Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?

Приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.
Обновена: 7 фев 2020 10:19 | 7 фев 2020 10:14, Александър Попов
221
Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?
Снимка: БГНЕС
Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата. Дейността ще се прехвърли към "Държавния спортен тотализатор", след като депутатите приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта. 
 
Поправките бяха вкарани извънредно в дневния ред на Народното събрание.
Още по темата
Те бяха приети със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 се въздържаха.
 
С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.
 
От деня на влизането в сила на закона лицензите за организиране на лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавното предприятие "Български спортен тотализарор", се прекратяват. 
 
Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декемрви 2020 г.
 
Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.
 
Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Един "знак" за "завръщането" на времената преди 1989 г..........
197
8
 
6
 
! Отговори
има го и това преди 4 години
А след тая промяна в закона,ще има ли въобще печеливши билети? Според мен, ще е като едно време преди 30 години и числата да си познал,ако серията на билета ти е различна- НЕ печелиш нищо. От тия билети дето се трият, по 5-10-15 лева на мен лично са ми са падали. Сега ви казвам половината билети ще изчезнат и от новия вид няма да се печели дори и 5 лева,а уж ще са ,, законни". Пуснали са прекалено печеливши билети и затова и партидата трябва да бъде унищожена.
196
5
 
8
 
! Отговори
до 199 преди 4 години
Дилянчо Пеевски е време да поотслабне както и Бойко, е време да се пенсионира. Стига се е тъпчел със суджуци,още повече че свинското поскъпва с 50%.Време е тия двамата с охранената шия, да минат както карат народа- на диета от ТУРШИЯ!А Глас народен-глас Божи!
195
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
следва пълна нацонализация на бизнеса и комунистически държавен преврат!
194
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Държавата е същия рекетьор, само че облечена в закон...
193
2
 
9
 
! Отговори
е кой ще го храни преди 4 години
Делянчо Пеевски сега, ще му се наложи да живее само на нарядите които му спускат от руските разознавателни служби.
192
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутрите от герб национализират това което не е тяхно, едва ли ще изкарат нещо повече като пари, просто ще фалират наверно десетки хиляди пунктове за залагания ,хора са работели там фишове некви продават, кафе правят, е сега тия хора отиват на улицата а семействата им остават без доходи. браво на герб правят като комунистите през 1944г
191
6
 
10
 
! Отговори
един българин преди 4 години
Само да знаят,че вече никой няма да се разкарва до лотарийните пунктове,особено в студа и снега, голяма част дори и ще фалират. На мен лично не ми пречеха билетите в моловете наприемр,ей така на 6 месеца я За Коледа,я за Великден или рожден ден на някого купувах по един билет. Мислех да си купя един за 14 февруари от мола,ама щом няма да продават хич няма
190
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Симеонов,да свърши работа и той,не може,магазинчета,кебапчийници,бензиностанция,да продават,билети,то остава и бабките по тоалетните ,где го тоя артистчето,с маникенките,не остана ни село ни град
189
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2021 кой купил -купил .Парите при черепахата за да не пукне гладна в ОАЕ Кой ял -ял кой пил- пил кой наградил- наградил .Ново шефче 0т 2021г. ще лaпа лотарийки и то се казва Дебелянко корпускулярни.
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам какво означава "безплатно" при 50-55% данъци?
187
2
 
7
 
! Отговори
Петков преди 4 години
До 191 - Колко струваше кубик вода при Тодор Живков? Помниш ли?
186
3
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а така, бонусче за черепаков да може да се устрои по добра в ОАЕ.
185
5
 
34
 
! Отговори
преди 4 години
Във Франция повечето болници са ДЪРЖАВНИ. Има и частни, няма спор, но здравеопазването е основно държавно. И безплатно. В Ирландия-допреди 4 години водата за домакиствата беше БЕЕЗПЛАТНА. В България-дори и при Тодор живков-водата си беше платена. В Англия-лекарствата с рецепта са безплатни. Оказва се,че в западна европа социализмът е дошъл, и там има повече безплатни неща, отколкото в българия при соц-а.
184
1
 
4
 
! Отговори
до 189 преди 4 години
Така е. капитализмът не изключва държавната собственост! Най-гоблемия френски производителна коли е фирма, която е държавна. Немски производител на коли-провинция Бавария е основен акционер. Европейския производител на самолети е акционерно дружество с акционери държави и частни фирми. В Чехия електрото е държавно . В Испания-хотелите от ниска категория-2 и 3 звезди са държавни. В западна европа съотношщението частна държавна собственост е 40 към 60 процента-в полза на частника.
183
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз незнам дали лотарийте требва да са държавни,но за електропреносната мрежа и водата на 100 процента трябва да са държавни..а не разни компаний да ни цуцат парите и да ги пращат в западната европа...
182
3
 
1
 
! Отговори
Сега разбра свиньо преди 4 години
Че с това ключе ти вкарах троянски кон и Ахил ще вземе да падне ...
181
1
 
0
 
! Отговори
Общо взето преди 4 години
Ситуацията Е Пич или Pitch So what else do you have! Те така нарочно и напук ще я вземете ... Нарочно ... и напук на шоубизнеса с пълното и самоуважение, че всички гадове отговорни за тая свинщина ще ядат бой .... Дължите ми го ... Плюс това няма такъв играч в цялата лига и другото, ако не я вземете на работа многооо ще се разсърдя ...
180
2
 
0
 
! Отговори
Аз ще си направя: преди 4 години
Подбора за новия сезон по начина по който точно аз съм си наумил! Защото шефа така каза! Шефа каза да видим ти какво ще постоиш и тъй като го каза на мен, аз ще ви излазя по нервите толковаааа многоооо, че ще си направя моя отбор за догодина и започвам от сега за да са ясни трансферите!!!! Шефе каза го на мен!!!
179
2
 
0
 
! Отговори
Значииии ... преди 4 години
Драфт седмицата за тази седмица приключи. Добре дошли в съвсееееем нова седмица от понеделник насам ... И докато някой не се пречупи и не се откаже тази седмица няма да свърши!!!!!