Борисов разпоредил на своите: Думата "импийчмънт" да не я произнасят!

Неестествено е да се воюва между институциите, посочи премиерът
Обновена: 14 фев 2020 18:45 | 14 фев 2020 18:31, Красимир Ангелов
116

Неестествено е да се воюва между институциите и съм разпоредил на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, цитиран от Агенция "Фокус".

"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща. Трябва да се концентрираме. Неестествено е това да се воюва между институциите. Не ми е приятно, не го правя. Не искам да се замесвам", заяви още министър-председателят.

Още по темата
Борисов посочи, че е затвърдил позицията си на Мюнхенската конференция, че е против флотилия в Черно море. "България беше давана за пример за справяне с нелегалната миграция. В това отношение, понеже българите забравиха какво беше, в Европа това е първи и основен проблем", коментира още премиерът.

Той посочи, че е споделил за повишаване на отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, множеството международни военни учения в Ново село и на други места.

Според Борисов взаимноизгодните бизнеси и интереси за държавите трябва да се поддържат и да се спазват правилата и европейските ценности и да не се шпионства.

Премиерът коментира и енергийните проекти, които са важни за България.

"Балкански поток" и Интерконекторът с Гърция са стратегически важни за България, затова се работят с пълна сила", посочи Борисов.

Според него България, влизайки в зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция. "Има много сериозни теми, които да засегнем, за разлика от предишни правителства и премиери, нищо не съм скрил“, посочи още министър-председателят.

Борисов отново посочи, че никога не е подслушвал президента Румен Радев.

"Не само че нямам достъп СРС-тата. Къде има разрешено за президента за подслушване в съда. Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен. С този прокурор се разбрах да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин и за това сме се разбрали", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко комунистите! Те пак искат да развеят червения байряк и да ни направят народна република.
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб се усетиха, че ще загубят по точки от тая тема, понеже хората много повече харесват президента. Затова дръпнаха назаден. Но президентът ги дразни, понеже друга реална опозиция не остана.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** от БТВ и Домуз ТВ го интервюират, тази от Домуз даже държи два микрофона. А иначе, като му слушаш приказките, все едно, че всички световни медии се надпреварват да му търсят мнението.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България е уважавана" аз работя в международна фирма и ми е напълно наясно колко сме уважавани и как заплатите ни са около 30% от това, което се заплаща за същата работа в Западна Европа, е благодаря за това уважение, иначе д.. ебилите нека си възхваляват божеството от Банкя
13
3
 
11
 
! Отговори
Венцел Райчев преди 4 години
Племе от Река Волга, ВАСИЛ БОЖКОВ Е КЛОШАР И Квартален Бедняк и Просяк , ПРЕДВАШАТА МЕДИЦИНСКА И '''ЗДРАВЕОПАЗВАЩА''' ЛЕКАРСКА И ТЪРГОВСКО-ЛЕКАРСТВЕНА ЗДРАВНА АЛЪШ-ВЕРИШ МАФИЯ !!ДОКАТО НЕ СЕ ВЪРНАТ СОЦИАЛИСТИЧЧЕСКАТА БЕЗ-ПАРИЧНА ЗДРАВНА УСЛУГА И ГРИЖИ......НЕ ВИ ОСТАВА И 20 ГОДИНКИ ''ДЪРЖАВА'' .ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И БОЛНИЦИ = БЕЗПЛАТНИ !
12
21
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Слава Борисов! Един от малкото етични и мислещи за обикновеният човек премиер!Да ни е жив и здрав!
11
5
 
2
 
! Отговори
Айде тролове преди 4 години
Почвайте, то вие научна статия няа да коментиеате ами дай тука..Айде почвайте да натискате
10
15
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Намерихме подобен на Борисов за Главен Прокурор... - сега търсим подобен и за президент... - и ще се оправим...
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее!Развалена плоча...едно и също!И пак бърка Кашата и после другите му виновни
8
5
 
19
 
! Отговори
Д преди 4 години
Този какво говори , нещо се е объркал , всички му се смеят на акъла
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медии от цял свят са се скарали коя да вземе интервю от Борисов.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хе-хе случайно ние не сме ли парламентарна република и депутатите не решават ли какво ще е правилно според вътрешното си убеждение, иначе какъв е смисъла от лентяите в парламента???
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този екземпляр предизвиква сълзи в страната и смях извън нея. А психиатрите са безпомощни.
4
4
 
25
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Щом е рекъл Бойко тая дума да не са употребява, значи тука ако я напишеш трябва със звезди да излаза.Също като т-и-к-в-а бе, то не можеш и т-и-к-в-е-н-и-к да напишеш и да кажеш, та като ми са прияде, викам на жената-айде напрай една бойкова баница! И тя си знае бе...
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща."Този човек не е добре с главния компютър.
2
7
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Баце като пасял стадото забранил на овцете да бпеят.
1
6
 
23
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Много обича да РАЗПОРЕЖДА, иначе в кариерата си не трябваше да е нищо повече от старшина на рота!