Петкова: Изненадана съм, че Радев води енергийни преговори

Това е в компетенцията на правителството, припомни министърката
100
Петкова: Изненадана съм, че Радев води енергийни преговори
Снимка: БГНЕС

Енергийният министър Теменужка Петкова заяви, че българското правителство работи по енергийните проекти и е компетентно да взема решения по тях.

Още по темата

Изявлението й пред журналисти в Министерския съвет беше по повод снощния разговор на президента Румен Радев с руския му колега Владимир Путин, в който те обсъдили темата.

Изненадана съм, тъй като съгласно споразумението, което „Газпром“ подписа с ЕК по повод антимонополното дело, което ЕК водеше срещу „Газпром“, цената на природния газ се определя на база на преговори, които се провеждат между съответните компании. Още от август миналата година сме депозирали писмо до колегите от „Газпром“ и преговорите са в ход, водят се от страна на правителството“, разясни Петкова.

По думите й енергийните проекти, по които работи българското правителство, се развиват през последните няколко години при стриктно спазване на европейските изисквания. Тя уточни, че на първо място те са свързани със сигурността на доставките както на природен газ, така и на електрическа енергия.

Проектите, по които работим, са „Балкански поток“, който ще има значение не само за България, но и за целия регион, реализира се изцяло с участието на България. АЕЦ "Белене" е проект, по който правителството работи от няколко години, каза Петкова и припомни историята му, както и това, че се търси стратегически инвеститор.

Тя открои още проекта за интерконектор с Гърция и допълни, че той също е получил развитие заради усилията, които правителството полага.


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 месец
Теменуже, аз съм още по-вече изненадан, че един прозд считоводитель е министър на енергетиката !
84
1
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
"Изявлението й пред журналисти в Министерския съвет беше по повод снощния разговор на президента Румен Радев с руския му колега Владимир Путин, в който те обсъдили темата.""

Това женче със скромни когнитивни възможности дали прави разлика между разговори и преговори.
83
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Президентът подръпва леко килимчето под нозете на ГЕРБерастите,няма лошо.
82
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Тая пък каква е та е изненадана?
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гинка може да преговаря с ЧЕЗ, *** можеше да води тайни договорки с ЕVN, пожарникар може да оправя световните дела, но те са "от нашите". Току виж Радев договорил по-ниска цена, без да мисли как ще крадат калинките?
80
2
 
12
 
! Отговори
От Мен преди 1 месец
Е кою да ги води преговорите? Винету или "некоа" калинка?
79
13
 
5
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 1 месец
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв безличен президент ?
78
4
 
13
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 месец
Нейната приятелка с плетената жилетка - Гинчето може да води енергийни преговори, ама Президента не може, нали така госпожо Калинке?
77
4
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 1 месец
Сега Калинките, Преди 30 години онези с пуловерчетата, Преди 70 години онези с каскетите, Преди 100 години онези с ботушите... Доверчив и *** народ.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ами като за 10 години провалихте всички енергийни проекти все някой трябва да се опита да помогне
не се изненадвай нали беше в щатите и им обеща че ще купуваме американски газ - нищо че е по-скъп- щото да помогнем на бедните американци
дадохме им 3 милиарда - помощи - да не умрат от глад и още ще им помагаме
ако требе и боклуците ще им вземем
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ако ти е убягнало

никой не го е канил! инициативата е на президентството! путин приел от учтивост, да не го изложи!
74
2
 
14
 
! Отговори
Какво се чудиш преди 1 месец
До ПроСоТо

Ами то една стругарка беше министър.
73
2
 
16
 
! Отговори
Ако ти е убягнало преди 1 месец
И за 9 май го поканиха калинкееее
Кога са ви канили вас досега освен на козяк.
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами, булка вас кат не ва бива ,кой да ги води?Разбира се, че това ще е Президентът!
71
1
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
ние па са чудим как така една персона,обучавана за "Счетоводство и контрол","може" да са ИЗЖИВЯВА като "министър на ЕНЕРГЕТИКАТА"?!?!?!
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво правителство бе,ако те се занимават с това,значи ще плащаме двойнопо-високи цени,срещу комисионни в някой джоб.И без това плащаме най-скъпия ток в европа,много добре си спомням преди 20 години казваха,като стигнем 3,5 цента цена на тока спираме да вдигаме цените,това е средната цена в европа,е стигнахме ги,минахме ги,сега европейците не могат ни стигнат по цени,и още може,още комисионни трябват,още вълна има да се стриже,нищо,че овцете голи,ще чакаме да им покара и стрижем
69
13
 
4
 
! Отговори
toto преди 1 месец
До ТИПИЧНО
Я да видим дали съм разбрал правилно мисловният ти напън: президент, мин. председател, депутат, кмет и прочее могат да стават само тези, които са завършили съответните училища? Къде ли се учи за президент? Предполагам, че си озлобено на всички типче, което е учило за счетоводител, ама поради некадърност работи като метач.. Това, че си учил, не значи, че те бива в нещо.

А президента да се маха. Излага се като кифладжия вече... Срам няма ли тоя?!!!
68
3
 
23
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 1 месец
Аз пък отдавна съм изненадан че ти си нашата висша енергийна водеща. Съмнявам се дали можеш да обясниш на петокласниците какво е киловат, калория, кс. . Достатъчно е да се погледне какъв е твоят жизнен път и ще знае и най-глупавия каква е твоята компетентност по енергийната тема. Да не очаква пък някой от тебе да разработиш енергийна стратегия на родината на калинките. Вие сте като котило, няма никога да свършите…
67
16
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Путин ще му подари самолет с газова уредба. Да вози Деса до село като му изтече мандата.
66
6
 
15
 
! Отговори
ТИПИЧНО преди 1 месец
В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА КОЕТО НЕ РАЗБИРА И НЕ МУ Е РАБОТА:
1/ ЛЕТЕЦ С ГАЗ
2/ СЧЕТОВОДИТЕЛКА С ЕНЕРГЕТИКА
А ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА ПОЖАРНИКАР
ИЗЯСНИ ЛИ ВИ СЕ ЗАЩО МАСОВО ПРЕЗГЛАВА БЪЛГАРИТЕ БЕГАТ
" СПАСЕНИЕТО НА ДАВЯЩИТЕ СЕ Е В ТЕХНИТЕ РЪЦЕ "