държавата. Пак хората ще се крият по мази и тавани да хвърлят зарове и да играят сварка. Смешници! Няма такава държава.