От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Правителството не работело в интерес на хората
Обновена: 4 фев 2020 13:03 | 4 фев 2020 12:09, Камелия Цветанова
1260

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че от днес официално снема доверието си от правителството.

Държавният глава оповести новината в специално обръщение към народа.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не работи в интерес на българските граждани, въпреки че то носи отговорност за острата криза в нашето общество.
 
"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на страната. За съжаление това не се сбъдва", отсече Радев.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за справяне с проблемите с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа за цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход", обвини още той.

Като пример за лошото управление Радев посочи водната криза в Перник, за която обаче правителството отказвало да поеме политическа отговорност.

"Разследване на чужди медии и нституции осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмен", скочи Радев.

Според него сега правителството тихомълком прокарва промени на валутния борд, а законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси.

В същото време бедността и неравенството се задълбочават, търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

"Институции, призвани да бъдат независими, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта.  Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", смята държавният глава.
 
Според него кабинетът на Борисов и неговото управление водят до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

"На всичко това трябва да се сложи край. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи в борбата за отстояването на нашите права. Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресии, а се уповават на закона и морала, това е бъдещето на смелите и достойните, на младите и просветени, на възрастните, честните и отрудените, на всички които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
991
9
 
15
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
За съжаление на Радев,Божков,едни куп други червени олигарси,които стоят зад БСП,самото БСП и червените ***,Бойко си го премести от единия крачол в другия!
990
11
 
5
 
! Отговори
България квабила преди 4 години
България ще е президенска република !Като му дам един самолет да мине над народното събрание ...С ракети въздух земя ...
989
7
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахааааа, комунягииииии ревете ли, ревете ли? Казаха по ТВ, че прокуратурата /Гешев/ е запорирала сметките на комплекса "Камчия". Пълен блокаж и разследване до дупка на руските шпиони. На Копейкин ще му свърши рахатя :)))))))))))))))))))))))))))))) Макаров в прединфарктно......
988
5
 
9
 
! Отговори
RI преди 4 години
BULGARIA ne e Prezidenska Republika !
987
9
 
8
 
! Отговори
Банана Гейтс преди 4 години
Бананова държава !Всички захапали по един банан крив никой не отглежда банани .Обаче плащаме данъци за внос и ддс .Пъл ако ги направим на алкохол и данъкакциз плащаме . Обаче бананите свършиха и закриваме държавата !Ще останат само магистралите и асвалтът !
986
8
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Господинът нещо се е объркАл. България, за разлика от кукловодите му, е ПАРЛАМЕНТАРНА република.
985
2
 
10
 
! Отговори
Пепа преди 4 години
*** тва сериозно ли?
984
8
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Я оставете президента на мира. Да не мислите че му е лесно всеки ден с костюм и да гледа през прозореца. Екскурзийка с Десито и те така.
983
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До GREENPEACEВ Марица е изтекло 600л хидравлично масло снощи. Сигурно вече е в Одрин петното.
982
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Змията хапе като я настъпят
981
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли някъв чалъм Президента да управлява !Ако трябва военно положение да обяви война .То ми писна от калинки държава управлявана от тъпан.
980
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарки и другари, ... народа вече не иска комунизъм, не иска БКП, СССР, Трабант и Запорожец. Народа вкуси свободата, вече не можете да го върнете в клетката. Скоро старите комунисти ще си заминат, децата им също ще си отидат и вече съвсем никой няма да се интересува от какво казва Кремъл, 'еврейската конспирация' и колко хубаво беше при бай Тошо.
979
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сваляй си го бе,Радеффф,ти нямаш думата ! Скоро ще свалят и теб !Народа помни 1990год,помни и 96/97год,помни 2006год. с цени по-високи от сега,а със заплата 200лв.Помни калните улици без осветление,купинната система,изчезването на стоките от магазините,ЦИГАРИТЕ НА ДРЕБНО,неплащането на заплати.Умният народ помни,глуп***вият няма потенциал на паметта и затова гласува за теб и терориста -Нинова !
978
6
 
4
 
! Отговори
от криза на криза! преди 4 години
Живот ли е да го опишеш?
977
6
 
8
 
! Отговори
Божков преди 4 години
Браво на Радев. След като аз свалих доверието ....редно е и моите подчинени да направят същото
976
1
 
5
 
! Отговори
прах в очите у народ преди 4 години
До Радевмижи да те лъже! Атовете се ритат а народа страда и бяга половината навън!
975
4
 
16
 
! Отговори
До агент зип преди 4 години
Искам да ми обясниш две неща . 1.Защо се появи ГЕРБ ?2.Ако купуваха избори,защо Радев е президент ?
974
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 1043! - Беров беше протеже на Желев, а Желев беше емблемата на СДС, на кого ги разправяш тия бабини деветини. А тия банки, които фалираха 1996 г. бяха създадени по настояване на Желев. Беше ясно, че тия банки ще фалират и не само на мен, защото те бяха създадени за далавери. Кой разреши финансовите пирамиди на Капустин и Недялков, кой създаде тоя хаос, кой източи ДСК? Ти помниш лукановата зима, а аз помня филипдимитровата зима 1991 г. Слава на демкраДите, че разсипаха България!
973
7
 
5
 
! Отговори
Калашников 7.62 преди 4 години
Те подлушват всички !Всички са подслушват от ЦРУКГБ подслушва ЦРУРусия подслушва за извънземни сред хората .Те приличат на хора но са извънземни които също подслушват !Изобщо няма змисъл от думи .Подай ми третият пълнител ...
972
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куриоз подслушват президента и военен генерал на НАТО .Разрешение да подслушват военните нямат !Представети си сега ,,Обикновените граждани "и фирми как ги подслушват ...и как им крадът бизнеса ако е печеливш или ги сринват с глоби и рекет !Подслушвате ама защо и който си нарочите е преследван и следен като бандит.Ми то по хубаво да следите миннистрите си те поне окрадоха държавата .