Борисов почете паметта на жертвите пред "Портата на смъртта"

Премиерът участва в церемонията в Полша с лидери от цял свят
54
Борисов почете паметта на жертвите пред "Портата на смъртта"
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов участва в официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау.

Според българския премиер всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново.

Още по темата
Както славните, така и трагичните епизоди на миналото, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората световна война, включително и в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов е убеден, че българското общество и най-вече младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи.

То е послание към съвременното общество за търпимост, доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е задължително условие за мир и напредък и не подлежи на политически компромис.

Заедно с лидери от цял свят министър-председателят участва във възпоменателното честване пред "Портата на смъртта" в Аушвиц-Биркенау и почете паметта на жертвите пред монумента в бившия концлагер.

Днешната дата, на която международната общност се прекланя пред жертвите на Холокоста, е безспорно един от символите, поставящи основите на мира в следвоенна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сред гостите на концлагера е Качински, братът на който носи най силнато обвинение за събарянето на полския самолет про който загинаха една голяма група полски военни, политици и самият полски президент на име Качински.Тва сам да си туриш бримката е една огмна саможертва в името на Народа си.
20
3
 
13
 
! Отговори
аз преди 4 години
Холокоста -Безкрайна разменна монета на "бедния"еврейски народ...Като зачете човек Талмуда и му става ясно що за същества са това.-"Само евреите са хора ,неевереите не са хора (а гои)." (Kerithuth 6b s.78,jebammith 61a)-"Неевреите са създадени да служат на евреите. " (Midrasch Talpioth 225)
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да сложат Конгратюлейшъна на втория ред!? Сега ние ще го отнесем, сигурно гневен и обиден
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хъшаТи си скопен от чувство за хумор, бе!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на снимката м/у 2-30 седнали се откроява една пипонеста тиквоидна кратуна която е потопена сред рософобски паньовске пшекисмао пред 3-4 години поляците тихомълком събориха паметника на полския генерал който пръв влезе във варшава...генералът се оказа евреин....са ясно ли е защо е била сменена дограмата на полските къщи около полските концетрационни лагери
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е фюрера, че тези да имат повод да се съберът, да хапнат да пийнат
15
3
 
11
 
! Отговори
До въпросче преди 4 години
Лошата съветска армия е освободила аушвиц....Не рабирам защо авторите на статии пропускат това???
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената армия освооди Аушвиц-Биркенау (Ошвйенцим - Бжежинка)! Даде 600000 убити за освобождението на Полша. Сталин даде на поляците Изт. Померания (Поможе) и Изт. Силезия (Шльонск). Благодарните поляци сега рушат руските паметници и не поканиха Путин на мероприятието! Цо то? Швинье!
13
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
баце на екскурзия в полша ,а талибаните свалят х.американски самолети ,няма в БГ кой да прати една сАболезнователнА.
12
5
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Когато евреите пристигнат НАЙ ОФИЦИАЛНО В БЪЛГАРИЯ И ЗАПАЛЯТ ПО ЕДНА СВЕЩ В БАТАШКАТА ЦЪРКВА (БАТАШКОТО КЛАНА) И ЗАПАЛЯТ ПО ЕДНА СВЕЩ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ СОФИЯНЦИ ОТ БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД ГРАДЪТ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ "СЪЮЗНИЦИ" ТОГАВА ЩЕ ПОЧЕТА ТЯХНИЯТ СВЕТОВНО ОМРЪЗНАЛО НАТРАПЧИВ ХОЛОКОСТ!
11
4
 
3
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Въпросчемай си пропуснал този урок по историябегай обратно в училище да се ограмотиш
10
2
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не боко а световните лидери почетоха еди какво си...жертвите на нацизма днес утре жертвите на комунизма а след неговото управление ще почитамежертвите на нереформираната ни родина
9
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ (пресцентър) преди 4 години
--Много скоро Господин Премиера Бойко Борисов -Обеща да посети и България !
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, кога ще посетиш България?
7
6
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ЕВРЕИТЕ СА СЕ МОБИЛИЗИРАЛИ И ИСКАТ ЕДВА ЛИ НЕ И БЕБЕТАТА КОИТО НЕ СА СЕ РОДИЛИ ДА ЗНАЯТ ЗА ХОЛОКОСТА- КАКВА НАГЛОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ!!!!- РУСИЯ Е ДАЛА НАД 30 МИЛ ЖЕРТВИ- -ТАМ КАКВО Е?? -ЩЕ КАЖАТ НЕ Е ХОЛОКОСТ ,,А!- ГЕНОЦИД НАЛИ?? --ДА ,,, ХОЛОКОСТ Е ОТ ДРЕВНОГРЪЦКАТА ДУМА (ИЗГАРЯНЕ ) - АМИ ТОГАВА В ХИРОШИМА И НАГАСАКИ ЗА 30 СЕКУНДИ БЯХА ИЗПЕПЕЛЕНИ 300 000 ЧОВЕКА !! ТОВА НЕ Е ЛИ ХОЛОКОСТ??
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погнуса
5
4
 
20
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
" Премиерът Бойко Борисов участва в официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау."А кой е освободил хората от концлагера: Капитан Америка, Железният човек или Червената армия?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хубаво било в Авганистан. Следващата почивка що не отскочиш там
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкова проблеми в България, кво правиш там бе кратун
2
21
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Браво!Достоен лидер на достойна България, редом до най-големите световни лидери за едно почтено, искрено поклонение!Браво!