Прокуратурата прекратява контакти с президентството

Целта: Да се избегнат съмнения и опити за влияние над институцията
29 яну 2020 10:19, Анисия Иванова
69
Прокуратурата прекратява контакти с президентството
Снимка: Прокуратурата

Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството, съобщиха днес от държавното обвинение.

"С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите, главният прокурор на Република България Иван Гешев заявява, че Прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по дело №1/2020 г. за даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България".

Още по темата

Оттам обясняват решението си с мотива, че трябва "да се избегнат всякакви съмнения и опити за влияние над институцията".

Вчера от държавното обвинение заявиха, че според тях има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев, но не в качеството му на държавен глава, а като шеф на ВВС.

Това е причината главният прокурор Иван Гешев да поиска от КС тълкуване на разпоредбата от Конституцията, която се отнася до имунитета на президента.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС се оказало, че има укрити документи, съобщиха от държавното обвинение.

Целта е да се разбере дали държавният глава може да бъде разследван, защото при проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2020/01/28/radev-bil-izvyrshil-prestyplenie-kato-shef-na-vvs-shte-go-razsledvat-li.437367

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Доста мощно му влезе Гешев на прецедентина ! Тако го е подпрял , че оня заеква на всяка втора дума вече ! Клепоухият *** почти се е нас.рал от страх. Явно има още по-големи бели за разкриване - то не бяха сбирки на "генерали" , то не бяха привиквания на съдии, то не бяха навеждания на Москва , може би има и резидентура в джоба си ? Дааа.ю, Кьовеши е одобрила активността на Гешев и са му отпуснали средства от Европа. Дерзай, Гешев ! Осветявай ! Започва да се вижда колко е мътно блатото !
59
2
 
6
 
! Отговори
mmmmm преди 4 години
нагло нагло и най-нагло-гешефта мижитурка, бухалката на борисов, герберската държава най-цинично ти се хили в лицето и вика ти си само касичка , не можеш ни махна ни с избори ни с протести и ще правим с теб каквот си искаме , познато от 90-те мутри а сега е държава - мутра.И на това матр'яла вика няма по добър, няма алтернатива, еми значи няма смисъл да се спасява тоз матр'ял.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАло , ваньооооооооооооооооооо
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешефтара си плаща назначението
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да пеете в банята! Гешев слуша, нищо че не контактува с вас!
55
5
 
16
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
Никой не може да пипне президента, защото той е единственият честен и достоен политик в България. Да му мислят мутрите...идва Видов ден!
54
0
 
12
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Разбира се има правила, това да си купиш апартамент на 1/10 от цената без да можеш да докажеш произход на парите и без никакви последствия, да уредиш роднините си по някоя евро програма, да не платиш 250 милиона данъци, да придобиеш пари от фалирала банка, без дори да те питат за тов и какво ли още не, всичко е по правилата. Контрол нулев, в Австрия един фас да хвълиш на магистралата си глобен. В такава държава ми се живее и там затова хората имат пари.
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Прокуратурата прекратява контакти с президенството"Да ама г-н Гешев е нон стоп на разположение на Тиквоний!!!
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем в дясна диктатура, подкрепена от сини болшевики и сини пролетарии.
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спират подслушването, защото се размириса.
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такова ЛИЦЕМЕРИЕ!!!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите, се чудя с някой от коментиращите, дали живеем в една и съща държава. Моят опит от живота тук, ми показа, че тук всеки с някаква власт, независимо на кое стъпало в йерархията се намира, може ли да краде го прави, та по мойте стандарти да ходатайстваш за назначаване на някой за работа си е доста безобидно нарушаване на закона. Пак си е корупция, но средата е такава. По-важното е, че откраднах милиарди от ваще пари и там няма нищо.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждам, че прокуратурата работи безмилостно към всеки, който не е удобен на Бойко.Така работи и президентството. Радев ме разочарова, че е толкова зависим от БСП.И левите и десните са корумпирани.Системата не работи.
47
11
 
5
 
! Отговори
импийчмънт преди 4 години
Уродливата намеса на президента в работата на правителството и прокуратурата ще му доведе аутпич мънт.
46
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дни червените *** заработват добре.ах мама ви мръсннаа.
45
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе овце.Проблема не е в далаверите на радев и жена му.Проблема е че като президент покрива документи изисквани от анти корупционната комисия.Сега разбрахте ли Какво е направил моралиста овце просттии.
44
2
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Прокуратурата спира контакти с президентството, но не спира с контактите си с Мутрата.
43
3
 
28
 
! Отговори
9 преди 4 години
А записите за Мишо бирата на Боко, или на "нали ти си го избра" не са ли престъпления? Явно и този с фашиската фамилия, си го избра пак Бойко за да му разчиства пътя.
42
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев много рано се разкри чия маша е въпреки, че със зрелищния арест на Иванчева вече беше намекнал кой е!
41
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи гешев иска да отклони вниманието на хората към нещо, което може да се е случило преди години, свързано с назначаването на жена на президента на някаква позиция? Ще може ли същия този гешев да разследва и братчето си бойко, дето преди години назначи пожарникарската дъщеря калина илиева, жена без морал, ценз и качества, във фонд Земеделие? Всички се съмняваме....