Плевнелиев: Радев търси нестабилност, президент на БСП е!

Румен Радев не дава решения на проблемите, категоричен е той
Обновена: 5 фев 2020 10:01 | 5 фев 2020 09:20,
323

Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов след остра критика по адрес на управляващите. Според държавния глава е налице управленска криза.
Още по темата

„Радев е президент на БСП. От самото начало на неговия мандат той действа популистки. Бори се за народната любов“, коментира президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Аргументите на Румен Радев срещу правителството

"Посочи кризата с водата в Перник и селата. Кризата е факт, но същевременно политическа отговорност се носи, министърът е в ареста. Вторият му аргумент са боклуците. Факт е, че има проблем. Факт е, че прокуратурата и правителството действат. Направена е заявка всички тези боклуци да се върнат обратно. Въпросът е, че във всички тези случаи държавният глава не иска да бъде част от решението. Свикай институциите, работи заедно с тях", заяви Плевнелиев.

Плевнелиев: Щом цял град е без вода, общественият интерес не е спазен

И отбеляза, че третият аргумент е тихолмълком прокарваната, по думите на Радев, реформа във валутния борд. Според Плевнелиев преди дни в НС тази тема е била затворена.

"Веднъж завинаги бе казано, че влизаме в Еврозоната с посочения курс преди 20 години. Всички партии, с изключение на БСП, подкрепиха това решение. Очакваме решението на министъра на финансите. Радев е президент на БСП. Атакува валутния борд по начина, по който те го направиха в парламента. Когато държавният глава си позволява отново да отвори тази тема и да всява страхове и съмнения, всъщност търси нестабилност", настоя Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че от самото начало на своя мандат Румен Радев действа популистки. По думите му президентът се бори за народната любов.

Влизането на България в чакалнята на Еврозоната

"Самото сърце на интеграцията на ЕС е Еврозоната. Имаме златен шанс да хванем последния влак, това може да се случи през април. Предпоставка за това е взимането на политическо решение на всички европейски лидери, базирана на консенсус в българското общество. Държавният глава изпраща послания към целия свят "няма такъв консенсус, сега ще водим институционална война". Това може да отложи взимането на решението за неопределено време. Ако това стане, ние ще посочим държавния глава на България, който действаше против националния интерес и допринесе за чужди геополитически интереси", настоя Плевнелиев.

През 2013 година Росен Плевнелиев също сне доверието си от правителството, след като парламентът назначи за шеф на ДАНС депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Държавният глава може да подкрепя една или друга инициатива на гражданите. Когато през 2013 г. аз свалих доверието си, действах институционално, не с мисъл дали някой ще ме харесва или не, дали ще се боря за властта. Продължих да работя с всички институции, след като снех доверието си", обясни президентът.

Плевнелиев е убеден, че Радев "се прожектира като алтернатива на статуквото". По думите му проблемът е, че президентът не дава решения на проблемите.

"Оставаме с впечатлението, че нещата са на личностна основа. Не би следвало да бъде така", посочи той.

Забрана на българин за влизане в САЩ заради корупция

Съединените щати ще обявят името на първия българин със забрана за влизане в страната заради корупция. Това съобщи американският посланик у нас Херо Мустафа.

"Корупцията отдавна е трансгранична. Бихме подкрепили да се извадят всички актове на корупция, складирани на тъмно пари от политици и бизнесмени. Да се надяваме имената да бъдат повече и това да инициира действия на институциите в България, за да раздадат справедливост. Ще бъде добре да има дебат, когато името излезе", коментира Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
7
 
42
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Експрезидентче с исторически високи нива на недоверие критикуващ настоящ президент с постоянно покачващ се рейтинг на доверие. Ашколсун!
182
46
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Най-добрия български ПРЕЗИДЕНТ Росен Плевнелиев!
181
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА И РОДОЛЮБИВ ЕРУДИТ. Напразно илитерата от поделението се напъва против него.
180
40
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ВИЕ, ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!
179
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете да ни занимавате с този *** - недоразумение на природата.Нищо не прочетох във Вашия сайт за срива в сървърите на ВИВАКОМ през вчерашния ден.
178
38
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ЧЕСТИ ПОЧИТАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ШАПКА ВИ СВАЛЯМ. САМО ЕДНА ВАША ДУМА И ЧЕРВЕНИТЕ *** ЗАПОЧВАТ ДА ИЗМИРАТ. ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ!
177
3
 
