Юлий Москов: Най-недосегаемият човек у нас е президентът

Водната криза в София през 1995 г. беше много по-страшна, припомни той
28 яну 2020 11:11,
44

"Никой никога не е говорил за държавна измяна на президента Радев, това е спекулация. Главният прокурор отправя питане напълно в неговите конституционни правомощия. А причината е ясна - Конституцията не дава конкретност на тези свои текстове. Най-недосегаемият човек в държавата не е Иван Гешев, когото всички оплюват, а е президентът, независимо кой е", каза журналистът Юлий Москов в ефира на "България сутрин".
Още по темата

Политологът доц. Румяна Коларова смята, че президентът не е недосегаем и е хубаво да се регламентира тази дейност: "Конституционният съд може да каже, че такъв тип финансови разследвания срещу президента противоречат на Конституцията. Има многократни запитвания за дефиниране за правомощията на президента."

Тя коментира и поредния вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" и отбеляза, че до края на този мандат ще има още много такива.

"В момента по-драматично преживяваме тази криза, макар че всички кабинети на Борисов преминаваха през подобни кризи. Нито едни предсрочни избори не бяха предизвикани от разпад на парламентарното мнозинство. Този кабинет ще си отиде, когато те решат", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Юлий Москов добави, че управляващите търсят решение на всички проблеми, които има в държавата, а на повечето проблеми го намират.

"Винаги съм се възхищавал на безкрайно късата памет на българите. Водната криза в София през 1995 г. беше много по-страшна. Сега никой не си спомня за нея", допълни той.

Фандъкова: Язовирите за София са пълни, има вода за години напред

Двамата не пропуснаха да коментират и водната криза в Перник, която предизвика трус в държавата.

"Проблемът в Перник не е в питейната вода, а индустриалната вода. Ако трябва да се гарантира някакъв достъп и водопровод, той не трябва да се плаща с парите на данъкоплатците за питейната вода, а трябва да се плаща с парите на бизнеса за индустриалната вода", категорична е проф. Коларова.

А Москов попита защо никой не споменава кой е собственикът на "Стомана-Перник" и чие име се свързва с него.

"До този момент всички правителства си отиваха послушно или безпомощно, когато бизнесът, който беше обслужван с публичните пари, решаваше да разклати ситуацията", допълни политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са част от ОПГ ГРОБ! Тая част с хваленето.
17
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много им се иска президента да е досегаем. Особено искат да стигнат до гърлото му. Само да можеха, ама засега, за щастие, не могат.
16
9
 
27
 
! Отговори
пери преди 4 години
Не съм фен на президента и не гласувах за него, НО сега ми се вижда, че е нарочен, защото може да си позволи да критикува управляващите, за друго власт няма. Та тях много ги е яд и се чудят какво да измислят, за да му запушат устата. Като беше Плевнелиев на власт, никой не питаше конституционния съд какви права имал президента и дали бил недосегаем. Освен това, главният прокурор има доста по-важни и спешни въпроси да задава. С всички батаци с околната среда, тръгнал да се занимава с президента.
15
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаАбстрахирай се за момент от практиката, която конкретният президент си е наложил като работа и постави фигурата на това държавно лице от гледна точка на конституцията, от гледна точка на нас като суверен. Властимащите в момента умират от страх, защото утре може да изберем президент, който няма да е толкова търпелив и безобиден и ще търсят на всяка цена той да направи на своя глава констутуционни нарушения. Те искат да опитомят президента като институция и символ, те умират от страх!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А този какъв беше преди 10.11.'89г.???Нагаждач!И тогава и сега.
13
7
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До до шматкаКак боде.Като налага вето ли.Това с ветото е пародия.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Москов е прав, дори Бойко не посмя да спомене името на собственика на Стомана Перник.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен, я цялата тази па-с-ми-на, която НИКОЙ НЕ Я Е ИЗБИРАЛА, ще се сгромуляса! Или си мислят, че народа е толкова г-лу-пав---------------Ужас. Хайде с общи усилия да открием грешката, а.............
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-недосегаемите хора у нас са тези, които работят за американците. Един, проамерикански елит работи откровено за Щатите, като раздава българското благосъстояние на американците, сключвайки неизгодни сделки под американски натиск, без никаква пазарна логика. И такава работа в полза на чужда държава стои безнаказана, защото в групата на американския слугинаж се е включила и прокуратурата.
9
4
 
34
 
! Отговори
Аман от прасета преди 4 години
Москов, слуга на статуквото такъв, през 1568 може да е имало още по-голяма водна криза. Това не оправдава безхаберието на гербавите, които оставиха граждани на ЕС без вода през 2020 година!
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкаДонякъде си прав, но само донякъде. На книга президентът няма много правомощия, но на практика някои конституционни свободи му дават възможост да боде с остен самозабравилата се власт. Сега се опитват да му ги отнемат, за да стане обикновен зависим чиновник. Това не е измишльотина на Гешев, не е толкова умен!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнението е на агент на ДС
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Темата била Президента"Явно много пречи на крадливата шайка Герб,и е активирано и послушното псе което изпълнява ролята на главен прокурор!А тоя трубадур Москов е ясен отвсякъде!
5
5
 
18
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 2Пишеш глупости.Президентската институция в Бг е най безопасната игла в политиката.Той е уж независим но от него наистина нищо не зависи.Може само да приказва.Въобще се чудя за чий ни е тази институция
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да облекат правомощията на президента в рамка и по този начин да го направят обикновен орган на изпълнителната власт.
3
1
 
28
 
! Отговори
ДВАМА СЕДАСАРИ преди 4 години
преоблекли се вдрехите на ГЕРБ. И дъртия па.атладжан МОСКОВ и оная празнодумка КОЛАРОВА са слуги на ТИКВАТА. Не чакам умни и смилени думи от тях. Платените ж.урналя са си слуги на господаря от СИК и не заслужават да се титулуват журналисти.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чебурашка 3А ЗАЩО СЕГА ТЕМАТА Е ПРЕЗИДЕНТА??????????????????????? ЗАЩО СЕГА???? Какво е станало, че да има ТАКАВА ТЕМА??????? Явно Президента на някого бърка в сметките и се започва с компроматите!!!! Но да не им излезнат криви сметките!!! Я са се опитали да пипнат Радев, я цялата тази па-с-ми-на, която НИКОЙ НЕ Я Е ИЗБИРАЛА, ще се сгромуляса! Или си мислят, че народа е толкова г-лу-пав??
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
целта на шайката е да отстрани неудобния Радев и да си сложи на негово място подставено лице, за да може да контролира всички политически и икономически въпроси в държавата