НФСБ иска закриване на частни лотарии, кабинетът ще мисли

Приходите щели да отиват единствено за финансиране на българския спорт
Обновена: 17 яну 2020 17:30 | 17 яну 2020 17:00, Анисия Иванова
59

Лотарийните игри да могат да се организират само от държавния тотализатор. Това поискаха от НФСБ, съобщи Bulgaria ON AIR.

От партията на Валери Симеонов са внесли в парламента проект за промяна в Закона за хазарта, според който лицензите на частните оператори на лотарийни игри ще бъдат прекратени.

Според мотивите така приходите ще отиват единствено за финансиране на българския спорт. Предложението на патриотите ще бъде подкрепено от правителството.

Финансовият министър Владимир Горанов се е запознал с предложението и с експерти ще го обмислят дали може да стане факт.

От "Евробет" ООД също коментираха проекта на НФСБ. Ето и тяхната позиция:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закон за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Владислав Горанов и спортния министър г-н Красен Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

 

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
23
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
Престоренощастливите физиономии на незнайни лелки и безработни чички от селца и паланки,които са "спечелили" по няколкостотин хилядарки май ще изчезнат от екрана. Само това да стане, пак браво!
14
3
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД Е ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО НА ВАСИЛ БОЖКОВ!!!ОТ ПРЕДАВАНЕТО ОБЯВИХА, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО ГИ ДАВАТ, ЧЕ ПЕЧЕЛЯТ СУМИ НАД 200 ХИЛЯДИ ЛЕВА СА НАЕТИ ПО ДОГОВОР УЖ , ЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАЛИ РЕАЛНИЯ ПЕЧЕЛИВШ!! АКТЬОРИ НА ЗАПЛАЩАНЕ АБСОЛЮТНО СЪМ ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД НА ЧЕРЕПА
13
2
 
10
 
! Отговори
Ути преди 4 години
И държавата да закрият , какво чакат .Алкохола да го вдигнат 500 пътиЩе , спасят хиляди хора .Хляба и той много евтин за това са болни хората ядат много
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха Черепа и другите мафиоти, които управляват държавата ще ви отсранят набързо от министерските постове за това предложение.
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година спечелих над 700 лева като не играх лотария. Ако бях играл нямаше да спечеля.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва да се забрани да се използват думите национална и държавна в имената на частни фирми.Всички частни се забраняват! Държавата поема хазарта за да дотира спорта.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казината са лицензирани помещения. Лотарията няма място при хляба и салама.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен трябва да се забрани да се използват думите национална и държавна в имената на частни фирми.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за казината нещо няма ли да кажат? И те са хазарт. А Еврофутбол?Четах обстойна статия в Дневник черепи мерепи всичко под ножа!
6
4
 
20
 
! Отговори
Жълтите павета преди 4 години
Съгласен съм всички лотарии да бъдат закрити, но като първа стъпка да започнем с частните. После и останалите. Да бъдат затворени и забранени всички казина и игрални домове. Ако МС го направи ще гласувам за тях. Обещавам!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е по-жестоко и от африканска свинска чума по свинете.Дали само рекетират, за вземат някой милионен лев?
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ас съм за затваряне. Един глас вече е внесен. Гласувайте.
3
1
 
17
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
А за казината нещо няма ли да кажат? И те са хазарт. А Еврофутбол?
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Дебелян му свиха сърмите!Браво на НФСБ! Симеонов е пич!
1
1
 
13
 
! Отговори
Не само преди 4 години
Частните, но всички лотарии да бъдат закрити, заедно с казината.Иначе си е ясна работата, искат да дадат на "наши" хора награди.