30
 
! Отговори
NNS преди 4 години
Хайде стига с тая измислена стабилност, най-бедни,най-корумпирани,най-болни,най-изчезващи,стига с тия лъжи за стабилността!!!
176
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де я извадихте тая смешка от фотоса пак? Що я тупате периодично от нафталина?Покрийте я и я показвайте само на 01.04 - ден на хумора и шегата!
175
4
 
34
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Ама тая Плевнелиева ко се избажда напоследък. Нямаше я никаква дълго време и изведнъж....
174
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувах за Радев, защото бе и остава единствената свястна нормална човешка кандидатура.Всичко останало е карикатура.И днес пак бих гласувал за него.А с тази политическа кампания срещу него ГЕРБ губят още електорат - толкова е некадърно - и кампанията им, и изпълняващите поръчката. Най-вече онова нещо.
173
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувах за Радев защото алтернативата му Ц.Цачева беше ужасен вариант... и май сгреших . Радев не заслужава да е президент и това го доказва всеки ден
172
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев беше избран, защото алтернативата беше Цецето с диплома по право, принтирана в печатницата в Костинброд. Може да е червен като цвекло, да е шапкар и т.н., но по отношение на гербаджиите е абсолютно и безспорно прав.
171
2
 
33
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Я тоя и още куп предатели веднага на самолета за Китай
170
3
 
29
 
! Отговори
сиромах преди 4 години
Другарю комсомолски секретар,ако наистина Радев беше избран с 2000000 гласа на гласоподаватели на БСП смяташ ли,че щеше да бъде конфигурацията в парламента такава каквато е сега?Абе мислете малко повече,ама с какво като си сложили капаците и трябват мозъчни операции на някои хора,ако могат да се нарекат такива!И световни агенции и европейски средства за масова информация казват това,което говори Радев,но ние ще си държим на нашето като удавници!
169
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът каза само веднъж :***, Водна криза и Корупция ни причини ГЕРБПлевналиев в трите постера произнесе 68 пъти че ***, водната криза и корупцията на Борисовото правителство...Росен се слага за Министръ председател в служебното правителство, защотото той повтори тези три гряха на Борисовите многократно пъти повече от мисирките
168
2
 
32
 
! Отговори
123 преди 4 години
Той па щото не беше президент на ГЕРБ, аре са
167
4
 
43
 
! Отговори
bluesky1 преди 4 години
Не съм гласувал последните 15 години, но ако Радев се кандидатира за втори мандат, ще гласувам за него! Атакуват го, защото казва неудобните истини за трагичното положение на държавата и обществото! А Плевналиев, този бивш комсомолски секретар, защо постоянно го каните за коментари....противен е!
166
3
 
44
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Плевнелиев завинаги ще си остане един женски полов орган, кукла на конци под кукловода Борисов, който за мандата си на президент не обели една дума ама сега е навсякъде по телевизиите сипейки жупел по наследника си Радев! Изобщо мафията е окупирала всичко от до - медии, изпълнителна, съдебна власт. Можем да се прекръстим на Мафияландия вече!
165
3
 
39
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
Пак ли този комсомолски секретар от БКП бе!?
164
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай стига с тея 60% дето бил избран Радев. Това беще преди 3 години защото никой не му знаеше мурафетите. А и конкуренция му беше най-неизбираемия кандидат - Цецка. Тя си беше явна грешка щото Баце се беше надул като балон. След 3 години речи като опело и след като му лъснаха далаверите заради любовницата надали ще вземе и половината гласове. Все си мисля че прокуратурата пази най-силния коз "държавна измяна" за накрая. Бас държа че имат записи на разговорите му с изгонените руски шпиони.