Борисов разпоредил на своите: Думата "импийчмънт" да не я произнасят!

Неестествено е да се воюва между институциите, посочи премиерът
Обновена: 14 фев 2020 18:45 | 14 фев 2020 18:31, Красимир Ангелов
116

Неестествено е да се воюва между институциите и съм разпоредил на ГЕРБ думата "импийчмънт" да не я произнасят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, цитиран от Агенция "Фокус".

"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща. Трябва да се концентрираме. Неестествено е това да се воюва между институциите. Не ми е приятно, не го правя. Не искам да се замесвам", заяви още министър-председателят.

Още по темата
Борисов посочи, че е затвърдил позицията си на Мюнхенската конференция, че е против флотилия в Черно море. "България беше давана за пример за справяне с нелегалната миграция. В това отношение, понеже българите забравиха какво беше, в Европа това е първи и основен проблем", коментира още премиерът.

Той посочи, че е споделил за повишаване на отбранителните способности на страната, новите самолети, които България закупи, реорганизацията и подготовката на армията, множеството международни военни учения в Ново село и на други места.

Според Борисов взаимноизгодните бизнеси и интереси за държавите трябва да се поддържат и да се спазват правилата и европейските ценности и да не се шпионства.

Премиерът коментира и енергийните проекти, които са важни за България.

"Балкански поток" и Интерконекторът с Гърция са стратегически важни за България, затова се работят с пълна сила", посочи Борисов.

Според него България, влизайки в зеления пакт, ще изпадне в много тежка конкуренция. "Има много сериозни теми, които да засегнем, за разлика от предишни правителства и премиери, нищо не съм скрил“, посочи още министър-председателят.

Борисов отново посочи, че никога не е подслушвал президента Румен Радев.

"Не само че нямам достъп СРС-тата. Къде има разрешено за президента за подслушване в съда. Просто те се омазаха и искат да изхвърлят проблема си към мен. С този прокурор се разбрах да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Всички служби са впрегнати в тази сфера. Дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е, не е моя работа. Ако някой е крал вода - по същия начин и за това сме се разбрали", отсече премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на време е "Зеленият пъпеш" да се качи на главата на Генерала!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Като чистачка в международната фирма едва ли очакваш и по-различно отношение, не е нужно да се пъчиш и да се буташ между шамарите.
35
1
 
11
 
! Отговори
Инструктиран е преди 4 години
Кака Херо май му е предала поуката от кукловодите зад голямата локва - Тръмпи само спечели от комедията с "импийчмънта" и кандидатчетата на демократите се давят взаимно на първичните избори така, че отсега му осигуряват втория мандат.И тук наближават избори. На Нашето Всичко не му трябват скандали, нужна е усърдна организация за гласуване на всички *** от ГРОБ барабар с родата и всички индийски братовчеди. И за по-майсторско натъкмяване на резултатите накрая.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А импийчмънт за Борисов за незаконно подслушане и съд за злоупотреба със служебно положение???
33
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е най-добър, измежду най-добрите.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата какво ще каже по въпроса че в края на годината визите за САЩ на Хърватия падат . Нали Дончо му обеща да му купи колело ама друг път . Въобще нещо стратегическо направили *** за 11 г на власт ?
31
7
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Но президентът ги дразни, понеже друга реална опозиция не остана.В КОНСТИТУЦИЯТА ЯСНО ПИШЕ:ПРЕЗИДЕНТА Е ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА!СПОРЕД ВАС ТОЙ Е "ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА ОПОЗИЦИЯ"!. ЗНАЧИ НЕ САМО ТОЙ Я НАРУШАВА А И ВИЕ С ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ НЕГО!
30
3
 
15
 
! Отговори
панчо преди 4 години
пак спечели първо място по изговаряне на тонове глупости в които само той си вярва
29
4
 
1
 
! Отговори
кои мисирки? преди 4 години
До Анонимен 25Червените или сините?Или всичките 80% +другите20!?
28
2
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
както се казва шубето е голям страхбоко се стресна че сблъсъка с президента е в негов минус и реши да спре да си мери мускулите идеално защото сега президента осъзнава предимството си и може да продължи с ежедневни критики без да получава обратно удари
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е бил член на БКП,но никога не е бил комунист!Правил се е на интересен,но до там!Той е нашенски интересчия,дето си върти далаверите!Както и цялото Герб!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мисирка а БГ птица от паткоиден тип която верва че саламът са прави от месо
25
1
 
10
 
! Отговори
Картофель на Пъмкин преди 4 години
след като видя какво стана в Съюза и УС Президентът набра невиждана скорост носеща му победата в следващите избори Компирът слезе на ниво Тиква
24
6
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Никакъв импийчмънт. Това е идеалния за Бойко президент. Само Деса бърка малко работата с амбициите си за първа дама, та се наложи Гешев да и смачка малко фасона
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисирките пак не са разбрали Борисов, уникална бездарност.
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Светът се развива много динамично. България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички. Нашето мнение се търси от президентите, от премиерите, които сами виждате заявяват среща."Баце, чуваш ли този звук? Това е алармата ти за събуждане, ставай да не закъснееш за работа.
21
27
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Радев обедини нацията... - с омразата към себе си...
20
1
 
13
 
! Отговори
георги пехливанов преди 4 години
ИМА ЗАКОНИ НЕПИСАНИ - КАКТО ДВЕ И ТРИ ПРАВИ ПЕТ, НА ПРОСТИТЕ ГЛАВИ ОЛИСАНИ - НАЙ - МНОГО ОТИВА ИМ КАСКЕТ!
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България е във фокуса, България е уважавана, търсена от всички."Божеееее, Боже...
18
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите искат да счупят държавата! Няма да позволим! Мачкай Бойко комунистите!