Рашидов за Перник: Грешки са допуснати от другаря Живков

БСП искали да се забавляват със свалянето на правителството
20 яну 2020 11:09, Павел Гълъбов
177

12257 гледания   |  Още видео
БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в политиката по околна среда и управлението на водния сектор. Подписката с мотивите ще бъде депозирана в деловодството на парламента в 14:00 ч.
Още по темата

"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", коментира председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин".

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Златен медальон с изображение на хан Омуртаг и с потвърден произход е предложен на търг в Ню Йорк. Има ли шанс България да успее да си върне антикварната ценност?

"Аз бях един малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомни Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единстеният шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбеляза Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада. 

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен беше Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", заяви Рашидов.


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
28
 
! Отговори
men преди 4 месеца
изсякоха горите, разпиляха водата, отровиха водите и почвите, изселиха милиона млади хора да си търят хляба немили недраги по света, умориха милиони с беднотия, мизерия и лоши грижи, окрадоха де що има за крадене, изровиха тръбите на напоителните системи дори. сега ще продадат каквато още земя има годна за ползване на арапите и ще си отидат при младите гаженца в барцилона и по хотелите и островите. и всичко това защото сме СТРАХЛИВЦИ.
110
0
 
32
 
! Отговори
Асан Радишков преди 4 месеца
Ама какви ги говорите ? Тази фатална грешка е допусната още при хан Омуртаг ....... и така до наши дни. Никой друг не е виновен. Ама хич. Сакън да не падне правителството . Хората вода нямат, а решили да се забавляват да свалят правителството . Не ва ли изсрам ? Първо си умийте гуреливите мууцууни..... а, забравих че вие вода нямахте .
109
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още 10 дена водица и после гробаджиите ще бягат като попарени.
108
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така ди и знаех,аз,че няма начин ГЕРБ да са допуснали грешки.
107
1
 
22
 
! Отговори
seira преди 4 месеца
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!

НАРОДЕ!!!!!
106
0
 
16
 
! Отговори
Цв.Цв. преди 4 месеца
"Иван Костов" е винивен смешльо.
105
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А той , Веждито , от кой етаж на властта е?
104
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма дърва - няма вода. Просто е
103
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От главните виновници дпс и гроб, никой не търси отговорност. Колко дървен материал изнасят ежедневно а?
102
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе управляващите неграмотни никога или не са изобщо виновни, или когато са ги пращат консули в топли дестинации и подават оставки. Сега ново 20 - виновни за некадърността и крадливостта на номенклатурчиците по високите етажи били Тошо, Кимон Георгиев, Ивайло Свинаря, Атила, Хан Кубрат и прочие покойници. То да си жалък, ама колко да си жалък в търсенето на оправдания.
101
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Юлий Цезар беше изградил римски акведукт преди 2100 години, сега в Перник нямаше да има криза за вода. Не са виновни ГЕРБ, Цезар е виновен.
100
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аха. Досега ни управлява все другаря Живков. Само той е виновен, че 30 години вече никой политик не си мръдна пръста за благото на народа.
99
1
 
31
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 4 месеца
Пълен алкохолик и психопат!
98
0
 
29
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Този пи ли си хапчетата та говори глупости.
97
1
 
38
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 месеца
Аз по-голяма наглост от представителите на ГЕРБ не съм виждал. Започнаха да копаят и гробовете на мъртвите само, за да се оправдаят.
96
2
 
27
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 месеца
На виновните за водната криза трябва да се потърси отговорност. И това е една от задачите на опозицията.
Гербаджиите така и не научиха, че вот на недоверие се внася не само за да падне правителството а и за това, за да дискутират проблемите в Народното събрание. Ясно е, че правителството няма да падне. Но министрите на Бойко и този, който ги е назначил трябва да обяснят защо се стигна дотук.
95
0
 
31
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До СТРАНДЖАТА
В 21 век, на територия толкова богата на вода се оказа, че половината страна е без вода! И проблема не е в язовира или в безводие, а в калпаво управление! След като се знае, че Перник имат 75% загуба по ВИК мрежата какво направи Министерството на Регионалното Развитие? А Шумен като имат над 80% загуба какво направи същото това министерство последните 10 години? Къде спаха цяла армия калинки, че проспаха и това? А колко още агенции, комисии направиха герберчетата? Те къде спаха?
94
0
 
16
 
! Отговори
ВРЕМЕТО... преди 4 месеца
..НЕ ПРОЩАВА.партизанРАШИт-ПАША е ТРЪГНАЛ ВЕЧЕ,АЛКОХОЛИЗМЪТ ЯКО МУ Е "ЗАГЛАДИЛ" мозАкЪТ,ГОРКИяТ,ХИЧ НЕ ЗА ЗАВИжДАНЕ!!!!
93
0
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До СТРАНДЖАТА
Тъй като явно герберчетата ви избират да сте по зле и от Тиквондур, от мен да знаеш:
Язовири се строят още от Древен Шумер за да играят ролята на водоизточник по време на безводие. С други думи, язовира е построен за да осигурява вода в сушави години! И посмъртно няма как да кажеш, че 3 години една капка не е паднала в Перник! Нали за това е построен този язовир бе, да СКЛАДИРА ВОДА!Троя е оцеляла 10 години под обсада с техния язовир преди 3000 години, а сега в 21 век какво стана?
92
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е тоя мултак много добре знае, че Мултиарт превърната в Мултигруп, направи първите милиони точно от износ на културно наследство! Най-големите иманяри...