Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали

Борисов обеща, че България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав
Обновена: 15 фев 2020 17:37 | 15 фев 2020 17:30, Камелия Цветанова
187
Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали
Снимка: МС

Имаме рядък шанс, цяла Европа иска да даде перспектива на Република Северна Македония и на Албания и въобще на Западните Балкани. Но все повече усещането е, че колегите там не разбират колко е важен моментът и че всяко вътрешнополитическо събитие няма никакво значение за тези държави, ако се пропусне този момент. Казвам го с тъга и разбира се с доза оптимизъм, че са ме разбрали. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва във форума по сигурността и проведе редица двустранни срещи.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов подчерта, че България стои стабилно в региона и е търсена страна за инвестиции, допълват от правителствената пресслужба.

„Доста български фирми участват в това, за радост, но и много други възможности се откриват“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че оста Изток – Запад продължава да се развива, както и оста Север-Юг, като специално обърна внимание на строящите се газопроводи, магистрали и жп линии. 

„Това трябва да е бъдещето, по което да работим“ , категоричен беше българският министър-председател. Според Борисов е крайно време да се излезе от пожелателната страна и от помпозните срещи.

„България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав“, заяви премиерът Борисов. 

Министър-председателят обяви още, че съвестно с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер започва организацията на голям бизнес форум през май.
 
На въпрос на медиите относно американските визи, премиерът Борисов отбеляза: „Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“.

Премиерът Борисов подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос. 
 
Министър-председателят Бойко  Борисов присъства на церемония по награждаването на председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер с почетен знак „Златна лаврова клонка“ за съществения му принос в развитието на българо-германското сътрудничество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: САЩборисоввизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де,нали искате хората да остават в България,защо Боко толкова се е загрижил за тези визи?Ако паднат визите тук хептен никой няма да остане!
33
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко :Детето стана тинейджър с твойте три мандата !Детските 37лв.все си седят!Ко да му кажем ,че и в Щатите не може избяга ле?
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Визите са поредната лъжа и няма да паднат, но.... колона е паднала и двама мъже са убити - това е истината за "великото магистрално строене". Бог да прости хората и съболезнования на близките им!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шенген ,визи ,проекти,магистрале ,и още кво ли не беше от Бойко?Ама после ,ама след изборите ,ама Бойко Бойко
30
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Според Бойко :Кога ще ходим на Море ?Зимата!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости и поредни опити на лъжеца Тиквун да манипулира лековернитв българи.Щото все по-трудно му е да печели симпатизанти.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24 Коле... Младото поколение много сте увредени да знаеш! Това шаблонно да повтаряш.ЕС + НАТО и Америка " демокрация" Не е на добре! Това да нямаш собствено мнение е много унизително мисля!-:)
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само , че не казал за кой мандат
26
0
 
15
 
! Отговори
АМАН, БЕ преди 4 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА БОКО ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО НА БАЛАМИТЕ И С ЦЕЛ ПОРЕДНИЯ ДЪРВЕН ПИ АР,ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ, НЕНОРМАЛНИКА. А ТРЪМП ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ МУ Е ОБЕЩАЛ ТАКОВА НЕЩО. ЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГО ПИТА ТРЪМПЧО И ОНЯ ОТ БАНКЯ МОЖЕ ДА СИ ПЛЕЩИ КАКВОТО СИ НАУМИ И ДА УСПИВА ПУБЛИКАТА
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 " Странджата" Ти *** не я мисли!-:) Тя е видяла 2 и 200. Ами на теб щом ти спрат заплатата като *** на ГЕРП и овяхваш!Замислял ли си се? Няма да е все така! С " Тонката" Трябва да си търсите друга" работа"-:)!
24
0
 
16
 
! Отговори
Кери преди 4 години
До Визите с Канада: Де да ни третираха като африканци! Западните страни ни третират реално много, много по-зле! Справка: *** Макрон.
23
3
 
9
 
! Отговори
Fog преди 4 години
"Свободната държава Бавария"??? Тея па коги се отцепиха?
22
1
 
15
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
Да защитаваш туморът Югославска Македония (Вардарска, Север) е чиста проба антибългаризъм. Господин Борисов, паднахте много, много ниско!
21
0
 
10
 
! Отговори
komitataе в политика преди 4 години
каква радост какво чудо , БГ останаха една шепа хора ,после ще се урнат последните успели да хванат влака ,тези които с а нелегално там от години а се водят тук ще си останат там и започва златния век за политиците -внос на безгръбначни които можеш да управляваш с кебапчета и пари ,следват нови заеми за да издържи социалната система ,и малкото останали бели хора ще им писне и навън
20
0
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ах Невада, ах Невада,на *** къса клечка му се пада.Иска да си пробва той късмета,във Лас Вегас, на една ролетка.
19
5
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Бас ловя, че ако дойдат демократите и без дума ще отпаднат!
18
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тръмп и "мъжка дума' ? Леле...Това президентско " семейство" зад океана.Са " съюз" само за визия!-:) Това нещо " властта" какво ли не прави!!!-:)
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е голем праз, кат паднат визите - мен изобщо не ме топли тва, по е важно, че искат да напълнят с мюсюлмани от македония и албания
16
0
 
10
 
! Отговори
british surprises преди 4 години
Толупът отгоре това го повтаря, сега някоя друга страна ли трябва да ни спре визите от ес или азия? предполагам това е което искат да ни кажат с тази статия
15
0
 
6
 
! Отговори
Този преди 4 години
Абе тоя не беше ли приятел с онзи с референдума и не го ли направиха референдума за премахване на визи по време на горния ***.И дори ходи в чужбина и продължава да прави визити?