Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения!

"От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда държавността в България"
Обновена: 29 яну 2020 15:43 | 29 яну 2020 13:13, Елка Василева
729
Радев: Атаките срещу мен и семейството ми придобиват уродливи измерения!
Румен Радев. Снимка: архив, БГНЕС

"За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“, като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово.

„Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“, посочи още държавният глава.

Още по темата
По думите му тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост.

"От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България", коментира Румен Радев, цитиран от пресцентъра си.

Вчера от държавното обвинение заявиха, че според тях има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев, но не в качеството му на държавен глава, а като шеф на ВВС.

Това е причината главният прокурор Иван Гешев да поиска от Конституционния съд тълкуване на разпоредбата от Конституцията, която се отнася до имунитета на президента.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС се оказало, че има укрити документи, съобщиха от държавното обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


729
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 535Мафията е в колапс.Затова Корнелия *** истерично.
502
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕдинНе ГЕРБ откраднаха спестяванията на хората през 1997.Нито пък ТЕХНОИМПЕКС.А и не назначават явно любовниците си на службица.
501
0
 
13
 
! Отговори
525 преди 4 години
Не зная 533! Но политически тъй се получва според мен.А за Грипен ако се докаже ясно и твърдо, чее получил пари е виновен. Иначе не е.По скоро си мисля, че смяната на шефа на КОНПИ...Това, което ме чудва, че много смятат за нормално, ако си голям шеф да бъркаш в меда.Няма никаквозначение Радев направил ли го е илине.Просто една група хора подминаваттова.
500
6
 
10
 
! Отговори
Един преди 4 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Оставка шайка!
499
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията е в колапс . Затова изпада в амок и е готова и на кръвопролитие . Затова деистват като Светата инквизиция . Със съмнения ,подозрения ,интриги . Особенно болезнено за нея е възможността да бъде преразгледани Изборните правила и закони . За мафията ,това е смърт .
498
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен В случая ,Гешев извършва политическа репресия ,използайки юридически необосновани понятия ,като ,съмнения ,подозрение ,предположения ,нямащи нищо общо с правото и ДАНС ,превърната в политическа полиция ,за подслушване и конспирации . Как така ДАНС проспаха 34 000 хиляди тона с *** включително и,източници на йонно лъчиние ,, т.е.радиационно.Или намиращите се в Германия ,66 00 х ,,бежанци ,,регистрирани в България ,по думите на Холандсия външен министър ,казани в София ? Кошара .
497
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 527Русофилите са по илачите и простамолите.Отдавна сте се изложили и оакали.
496
11
 
12
 
! Отговори
Проблемът е преди 4 години
Това с госпожата назначена на службица е само прелюдия. Очаквайте разкрития за връзките на Президента със самолетите Грипен.Там е заровено кучето -- това ще го вкара в Затвора!
495
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 525гешев в случая защитава държавния интересрадев защитава интереса на деса ( да речем на семейството си ).Президента има служебна кола и служебен шофьор. И служебен бензин. За какво му е да краде кола и въобще да кара дори и трезвен?
494
6
 
6
 
! Отговори
До 524 преди 4 години
Пий си илачите и лягай...излагаш се вече !!!
493
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пишем по темата!Аз си мисля, че първия рунд го спечели Гешев, щото Радев мусе вързаи го попита: Защо сезираш Кс?Е и Прокоратурта го пуфна със СРСтата и го оцапа здраво.Мисля, че Президента е човек, такаде, и трябва да бъдеразследван и съден ако кара пиян, открдне кола, удри на някой един юмрук. Пък нказанието може да си го излежи след мандта, ако го държи народното събрание.
492
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 521Пак ще взривяваш Света Неделя ли дорасло русофилско терористче?Или ще обираш мандри?
491
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В крайна сметка не разбрахме, назначил ли е достойният президент любовницата си на хубава службица или не е?А?
490
4
 
12
 
! Отговори
До 519 преди 4 години
Гладен съм за българска история , която не е омърсена от руски негодници с комплекси
489
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 516Моите нерви са супер :)Проблемът е у теб. Грехът е у теб. И разплатата ще бъде за теб. Не си дорасъл да разбереш какво ти казвам, но въпреки това ще го усетиш. Неизбежно е
488
5
 
10
 
! Отговори
До русофили преди 4 години
Защо Русия не ни дава и една пушка за априлското въстание
487
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Аз не зная"Някой да прави събори с кебапчета и бира до язовири за русофоби , но за русофили правят.":))))))) Нали ти казвам да поискаш увеличение, да не дрънкаш такива глупости, от които си личи колко си изгладнял
486
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 516Ти си с проблемните нерви русофилче оплюто.Аз просто казах мнението си за от_репки като тебе. извинявай.Айде лека нощ.
485
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 510Там не дават за съжаление :))
484
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 508Нещо май нервичките не ни издържат като почнем да губим, а?Или просто прибягваме до ад хоминем, когато не можем нищо да кажем? :))(Ад хоминем питай Гугъл какво е, то до 4 клас не се учи)