Нямало как да откажем да внасяме отпадъци от Европа

България обаче изнасяла много повече, отколкото приемала
Обновена: 4 фев 2020 10:04 | 4 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
70
Нямало как да откажем да внасяме отпадъци от Европа
Снимка: Прокуратура Бургас

България изнася много повече  отпадъци, отколкото внася, но няма как да забраним да приемаме смет от Европа, защото останалите страни ще откажат на горят нашия боклук, смята екоминистърът Емил Димитров.

Той обаче е категоричен, че оттук насетне боклук ще влиза на наша територия само по регламент.

Още по темата

"Останалото ще бъде връщано още на пристанищата. Ако дадена фирма си позволи да докара нещо нерегламентирано веднъж, след това, каквото и да се опита да внесе, то ще стои на пристанището до контейнерите със задържан боклук, докато той не бъде премахнат. Превозвачите да внимават какво внасят, защото то ще се връща за тяхна сметка", категоричен е министърът пред Нова тв.

Той смята, че не трябва управите на всички населени места у нас да чакат "София да им изчисти".

"Влезлите в България количества боклук никак не са малко. И сега започват да се освобождават масово от тях, за да не носят отговорност", смята Димитров.

Екоминистърът коментира и темата с водната криза и отбеляза, че има населени места у нас, които осигуряват водоснабдяването си чрез нелегални водопроводи.

Той настоява да бъдат сложени водомери и на местата, където в момента липсват.

"Ще искам те да се проверяват през 10 дни. Единствената цел е не да накажем някого, а водата да стигне за цялата година. Тя не трябва да се източва за няколко месеца и после да се задава въпросът: "Къде ми е държавата?", категоричен е екоминистърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
32
 
! Отговори
е баага преди 4 години
изнасяме златовнасяме боk лук
36
0
 
34
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Ко.НеГосподина ще може ли да говори в цифри.Къде кога и колко б.оклук изнасяме.Ако визира износа на скрап този човек наясно ли е че скрапа не е б.оклук а суровина.Няма как да спрем вноса с вас.Без вас ще има как.Изборите наближават
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно , г-н Велев и другите затрупани с грижи за Родината работодатели ни какви изявления за внесения *** ,а иначе по цял ден киснеха по телевизиите да ни поучават колко сме мързеливи и как само те се грижат за бъдещето на България..странно , а и патриотите мълчат
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнасяме вторични суровини а внасяме ***.
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде , стига сте ни лъгали дори да изнасяме много отпадъци , а каква е логиката да не си горим нашите , а да внасяме чужди, ние сме малка територия и без това никой тук не се грижи за опазване на природата освен фалшивите екоактивисти , те ако бяха истински сега Черноморието нямаше да е БЕТОН ,та доводите на Ревизоро колко внасяме и колко изнасяме са абсолютно фалшиви с цел да се потули истината за чуждия ***-съвсем ще ни прогоните от това място , наречено България ,спете тази алчност
32
0
 
20
 
! Отговори
ттт преди 4 години
Не вдявам. Значи ние изпращаме нашият *** да го горят примерно в Дания, а докарваме датския в България. Къде е далаверата? Поддържаме транспортните фирми ли? Ами да си горим нашия и датчаните техния и да плащаме стойността на транспорта на транспортните фирми. Печалбата ще е:1. По-добра екология (транспорта замърсява).2. Облекчен трафик по сухоземни и морски пътища.3. Намаляваме амортизацията на транспортните средства.Свободни сте да добавяте и други ползи!
31
0
 
17
 
! Отговори
кво ти е виновен ЕС преди 4 години
До Анонимен 31Виновни са нашите алчни и некадърни хамстери!Виновни сме и ние,че ги търпим,а и на всичкото отгоре и избираме!Аз отдавна съм махнал с ръка,и изчезнах от територията!Понякога ми е мъчно за България,ама само като му видя мутрата на боко,и бързо ми минава!Който остане той да му мисли!
30
1
 
32
 
! Отговори
КЗЛитекс преди 4 години
В тонаж може и да изнасяме повече (99% е скрап, метал, пластмаса и хартия), но внасяме битов ***, който неможе да се рециклира!
29
0
 
7
 
! Отговори
Malian преди 4 години
До АнонименАко разбереш как се задейства - пиши ме. Аз предлагам на площада с камъни като в Индия.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незабавно референдум за излизане от ЕС след като ще ни тровят с горене на ***,и ще ни разоляват от рак,и други белодробни гадости. Иначе печките са виновни,нали *** лицемери?!?!
27
0
 
26
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Изнасяме *** ама не какъв да е а само който може да премине вторична обработка ,и внасяме каквото на Европа не и е нужно и за нищо не става .За ония от Брюксел ние сме сметището им ,защо да се напрягат и да тъсят къде да си метнат *** ,ей къде е БГ,близка, удобна и свикнала с всичко
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трижди проклет да е европейският съюз! Дано се разпадне по-скоро!
25
0
 
32
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Министъра нещо послъгва ми се струва. Сигурен съм, че изнасяме, ама какво точно, да не се окаже, че вторични суровини на черни и цветни метали, а внасяме токсични отпадъци, които не подлежат на рециклиране?
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При герб е така, мнението се сменя на ден по 5 пъти. Сигурен съм че е имало обаждане от чужбина за натиск. А сега си представете че сме в ЕЗ и срещу всяко евро какви неща ще ни се случат още
23
1
 
22
 
! Отговори
Malian преди 4 години
И новият министър запя както му свирят, даже много бързо влезе в ритъм.
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имах една съученичка, викаха и "трудната". Щото трудно отказваше...
21
0
 
24
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 4 години
"че оттук насетне *** ще влиза на наша територия само по регламент".Означава ли,че досега държавата е била разграден двор и не е имало никакъв регламент?Къде са били контролиращите органи?Ех,пак никой нищо не знае, не чул, не видял.Как да вярваш на управление,което не може да сложи ред.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Нормален живот в България ? - Популизъм ! - отсече Борисов.
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изнасяме си златото без пари за Канада, а внасяме ***! Бахси политиката!
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С разстрели става много лесно. Защо НРБ не внасяше италиански *** ?