Рашидов за Перник: Грешки са допуснати от другаря Живков

БСП искали да се забавляват със свалянето на правителството
20 яну 2020 11:09,
177

БСП внася вота на недоверие, заради провал на правителството в политиката по околна среда и управлението на водния сектор. Подписката с мотивите ще бъде депозирана в деловодството на парламента в 14:00 ч.
Още по темата

"Нормалните политически пазарлъци започват да се появяват преди такива вотове. По-важно е това, което се случва. Сериозната част от разговора е, че се прие как за 40 дни да се прокара вода от Белемекен до Перник. Грешки са допуснати от господин другаря Живков", коментира председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов в студиото на "България сутрин".

"Вода няма, хората са в криза, а те искат да се забавляват да свалят правителството", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Златен медальон с изображение на хан Омуртаг и с потвърден произход е предложен на търг в Ню Йорк. Има ли шанс България да успее да си върне антикварната ценност?

"Аз бях един малкото министри, който върна от Канада 21 хил. антики, които те не бяха длъжни да ни връщат", припомни Рашидов.

Според него културно наследство се изнася с протекциите на много високи етажи на властта и няма шанс държавата да върне обратно откраднатия медальон.

"Свършена е работата. Единстеният шанс е бил да не изпуснем да замине от държавата", каза той.

В края на май Рашидов организира европейски форум, който да обсъди проблемите в сферата с незаконната търговия на културни ценности.

"Всичко това е проблем на света и на Европа", отбеляза Рашидов. Той смята, че са необходими драконовски мерки, които да се борят с престъпниците.

Друга тема, която предизвика обществена реакция, е проектът за реконструкция на площад "Св. Неделя". Софийската света митрополия се противопостави на проекта на архитект Фуксас за новата визия на площада. 

"В момента има един прекрасен проект. Църквата ще седи в тази среда като едно бижу, ще се открои. Аз съм против самодейността, която се вихри в България. Всеки втори разбира от всичко. Българската православна църква трябва да се занимава с благотворителност и вярата на хората, а не с архитектура", категоричен беше Рашидов.

"Трябва да диша това централно пространство. България е осеяна с паметници, които светят - кич до кич. Градската среда е на всички нас и трябва да е създавана от професионалисти", отбеляза Рашидов.

По негово предложение в средата на 2020 г. ще бъде преиздаден романът "Под игото".

"Вазов е христоматиен писател. Много деца вече не знаят кой е той. Да бъде точно "Под игото" се реши на колективна среща. Но аз бих издал по-непознатите неща на Иван Вазов. Той не е само "Под игото", заяви Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
35
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
До АнонименНезависимо от това ,че не го харесвам ,той е български гражданин.Стига сте злоупотребявали с етническият произход.И все пак турците са по добри от на.Не ми напомнайте за робството ,защото сме били и под византийско а май природата ни е робска ,щом търпим да ни лъжат и мачкат герберистите.
43
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,веждичка,спри алкохола,че ти действа зле.Т. Живков одавна го няма,а вие продължавате да се оправдавате с него.Вече 10 години управлявате некадърно и безхаберно и все някой друг ви е виновен.
42
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох г-н главен Мултак,грешка е допуснал още кан Аспарух...............ГЕРБерска ви работа.
41
4
 
38
 
! Отговори
Де се пука преди 4 години
Този "изтънчен" културтрегер както винаги не се усеща какво приказва. Значи недоучилият правешки хитрец успява да прецака и от гроба всички управляващи 30 години след жалкия край на 35-годишните му гаври с България? Значи са били загрижени до болка за нашето благоденствие, но той все им се е пречкал като планина, а не тяхната неутолима страст по далаверите, рушветите и угодията на чужди интереси? Рашидов, да беше станал съчинител на приказки за дечица, цена нямаше да имаш.
40
1
 
70
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Тези за 10 години успяха да върнат носталгията на българина към соца. Не вярвах , че някой ще успее, но ей ги на. Тотална некомпетентност и кражби. Най-лошото случвало се на България( дори по лошо от двете световни войни и византийското и турското робство)
39
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една грешка има само - ГЕРБ и всичките им протежета!
38
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А разтривайки ушаците му, бойко защо не му е казал, че греши? Явно е недалновиден човек.
37
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те всички са нагли, ***, лъжливи, неадекватни и некадърни гербери. Вече и от сателитните снимки се доказа и видяха поразиите им.
36
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По лакърдии ще задмине Вожда-Слънце
35
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турчина Рашидов козината си мени - но нрава не!
34
1
 
50
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Не съм съгласен с ферментиралата бъчва Рашидов. Според мен още Кан Крум е допуснал грешка във водоснабдяването на Перник
33
3
 
52
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Е не, бе! Още хан Аспарух е виновен! Добре, че бай Тошо ги е направил тези язовири, че днешните и дупките не могат да изкопаят!
32
2
 
43
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Дали е бил трезвен или го гони махмурлука?По-неадекватно изказване отдавна не бях чувал!
31
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно и тоя го хванала деменцията. Какво трябва да разбираме под грешка, че изобщо има язовири и сега гербавите така се овъртели, че се чудят кой да им е виновен???
30
1
 
49
 
! Отговори
ПАК КОМУНИСТИТЕ преди 4 години
им били виновни на ТИКВИТЕ. Спрете се бре. СОЦИАЛИЗМА построи язовири, а не само, че 1 ЕДИН язовир не сте построили, ами даже водата там не можахте да се спрете да не откраднете
29
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веждичка да вземеш да издялкаш един монумент на патрона си(боко)а не да дрънкаш глупости!
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Big Bang(Големият Взрив) е виновен че вместо 7 не е направил 107 Рилски езера.А също е трябвало да направи и 500-600 Старопланински, Витошки, пирински и т.н. езера та да може ГРОБ и Тиквата да си имат вОдА на воля.И марсианците са виновни. И земното притегляне. И ..............на майка и У П..та, *** гербави.
27
40
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ FOREVER преди 4 години
Бойко е велик продължител на делото на Бай Тошко, ГЕРБ НА ВЛАСТ ДО КРАЯ НА СВЕТААААА!!!!!
26
3
 
45
 
! Отговори
Дядо ви Тошо преди 4 години
От 30 години все аз съм ви виновен.А вие сега като ревете и сте в "демокрация" какво построихте?
25
1
 
51
 
! Отговори
АМА И СКРОМЕН преди 4 години
спря се до ЖИВКОВ. А можеше да стигне и до БОРИС 3 - бащата на дъртия крадец от МАДРИД - Симеон, или до дядо му ФЕРДИНАНД