Плевнелиев: Радев търси нестабилност, президент на БСП е!

Румен Радев не дава решения на проблемите, категоричен е той
Обновена: 5 фев 2020 10:01 | 5 фев 2020 09:20,
323

Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов след остра критика по адрес на управляващите. Според държавния глава е налице управленска криза.
Още по темата

„Радев е президент на БСП. От самото начало на неговия мандат той действа популистки. Бори се за народната любов“, коментира президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Аргументите на Румен Радев срещу правителството

"Посочи кризата с водата в Перник и селата. Кризата е факт, но същевременно политическа отговорност се носи, министърът е в ареста. Вторият му аргумент са боклуците. Факт е, че има проблем. Факт е, че прокуратурата и правителството действат. Направена е заявка всички тези боклуци да се върнат обратно. Въпросът е, че във всички тези случаи държавният глава не иска да бъде част от решението. Свикай институциите, работи заедно с тях", заяви Плевнелиев.

Плевнелиев: Щом цял град е без вода, общественият интерес не е спазен

И отбеляза, че третият аргумент е тихолмълком прокарваната, по думите на Радев, реформа във валутния борд. Според Плевнелиев преди дни в НС тази тема е била затворена.

"Веднъж завинаги бе казано, че влизаме в Еврозоната с посочения курс преди 20 години. Всички партии, с изключение на БСП, подкрепиха това решение. Очакваме решението на министъра на финансите. Радев е президент на БСП. Атакува валутния борд по начина, по който те го направиха в парламента. Когато държавният глава си позволява отново да отвори тази тема и да всява страхове и съмнения, всъщност търси нестабилност", настоя Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че от самото начало на своя мандат Румен Радев действа популистки. По думите му президентът се бори за народната любов.

Влизането на България в чакалнята на Еврозоната

"Самото сърце на интеграцията на ЕС е Еврозоната. Имаме златен шанс да хванем последния влак, това може да се случи през април. Предпоставка за това е взимането на политическо решение на всички европейски лидери, базирана на консенсус в българското общество. Държавният глава изпраща послания към целия свят "няма такъв консенсус, сега ще водим институционална война". Това може да отложи взимането на решението за неопределено време. Ако това стане, ние ще посочим държавния глава на България, който действаше против националния интерес и допринесе за чужди геополитически интереси", настоя Плевнелиев.

През 2013 година Росен Плевнелиев също сне доверието си от правителството, след като парламентът назначи за шеф на ДАНС депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Държавният глава може да подкрепя една или друга инициатива на гражданите. Когато през 2013 г. аз свалих доверието си, действах институционално, не с мисъл дали някой ще ме харесва или не, дали ще се боря за властта. Продължих да работя с всички институции, след като снех доверието си", обясни президентът.

Плевнелиев е убеден, че Радев "се прожектира като алтернатива на статуквото". По думите му проблемът е, че президентът не дава решения на проблемите.

"Оставаме с впечатлението, че нещата са на личностна основа. Не би следвало да бъде така", посочи той.

Забрана на българин за влизане в САЩ заради корупция

Съединените щати ще обявят името на първия българин със забрана за влизане в страната заради корупция. Това съобщи американският посланик у нас Херо Мустафа.

"Корупцията отдавна е трансгранична. Бихме подкрепили да се извадят всички актове на корупция, складирани на тъмно пари от политици и бизнесмени. Да се надяваме имената да бъдат повече и това да инициира действия на институциите в България, за да раздадат справедливост. Ще бъде добре да има дебат, когато името излезе", коментира Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
роско кога беше в БКП беше добре а
162
2
 
45
 
! Отговори
Цитат от ДБ: преди 4 години
"С недоумение приемаме опитите за внушения, че сме леви и деца на бивши комунисти и от президента на ГЕРБ Плевнелиев, чийто баща е бил секретар на ОК на БКП в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар."
161
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доверието към Плевела е отрицателно!Неговото мнение е маловажно. Мрънч0!!!Абе защо всички телевизии по едно и също време бяха се активизирали по този въпрос с по 1 гост в студиата и все от ГЕРБ? Май в правителството има и ресор "Пропаганда" ... така изглежда. Явно редят новините, темите, въпросите, гостите ... а после защо сме на опашката по свобода на медиите. Да се сетят защо!
160
4
 
45
 
! Отговори
бай Кольо преди 4 години
Честно, не мога да разбера защо почти ежедневно т. нар. медии държат да ни уведомят за поредната словесна полюция на вагиналния придатък Росен Плевнелиев.
159
5
 
18
 
! Отговори
До GEORGI преди 4 години
Твоето умозаключение пролича на:"сестра ти е к'овра" а пък ти после доказвай,че нямаш сестра!
158
48
 
7
 
! Отговори
GEORGI преди 4 години
Проблемът на Радев е, че под някаква форма е зависим от Русия. Нямам идея защо и как, но е зависим. От тук нататък какво и да прави и казва, то е излишно. Нямаме нужда от зависим човечец за президент.
157
3
 
43
 
! Отговори
XMAN преди 4 години
Днес.Бг, ЧеснУ ви казвам, ако още веднъж видя в сайта изказване на този Мики Маус, спирам да ви чета.
156
6
 
25
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
таз жина кво реве ако не беше герб и тиквата да му уреди поста нямаше как да стане, че баце кух на следващите цецка се пробва във буквалния смисла магаре върза ама не го избраха. Рвално корупцията е много в момента стане някъв скандал човека да герб оставка подава прокуратурата не го раследва има няма месец и боко го е пратил на ново място да продължават далаверите. Знаем че е сериал сега м/у Божков и Борисов ,но все пак се надяваме да се поръчат взаимно
155
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който говори против светия му ББ и неговия пророк ГЕРБ е лош човек.
154
7
 
35
 
! Отговори
Kind преди 4 години
Бившата първа дама, да си гледа метероложката и да не се показва
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев разкажи за шпионина не си питал конституционния съд само за едно назначение по служба
152
5
 
39
 
! Отговори
:) преди 4 години
Плужека даже не беше президент на шайката - беше си лично магаре на тиквата.
151
10
 
39
 
! Отговори
Президент на ГРОБ преди 4 години
Защо се дава трибуна на това вещество?
150
7
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Извънземните да си го приберат на родната му планета!
149
12
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Плевнелиев Президентът не само се бори за "народната любов" Той я има! Над 60% подкрепа никак не са малко,за разлика от вашата нищожна особа която едва ли може да събере повече от процент одобрение!
148
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руския шпион самальотчик към сибир другари
147
8
 
34
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Повръща ми се от карикатури,които компрометираха държавата ни пред другите народи.Пет години,един пудел разсмиваше както българите,така и чужденците с държанието си на *** клоун от Н-ския цирк.Скрий се,не предизвикай хората да те псуват.
146
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Усмивката" пак се изказа неподготвен или "недоготвен" от "патриарха" на БГ-то (футбол, пожарна команда, пътища, улици, "сокаци", асфффалт, кученца, не-е-фт, Тръбата, водата, "Далавер импекс", Ф-15, и т.н.)И с "к'во" ще ме върнат в родното място???
145
19
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ирония на съдбата: Комунист чуе ли името Гешев, веднага пълни гащите :)))))))))))))))))))
144
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е не Е като! "и магаре да посоча за президент и то ще стане"Част от мъдростите на вожда!